reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Austrii

reklama
Anitaka a nie zapisał w mkp? Sprawdź, mi raz gin nie powiedziała ile mala waży to się zapytałam to okazało się że na komputer zapomniała wysłać ale zmierzyła

Madziulinka my mamy wszystkie z impfpassu plus kleszcze to u mlodszego a starszy nie ma pneumo i rota te ktore teraz sa w impfpasie. Znaczy chcialam rota ale zanim sie ogarnelam to byl za stary hihi. Wtedy rodzilam w pl i tu przyjechalam jak mial 2 mies. I nie zdazylam ze wszystkim a ta szczepionka to tylko do 3 mies byla...

No wlasnie ze nie.mam nic o wzroscie wadze. Ostatnio jak bylam to mialam tylko z.laboratorium uzupelnione ( wyniki.badan na glukoze itd) i pieczatka z tylu i z przodu ta kartka z moja waga itd. Ja go.prosilam nawet o.zdjecie to powiedzial.ze jak sie uda to.zrobi i co i nie zrobil

To ja ostatnio jak bylam u lekarza zbadal tylko szyjke i tyle ale poprosilam o dodatkowe usg zaplacilam bo tez chcialam sie dowiedziec jak dzidzia sie ma. I w 27tyg mala wazyla 1000gram. Eh ale u mojego lekarza to trzeba troche wszystko wymuszac i sie pytac po kilka razy zeby cokolwiek powiedzial.

Nooo u mnie ostatnio odziwo powiedzial ze chyba dziewczynka ale zle sie odwrocila i nie widzi za.dobrze. dobrze ze.bylam w polsce i sie wczesniej dowiedzialam co bedzie bo bym chyba dalej pewna nie.byla. mam nadzieje ze teraz mi powie.co i jak. A dzieewczyny trzeba mniec 5 wizyt u ginekologa i on potem do szpilata kieruje??? Na badania??? W 37 tyg czy jak to jest.???

Hmmm... ja dostałam skierowanie już dawno do szpitala. Praktycznie na początku ciąży, ale nie było w ogóle potrzebne przy rejestracji. W szpitalu dostałam Aufnahmeschein, i to mam ze sobą zabrać do przyjęcia. Ale położna mówiła, że wcale nie będzie mi to potrzebne nawet. Jak mam zarezerwowane łóżko, to już jest w systemie. Potem zaniosłam deklaracje o PDA i tyle mnie widzieli w szpitalu. Nie wiem czy jakieś badania tam jeszcze trzeba zrobić. Ale chyba dopiero w momencie przyjęcia na odddział. Zwróćcie uwagę tylko, gdzie macie robić Streptokoki. Czy u lekarza, czy da wam skierowanie do lab., czy może w szpitalu.

reklama
Do góry