reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Austrii

reklama
A jezli chodzi o pojscie 8 tygodni przed porodem na macierzynski to firma wysyla sama czy jakis dokument dostaje sie od lekarza???? Bo nie mam pojecia a jeszcze pracuje i jestem w 24 tyg ;)

Glukoza pyszna :rofl2: pic sie chcialo troszke, raz mnie "naciaglo" ale dalam rade :laugh2: pamietaj sie na nia umowic wczesniej w danym tygodniu ciazy:tak:

dziewczyny a jak to jest z rachunkami z wgkk, na jakiej zasadzie to dziala :confused2: mam pare rachunkow z okresu ciazy czyli z 2012/2013, jestem w stanie cos odzyskac z kk? z gory dzieki :tak:;-)

Ja glukozy niestety nie przeszłam , muszę drugi raz próbować :/
A z rachunkami to możesz spróbować zanieść do kk, najwyżej dostaniesz list ze ci się nie należy zwrot

Bubcia to co Ci sie działo ze nie przeszłaś?
Ja jeszcze rozpaczam po moich pieniazkach co mi ucieli bo nie mialam pobytu stałego od początku jak urodzilam, może do jakiego prawnika pójdę ale marne pewnie e szanse jak juz w KK mi powiedzieli i rzecznik praw obywatelskich... wkurza mnie tylko to ze czlowiek tu pracowal, rodził, chodzi z dzieckiem soba do szpitala, lekarza itp itd a kase ucieli bo pobyt nie ten a jak ktos ma dzieci w innym kraju, czu urodzi gdzie indziej i tu przyjedzie to kase mu dadzą nawet w tyl a mi.... szlak mnie znow trafia...
Dobranoc Kobitki!!

Anet hmm no wypilam i po 5 minutach zwróciłam wszystko, mój organizm tego po prostu nie trawi Ale dinhof powiedziała żebym jeszcze raz spróbowała a jak się nie uda to trudno bo na czczo i tak mam bardzo niski cukier
No ja ci współczuję z tą kasą, to chore , nie mają się do czego przyczepić a przecież chyba dziecko na stałe tutaj zameldowane co? To nie fair , mogłabyś jeszcze spróbować gdzieś do prawnika no ale jak rzecznik tak powiedział to pewnie już ciężko będzie, ale prawnicy mają swoje sposoby

Hej dziewczyny co do glukozy to wezcie sok z cytryny ze soba ale taki ze swiezej to pomaga. Niektore praktyki lekarskie same wciskaja a do niektorych trzeba cytryne samemu przyniesc. U mnie w obu ciazach dalam rade powoli pilam i jakos poszlo.
Anet a ktora kase ci zabrali? Familien czy kbg? A bylas w ak z tym, w sumie jesli pracowalas i tu bylas powinni dac od poczatku. Rozmawialas z nimi? Z Szefem krankenkassy? Czy tylko pisemnie? Wiem , ze oni i finanzamt nieraz naginaja przepisy...wszystko mozna zalatwic jesli tylko na normalna osobe sie tam trafi. A mialas wochengeld?

mi tez w Labor w 12. mila pani przy pomiarze sama dodala jakiegos soku :tak::-) bo mialo mily posmak, a dodam ze ja za slodyczami nie przepadam, jak zjem 2 kostki czekolady to juz mi za slodko... :sorry: inna pacjentka ktora ze mna miala ten pomiar gdy juz wypila glukoze to paluchem w kubku jeszcze grzebala :-D

brrrr....zimaaa.... :szok:

reklama
Witam,
Mam na imię Magdalena i od 3 miesięcy mieszkam w okolicach Berndorf. Jestem mama 8 letniej córci a juz 9.11.2015 pojawi sie kolejne maleństwo Maja :) Niestety jeszcze nie udało mi sie nawiązać tu nowych znajomosci. Chętnie poznam inne mamy oraz osoby z tych okolic, z którymi od czasu do czasu będe mogła wypić kawę i poplotkować. Jesli byłby ktoś chętny nawiązać znajomość, prosze o kontak na maila: magdalena.piecuch97@gmail.com

Ostatnia edycja:
Do góry