reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Austrii

reklama
Hejka
Widze ze dziewczynki same jak narazie u Was :-) gratulacje i szczesliwych rozwiazan dla Was!
..co do kurtki to ja kupowałam z h&m -u cos taka jak parka ale ciążowa, super sie sprawdziła a super cieplej raczej nie trzeba bo pod np mi w ciazy to goraco było :p
Pozdrawiam

Spokojnie zmieścisz sie nawet i w 10tym :-) ja mialam duzy brzuszek a jeszcze miejsca było przy końcówce, bo fajnie sa skrojone. Próbowałam wieksze rozmiary normalnych kurtek ale w ramionach były mega szerokie. Z c&a jakis nic mi nie pasowało. Chyba ze ponczo, fajne teraz sa takie grubsze choc kurtka jednak cieplejsza i można zasunąć sie zeby brzuszkowi było ciepełko :-)

Hejka! Praktycznie nie potrzebujesz dużo zabierać. Szpital Ci zapewni wszystko, pampersy, ubranka dla dziecka itd. Jedyne co potrzebujesz to szlafrok, stanik miekki do karmienia(ew wkladki laktacyjne-polecam wielokrotnego uzytku kokosi lub smartloves)klapki i kosmetyki dla siebie do kąpieli, pomadka nawilzajaca, krem do rąk . Dowód, ew wszytkie papierki potrzebne do zalatwienia np meldunku dziecku jesli jest to mozliwe w szpitalu-baby Point
Ciuchy na wyjscie dla Ciebie i Bobasa najlepiej spakować w druga torbę i maz dowiezie.

Tak jak pisala Anet : do szpitala tylko rzeczy dla siebie - kosmetyki (choc mydlo w szpitalu pod prysznicem jest) , szlafrok, kapcie (koniecznie bo w szpitalu nie wolno chodzic boso lub w skarpetkach), ladowarka do telefonu :) , ubranko na wyjscie dla dzidzi :)

Na upartego to mozna prosto z ulicy przyjsc rodzic bo na prawde wszystko dostaniesz - majtki poporodowe, podklady, koszule i reczniki (mozesz 10 razy dziennie przebierac :D ) , dzidzius codzien dostaje nowe , czyste ubranko, pampersy , a nawet cumel a Ty jesli potrzeba to nakladki do karmienia .
Przynajmniej w Donauspital tak jest :) nie wiem gdzie Ty rodzisz :)

Dziewczyny jak mam ubrac dziecko podczas wyjscia ze szpitala??? W lutym rodze ale boje sie zeby malutkiej nie bylo za zimno albo goraco. Czy body na dlugi rekaw i cieply pajacyk, kombinezon zimowy i czapeczka wystarczy???;)

reklama
To super;) bo czytalam ze ubieraja w spodnie. Bluzy ale to chyba raczej niezbyt wygodne a tym bardziej nie szybkie tak do ubrania ;)

Do góry