reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Austrii

Vici prawde mówiąc nie byłam u Szefa KK, nawet przez mysl mi to nie przeszło jak od rzecznika usłyszałam ze prawo jest takie i nie ma szans... bylam w centrali magistratu i KK ale nie trafiłam na nikogo "normalnego "(czyt.pomocnego ) ,u tych w oddziale co chodzi o kbg tez nic nie wskurałam... chciałam cofnąć date stałego pobytu...tez nie dalo się. Sama nie wiem... Vici gdzie myślisz ze lepiej pierwsze uderzyć do AK czy od razu Szefa KK, tylko tego głównego :-/ ?? Czy tego na marysce w oddziale kgb? Wszędzie chodze osobiscie z Malym bo pismo moje u nich juz nie jedno zginęło...
Wochengeld mialam i finanzamt też kase od poczateczku mi przesyła a Ci z KK zbierają pewnie kase na imigrantów :-( ;-) i na mnie padło...

reklama
Hm u mnie glukoza była zrobiona jako herbatka w takim ogromnym kubku, miałam ze sobą cytrynę Ale pani w labo powiedziała ze mi taka herbatkę zrobi to cytryna niepotrzebna, ja się teraz zapytam czy dałoby się rozpuścić to w 200 ml wody i wtedy ta cytrynę dodam bo ja tego nie wypije na sama myśl mnie skręca,
Anet to może lepiej żeby jakiś pełnomocnik za ciebie to załatwił, na fb już pisałam i wiem że się powtarzam Ale może ten Weber , chociaż na poradę do niego i jeżeli powie że da się coś zrobić to niech to załatwi on skoro on się zna na takich rzeczach ,

Magdalenaapp jak bylo u ciebie z pojsciem 8 tyg przed porodem na mutterschutz. Firma cie wyslala czy od lekarza jakies pismo dostalas zeby gdzies dostarczyc????? ;)

U mnie np od razu jak pierwszy raz poszłam w ciąży na wizytę to dostałam zaświadczenie ze jestem w ciąży i o tym kiedy zaczyna się mój mutterschutzfriest no i tyle tylko chyba trzeba jeszcze jakieś dokumenty o wochengeld ale Tego jeszcze nie dostałam, u mnie mutterschutzfriest zaczyna się 25.11

Ja mam termin na 4 lutego. Kurcze a nie pamietam od kiedy mi sie zaczyna bo tez dostalam ta kartke ale lekarz mowil ze mam do firmy zaniesc. Musze zapytac. A Bubcia na kiedy masz termin??? ;)

Ja mam na 20 stycznia, to jak masz na 4 lutego to dokładnie 8 tygodni wcześniej zaczyna ci się mutterschutzfriest, czyli jak ja mam termin na 20 stycznia to jest środa to równo 8 tyg wcześniej w środę to jest 25 listopad :)

reklama
Do góry