reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Austrii

Marti_w mój synek ma obecnie 2,5 roku i już mówi pełnymi zdaniami, zasób słów ogromny, mówi w trzech językach, ale po polsku oczywiście najwięcej. Nie wiem czy jesteś w tej grupie na fb Matki Polki w Wiedniu, ale tam jakbyś wyszukła logopeda to na pewno Ci wyskoczy, bo jakiś czas temu dawali namiary na polkę. Co do spotkań dzieci to nigdy z czegoś takigo nie korzystałam, więc się nie orientuję. My czasem zabieramy synka do Bogi Park, to taka figlolandia :)

Anet dzięki bardzo, no ciekawa jestem czy by przyjął... Jak już się przeprowadzimy i meldunek będzie w 11. to zapytam. Jeśli nie, to wkrótce chcemy się starać o dzidziusia to z noworodkiem myślę, że przyjmą :)

reklama
Aitaka ja wszystko penaten mialam. Kapalam go w wodzie z dodatkiem plynu ale nie smarowalam potem niczym. Pupe smarowalam tylko jak czerwona byla. Obowiazkowo krem na zime uzywalam.
Marti bepanten jest na sutki superrrr.
Sudokremu nie lubie i nie pomagal przy starszym wiec z automatu przy mlodszym penaten uzywalam ale ten w pudelku a tubka tylko na wyjscia.
Tu na pepek nic nie kazali mi uzywac a przy Victorze w pl spirytus kazali...do prania persil sensitiv. Przy proszku polecam dodatkowe plukanie przy zelu nie trzeba.
Co do pieluch to tylko pampers, wytrzymuja tez noc bez problemu to na poczatek. Teraz z lidla uzywamy bo nocnik to koszmar...ale ze starszym tez po 2 ur to opanowalismy wiec nie mam cisnienia.
Marti u nas oba pozno zaczeli. Raphi wczoraj mial 2 ur a gada pojedyncze slowa. Ale jak juz wspomnialam Victor tez pozno zaczol.

Ja jestem zadowolona z Niego, ma swietne podejście do dzieci, nie narzuca szczeoienia ale o wszystkim informuje. Dzieciaczki do roku są przyjmowane przed tymi wiekszymi takze nie m am styczności z tymi chorymi np. Czekałam najdłużej na wizyte od wejścia 15 min. Polecam, jak narazie wszystko ok, aaaa cos na poczatku nalegał na rozszerzanie diety od konca 4 mca ale później doinfirmowal sie i juz powiedział ze od konca 6ale nie wiem czy tylko dlatego ze powiedzialam ze sa nowe zalecenia WHO czy co ale poprawił sie :-)

Bubcia mozesz probowac z innych firm to lild fajne bo miekkie reszta raczej porazka. No i jesli chcesz zmieniac "co siku" to szkoda kasy na pampersy. Sa rozne podejscia i mamy oczywiscie nie mowie to o zmianie 2 razy na dzien ale nie co godzinka bo wtedy miliony na pieluchy traci sie przy pampersach i polecam inne. Wszystko zalezy od punktu widzenia.

Hmm ja narazie kupiłam takie z dm bo lubię kosmetyki i wszystko z dm więc pomyślałam , że są dobre , hmm spróbuję też te z Lidla może , a to nie chodzi o kasę bo tak naprawdę to te z pampersa dużo drożej nie kosztują tylko bardziej o to że wydają mi się takie trochę sztuczne ( oczywiście to tylko takie moje zdanie) no i najczęściej co słyszałam od znajomych to dziecko wysyłki właśnie przy pampersie dostaje nie wiem ile w tym prawdy no ale dlatego chciałam innych firm wypróbować ew. też pampers no i wtedy wybiorę takie najlepsze dla nas tak myślę

Mi pampers tez najbardziej odpowiada jak dla mnie super chlonne i nie przeciekaly szczegolnie te premium care ale nie widzialam ich tutaj poki co. Ale te z lidla tez pewnie wyprobuje jak dzidzia sie urodzi.

reklama
Hmm ola13650 wydaje mi się, że wszystko zależy od malucha. Niektóre rodzą się tak duże, że po tygodniu już muszą mieć większe. Innym starczają nawet i miesiąc :) Jedne zużyją więcej sztuk dziennie inne mniej. Chyba nie da się przewidzieć tak do końca.

Do góry