reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Austrii

reklama
Anitaka a nie zapisał w mkp? Sprawdź, mi raz gin nie powiedziała ile mala waży to się zapytałam to okazało się że na komputer zapomniała wysłać ale zmierzyła

Madziulinka my mamy wszystkie z impfpassu plus kleszcze to u mlodszego a starszy nie ma pneumo i rota te ktore teraz sa w impfpasie. Znaczy chcialam rota ale zanim sie ogarnelam to byl za stary hihi. Wtedy rodzilam w pl i tu przyjechalam jak mial 2 mies. I nie zdazylam ze wszystkim a ta szczepionka to tylko do 3 mies byla...

No wlasnie ze nie.mam nic o wzroscie wadze. Ostatnio jak bylam to mialam tylko z.laboratorium uzupelnione ( wyniki.badan na glukoze itd) i pieczatka z tylu i z przodu ta kartka z moja waga itd. Ja go.prosilam nawet o.zdjecie to powiedzial.ze jak sie uda to.zrobi i co i nie zrobil

To ja ostatnio jak bylam u lekarza zbadal tylko szyjke i tyle ale poprosilam o dodatkowe usg zaplacilam bo tez chcialam sie dowiedziec jak dzidzia sie ma. I w 27tyg mala wazyla 1000gram. Eh ale u mojego lekarza to trzeba troche wszystko wymuszac i sie pytac po kilka razy zeby cokolwiek powiedzial.

Nooo u mnie ostatnio odziwo powiedzial ze chyba dziewczynka ale zle sie odwrocila i nie widzi za.dobrze. dobrze ze.bylam w polsce i sie wczesniej dowiedzialam co bedzie bo bym chyba dalej pewna nie.byla. mam nadzieje ze teraz mi powie.co i jak. A dzieewczyny trzeba mniec 5 wizyt u ginekologa i on potem do szpilata kieruje??? Na badania??? W 37 tyg czy jak to jest.???

Hmmm... ja dostałam skierowanie już dawno do szpitala. Praktycznie na początku ciąży, ale nie było w ogóle potrzebne przy rejestracji. W szpitalu dostałam Aufnahmeschein, i to mam ze sobą zabrać do przyjęcia. Ale położna mówiła, że wcale nie będzie mi to potrzebne nawet. Jak mam zarezerwowane łóżko, to już jest w systemie. Potem zaniosłam deklaracje o PDA i tyle mnie widzieli w szpitalu. Nie wiem czy jakieś badania tam jeszcze trzeba zrobić. Ale chyba dopiero w momencie przyjęcia na odddział. Zwróćcie uwagę tylko, gdzie macie robić Streptokoki. Czy u lekarza, czy da wam skierowanie do lab., czy może w szpitalu.

reklama
Do góry