reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Austrii

Ja do tej pory przytyłam dwa kilo. Na początku ciąży schudłam kilo, później przybrałam z powrotem to kilo i teraz doszły jeszcze dwa. Jestem obecnie w 27 tygodniu.

W pierwszej ciąży, miałam podejrzenie że mój synek przestał rosnąć w 35 tyg, miałam cesarkę w 39 tyg ciąży i mały urodził się malutki bo miał zaledwie 2175 kg i 43 cm. Ze szpitala wyszedł z wagą 1800 ale nic mu nie było, był malutki ale zdrowy :-)

reklama
u mnie z G wstartwowalam z 53 kg, pierwszy trymestr - 3kg, a pozniej dobilam do 70 kg. Najgorsze byly ostanie 2-3 tygodnie (G w 41 tyg sie urodzil), cala wode zaczelam zatrzymywac w organizmie, bylam cala popuchnieta, szczegolnie nogi i rece :baffled:
teraz mdlosci nie mam, za to lodowka najlepszy przyjaciel, oj ciezko to widze :-)

Czesc dziewczyny jak tam po weekendzie i przed swietami? Jak wasze samopoczucie? Ja sie w tym tyg biore za generalne porzadki swiateczne a ze ostatnio mam strasznego lenia to codziennie bede robila sobie cos po trochu ;) brzucha duzego nie mam wiec mi nie przeszkadza za to chodze taka ospala. Milego dnia ;)

Hej :) my ubraliśmy wczoraj choinkę. Trochę przed czasem, ale gdybyśmy mieli nie zdążyć... chociaż mała wcale się nie pcha. Ja porządki mam już za sobą. Część smakołyków świątecznych też :)
Teraz tylko czekam, czekam i czekam...

Przez to ze nie ma sniegu i jest tak cieplo wogole nie czuje ze swieta ida. Ja mam przed soba jeszxze jakies 6tyg wiec tez sobie czekam i czekam chociaz stres to dopiero w styczniu bedzie ;)

Ja się jeszcze z tydzień temu mega się bałam, głównie porodu, a chyba nawet bardziej połogu i tego co będzie się działo z moim ciałem. Czy będą szwy, nacięcia, pęknięcia. Czy pokarm będzie itp. Ale teraz już mi przeszło :) i czuje momentami jakiś taki spokój.
A co do świąt, to śniegu strasznie brakuje hehe. Jak 2,5 latka mojej siostry pytała kiedy mi wyjdzie ten dzidziuś z brzuszka, to jej tłumaczyłam, że dopiero jak spadnie śnieg. Niech więc już sypie :D

Dziewczyny najważniejsze to dobre nastawienie, krzywda nam się nie stanie :) Mi pomaga jak myślę sobie o tym, że inne kobiety dały radę to dam i ja, moja mama leżąc ze mną przed trzydziestoma laty na uwaga....korytarzu też dała radę. Trzeba być dobrej myśli, bo nasze dzieciątka wszystko czują :)

Mam jeszcze pytanie z innej beczki...
Czy orientujecie się czy w jakimś Bawagu we Wiedniu pracuje Polak/Polka?

Pozdrawiam!

Polaczki pracujacy w Bawagu :-)

Załączniki

• 1450133770580.jpg
    1450133770580.jpg
    20,7 KB · Wyświetleń: 104
  • 1450133787000.jpg
    1450133787000.jpg
    8,4 KB · Wyświetleń: 73
  • 1450133799780.jpg
    1450133799780.jpg
    21,9 KB · Wyświetleń: 87
Dzięki wielkie! Powinnam Cię ozłocić! Mieliśmy kontakt z Sylwią na początku jak się przeprowadziliśmy do Wiednia i podaliśmy znajomemu, który ma problem z językiem...okazało się, że najprawdopodobniej już nie pracuje w Bawagu. Dziękuję jeszcze raz. Mamuśki austriackie jesteście mega pomocne! :)

reklama
Jej jaka tu cisza. Co tam u was slychac jak wasze samopoczucia przed swietami? Bo mi juz ta ciaza daje sie konkretnie we znaki i najchetniej juz bym rodzila no a tu jeszcze minimum 4tyg. Milego dnia ;)

Do góry