reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Austrii

reklama
Hejka
Dramaga bardzo współczuję ze taki lekarz trafil sie Tobie, niestety jest ich tu trochę.. mialam nie przyjemność miec takich dwoch ale w koncu trafiłam na gin z powołania. Zalezy od lekarza co i jak czesto i czy przykłada sie do swojej pracy i czy dba o pacjentki i Bobasow... Zycze Ci zeby jednak ta ciaza byla do konca bez problemow i zeby zdrowy dzieciaczek sie urodził.... jesli cos Cie jednak niepokoi to radziłabym naciskać na niego zeby to sprawdzil lub wysłał na kontrole do specjalisty lub szpitala. Praca raczej tez nie ma sie co przejmowac jak oni tak Cie traktuja. Niesteyy czasem trzeba sie ochodzic i opytac zeby cos dostac lub zalatwic a jak firma nie robi tego co powinna to nie miej zadnych skrupułow co do nich,Powodzenia

Anitaka ja meldowalam jak naz nas ze szpitala odebral. Teraz jest juz mozliwosc zalatwienia meldunku w szpitalu. Dowiedz sie jak to u was wyglada.

Ok. Popytam ;) a wniosek o wochengeld musi byc zlozony przed pojsciem na mutterschutz??? ;) czy jak zlozy sie po jakims czasie to moze byc tak ze sie nie dostanie???

Tak musi byc złożony wcześniej wniosek, to firma wysyla w moim wypadku wysyłała ale wiem ze dziewczyny niektóre latały o to do KK
W donauspital masz mozliwosc zameldowania ale nie w kazdym szpitalu to jest wiec lepiej sie zorientuj jak to jest w Twoim
Pozdrawiam

Dziewczyny czy to prawda ze pobierajac kinderbetreuungsgeld mozna dorywczo pracowac na umowe pod warunkiem ze nie przekracza sie okreslonej kwoty? Jesli tak to jaki jest ten prog orientujecie sie?

reklama
Do góry