reklama
vici
mama Victor´a & Raphael`a
Lozeczko, wozek nawet foteliku do aut w xxxlutz, kika, mömax. Jak macie babywalz albo babyone to tam tez powinny byc.
ola13650
Fanka BB :)
No ja tez juz mam prawie wszystko jeszcze z tych drobnych rzeczy mi zostalo troche do kupienia. Ja ostatnio widzialam ladne lozeczka z calym wyposażeniem w gazetce ze sklepu dzieciecegoNo ja tez juz mam prawie wszystko jeszcze z tych drobnych rzeczy mi zostalo troche do kupienia. Ja ostatnio widzialam ladne lozeczka z calym wyposażeniem w gazetce ze sklepu dzieciecego Toysurs i w przystepnych cenach.
Ja jestem bardzo zawiedziona tutejsza opieka lekarska. Poprzednie dwie ciaze mialam skomplikowane. Obie prowadzone w Polsce. Mimo dlugiej hospitalizacji pierwszego syna urodzilam w 35 tygodniu i musial niestety lezec na intensywnej terapii.Tego co wtedy przezylam nie da sie normalnie opowiedziec. Z drugim mialam zalozony pesar i lezalam przez dwa miesiace z nogami do gory w szpitalu. Urodzilam w 36 tygodniu i na szczescie bez zadnych komplikacji. W obecnej ciazy ciagle sie martwie. Kazde bole traktuje jako te zagrazajace, a moj lekarz prowadzacy zamiast mnie uspokajac tylko wszystko bagatelizuje. Mowi, ze jak nie krwawie to nic zlego sie nie dzieje (we wczesniejszych ciazach nie krwawilam, a mimo to pojawilo sie rozwarcie na 3-4 cm juz w 18 hbd). Wiem moze przesadzam, ale gdy czlowiek doswiadczy tego zlego to woli dmuchac na zimne niz pozniej plakac.
Warunkow w pracy tutaj w Austrii nie mam zbyt dobrych. Zanim jeszcze dowiedzialam sie, ze jestem w ciazy mialam zamiar zmienic prace. Moi wspolpracownicy sa bardzo zli z tego powodu, ze jestem w ciazy. Dodatkowo brakuje im takiego jelenia jakim ja bylam....Bylam dobrym i sumiennym pracownikiem. Swoje obowiazki wykonywalam szybko i dokladnie. Sama szukalam sobie dodatkowej pracy bo chcialam sie pokazac z jak najlepszej strony. Do czasu. Teraz dziecko i moje zdrowie jest dla mnie najwazniejsze. Wczoraj bylam w AK. Napisze tutaj jak to wszystko wyglada, bo moze komus jeszcze sie przydac. 6 tygodni zwolnienia lekarskiego oplaca normalnie pracodawca. Po tym czasie powinien zglosic pracownika do Gebietskrankenkasse. Moj tego nie zrobil i pan z AK stwierdzil, ze jest to typowa zlosliwosc. Sporzadzil mi pismo, w ktorym zadam zgloszenia mnie do GKK. W sytuacji gdy pracodawca nadal tego nie zrobi musze ponownie zglosic sie do GKK i pracodwaca dostanie kare.
ola13650
Fanka BB :)
Czyli chcac nie chcac pracodawca musi cie zglosic do kk. Wracac juz tam pewnie nie bedziesz musiala wiec bym sie na twoim miejscu nie przejmowala pracodawca. Teraz zadbaj o siebie i o dziecko zeby bylo wszystko ok. Jezeli narazie nic zlego sie nie dzieje to miejmy nadzieje ze tak zostanie albo zmien lekarza ja zmienilam w 20tyg ciazy i jest troche lepszy ale i tak to nie to jaka opieke mialam w pl. No ale to 13tygodni do rozwiazania jeszcze sie pomecze. Poczytaj sobie opinie na internecie o roznych lekarzach i moze ci sie trafi jakis fajny.
reklama