reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Austrii

Oki dzięki :) no właśnie co do godzin odwiedzin itd. to wiem, że na porodówce może być cały czas, ale w sali z mamami tylko w godzinach odwiedzin. A chodziło mi o to, żeby był przy małej podczas mierzenia ważenia itd. i nie byłam pewna czy może się "plątać położnym pod nogami" :D No to super :) Co do nocy na sali z maluchami tak właśnie myślałam, że jedno będzie budzić drugie :( no ale takie uroki szpitali.

reklama
Hej Ola, u mnie nic nowego ;) Mała dalej zabarykadowana w środku. Coś mi się wydaje, że będzie przenoszona. Już mnie to zaczyna wkurzać, bo chciałam żeby mąż też mógł się nacieszyć dzidzią i pomóc co nieco, póki ma urlop świąteczny. Ale jak widać kruszyna woli chyba sama z mamą zostać :) Ładnie mi da w kość potem hehe.
No i tego śniegu brakuje, nawet na Weihnachtsmarktach tak jakoś mało świątecznie było. A Ty jak tam się czujesz?

Karolask a ty na kiedy masz termin? No ja tez juz mam serdecznie dosc mam nadzieje ze pod koniec stycznia juz urodze. A co do swiat to prawda ani troche ich nie bylo czuc przez brak sniegu. Ciesze sie tez ze narazie mam tylko 5kg na plusie nie bedzie co zrzucac ;)

11.01 ide na wizyte zobaczymy co lekarz powie mam nadzieje ze cos sie zacznie tam dziac w kierunku porodu :) moje dzieciaki urodzily sie w 38tyg i teraz tez by tak mogo byc :)

Hej dziewczyny, no my jeszcze też w dwupaku :) 04.01 mamy wizytę w szpitalu, usg no i zobaczymy czy młoda już się szykuje, u nas w czwartek zaczyna się 38tc więc tak od 01.01 mogłaby się wybierać :p

Happy ja poczułam jakoś w 21-22 tc ruchy ale ja mam łożysko z przodu więc trochę później :)

Ola, mój termin wyliczony mam niby na 02.01. Ale obliczone 266 dni od zapłodnienia wypada na 06./07.01. Tak czy inaczej 02.01. do szpitala na KTG i zobaczymy co dalej. Właśnie wróciłam ze spaceru. Mąż mnie ładnie przegonił :) ale dalej cisza. Nawet słynna witamina "S" nie pomaga.
Happy, pierwsze ruchy u mnie były ok. 18/19 tydzień. W 20 już były bardzo wyraźne :)
Bubcia, pewnie obie z Olą urodzicie przede mną :) jak moja będzie tak siedzieć w zaparte.

Karolaska wszystko możliwe, ale spokojnie moja też się nigdzie jeszcze nie wybiera, w ogóle nie czuje jakbym rodzić miała :) to u ciebie to już , jak bomba zegarowa :)

reklama
Do góry