reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Austrii

Hej dziewczyny, jaki wy składacie wniosek o Wochengeld?? Mi pracodawca wysłał potwierdzenie. Dostałam list z KK, żeby dostarczyć reszte dokumentów, czyli nowy numer konta i zaświadczenie od lekarza z terminem porodu. Nic więcej. A tu co rusz widzę jakiś wniosek i się zastanawiam co to takiego??

reklama
Hej. Ja mialam wniosek z moimi danymi nr konta i pracodawca ma wypelnic moje ostatnie dochody a na odwrocie jest od lekarza termin porodu chyba a ty jaki wniosek masz??? ;)

Aaaa... ok, to jest to potwierdzenie o zarobkach właśnie. U mnie nie wypełniali drukowanej wersji, poszło ELDĄ elektronicznie, ale to to samo jest :) ufff... dzięki Anitaka.
Jak tam kobietki wasze samopoczucie w ogóle? Wykorzystałyście dobrze dzisiejszą pogodę?

Ja ostatnio dostałam kartkę od lekarza o wochengeld, jedna mam do krankenkassy zanieść , jedna dla pracodawcy a jedna dla mnie
Samopoczucie super , wyprawka już prawie w całości skompletowana więc już bez stresu :)

Napewno znajdziesz, ja widziałam chociażby w Ikei. Ale w XXXLutz też mają. Zawsze możesz jeszcze w internecie poszukać. Łóżeczko dla mojej małej to to samo, w którym spałam ja jako dziecko :) Oczywiście odrestaurowane :) A wyprawka już prawie kompletna. Zostało kilka "maminych" drobiazgów.

U mnie Zosia też będzie spała w moim łóżeczku :) tylko materac muszę kupić Ale to w Ikei, a teraz chyba w xxxlutz jest -10 % na rzeczy na dzieci to może tam łóżeczko?

reklama
Do góry