reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Austrii

Dziewczyny to moze od szpitala zalezy? Ja skonczylam wizyty u gina jakos w 32 tyg i potem juz w szpitalu musialam sie stawiac. Robili badania i potem doszlo ctg i wymaz. Ja akurat mialam cc wiec i pod to dostalam wszystkie dokumenty aby w razie co bylo juz wszystko gotowe i podpisane. Dostalam dzien i godz kiedy mam sie wstawic. Za kazdym razem tez usg robili...

reklama
No u mnie ja dostałam juzbskierowanie na badania i byłam,miałam rozmowę z lekarzem i następny termin w szpitalu w 38 tc i wtedy będę miała ust i będą sprawdzali jak mała jest ułożona, jak duża ma główkę i takie tam a do ginekologa mam w grudniu ostatnia wizytę to będzie 35 tc

Hmm no przy cc jest inaczej, u mnie wtedy dopiero będą ustalać co i jak ale cc raczej nie będę miała bo Zosia glowkowo ułożona już

To moj lekarz jak pytalam wspominal ze do szpitala to w 38tyg dopiero. Ide na kolejna wizyte 7.12 bedzie to wtedy 33tydz wiec zobacze co teraz powie bo na mkp to jest moje ostatnie usg. Wiec zobacze jak sie mala ma i co lekarz dalej stwierdzi. Co do plci dziecka to ja sie dopiero upewnilam w 28tyg i mam nadzieje ze mojej malej do porodu nie urosnie siusiak ;)

Ola ja też mam taką nadzieję :) my się dowiedzieliśmy jakoś w 20 tc czy coś ale teraz jak będę miała ostatnia wizytę to się zapytam czy na 100% dziewczynka żeby później niespodzianki nie było:) a ostatnio jak byłam to był 30tc to mała wazyla 1438 g więc już kluska :p

Noo ja mam w 32 tyg wizyte teraz i jestem ciekawa czy. Jeszcze u niego.bedzie jakas czy juz w szpitalu ;) z tego co przeczytalam w mkp to moja mala byla ostatnio posladkowo ulozona hmm jestem ciekawa czy dalej tak siedzi czy juz nie.bo fika jak zwariowana ;)

Anitaka jeszcze zdąży się przekręcić, u mnie była cały czas posladkowo a na ostatniej wizycie już złożyła się glowkowo i ciągle mnie po zebrach kopie rąk ze siedzieć nie dam rady, muszę być ciągle wyprostowana :p

Lekarz powiedzial prosze zobaczyc na 100% dziewczynka wiec ja juz nie chce zadnych niespodzianek ja nie mam pojecia jak mala jest ulozona teraz na wizycie bede pytac. Bubcia no to jak na ten tydzien waga idealna. Dziewczyny powiedzcie a na to chwile ile przytylyscie? Bo ja sie zastanawiam i mam nadzieje ze przez te 2msc juz duzo nie przytyje.

reklama
Ola ja przytylam 7 kg od początku ciąży i teraz wagą mi zwolniła bo od ostatniej wizyty (dwa tygodnie temu) schudłam 1kg i się trzyma tak ) a ty ile przytylas?

Do góry