@Luiza ja chodze do 12. bezirku na spotkania z innymi rodzicami i ich dziecmi. Sa one organizowane (przynajmniej u mnie i dla takiego przedzialu wiekowego) raz w tygodniu - we wtorki, na 2h (9-11), to akurat spotkanie jest dla dzieci do 3 lat. Kazdy moze przyjsc z ulicy, nie trzeba sie nigdzie zglaszac. Oprocz rodzicow i dzieci sa tez panie "Beraterki", ktore odpowiadaja na pytania i doradzaja w roznych kwestiach zwiazanych z maluchem, na koniec zawsze 10 minut sobie z maluchami spiewamy. Ja sobie chwale, duzo zanjomosci nawiazalam, no i jest to fajne przygotowanie do przedszkola. A wrzesien tuz tuz, a moj synek pozwala sie tylko obslugiwac mamusi
reklama
Bubcia501
Fanka BB :)
Cześć dziewczyny, jestem tutaj pierwszy raz, jestem w ciąży i mam pytanie: mieszkam teraz w wiedniu w 3. Bz ale chcielibyśmy sie z chłopakiem przeprowadzić za Wiedeń, czy jest możliwość wyboru szpitala teraz a za np kilka miesięcy zmiany szpitala?
anet:)
Witaj Bubcia :-)
...moze lepiej odrazu zapisać sie tam za Wiedniem zeby później nie było za późno choć moze tylko w Wiedniu trzeba sie wczesno zapisywać.. moze inna Mamuska będzie wiedzieć coś konkretniej
...a tak wogole gratulacje i dobrego samopoczucia życzę!
...moze lepiej odrazu zapisać sie tam za Wiedniem zeby później nie było za późno choć moze tylko w Wiedniu trzeba sie wczesno zapisywać.. moze inna Mamuska będzie wiedzieć coś konkretniej
...a tak wogole gratulacje i dobrego samopoczucia życzę!
Bubcia501
Dziękuję, no właśnie Problem w tym , ze my nie wiemy gdzie sie chcemy przeprowadzic i szukamy czegos powoli, a czy np jakbym tutaj sie Do szpitala zapisała, wszystkie badania porobila a później bym zmieniła szpital czy np te wszystkie wyniki badan mogłabym przeniesc. A tak na marginesie to z tym samopoczuciem bywa roznie ( to moja pierwsza ciąża i nie wiedziałam ze bedzie tak ciężko )
Bubcia powiem Ci Na moim przykladzie ze zapisujac sie do Donauspital bo tam rodzilam mialam zapewnione wszystkie badania na KK bo nie w każdym jest specjalista i trzeba robić prywatnie... wydaje mi sie ze trzeba rodzić w tym w którymś sie zspiszesz jeśli oferują badania za free ale wiadomo czasem można przypadkiem gdzieś indziej urodzic. Zapytaj może konkretniej o Twój przypadek w KK, zeby mieć pewność.
...wyniki jeśli będziesz robiła priv to możesz mieć zawsze przy sobie.
Który to tydzień? Będzie dobrze, Dasz rady! Pozdrowionka
...wyniki jeśli będziesz robiła priv to możesz mieć zawsze przy sobie.
Który to tydzień? Będzie dobrze, Dasz rady! Pozdrowionka
Bubcia501
Hej, dzieki za odpowiedź, najwyżej bede musiala rodzic w wiedniu ale mam nadzieje ze nie, zapytam sie moja ginekolog, moze ona wie, a ü mnie dopiero 7t6d wiec początki ale tak ciezko funkcjonowac a w pracy to juz w ogole, caly dzien na nogach ale juz niedługo moze w pracy powiem oficjalnie to jakos łatwiej bedzie , bo narazie to bardzo ciężko mi normalnie funkcjonowac, ale jakos to bedzie, najważniejsze zeby dzidzia zdrowa byla ü mnie to pierwsza ciąża wiec sie Troche martwie
k-a-l-a
Zaciekawiona BB
Czesc dziewczyny jestem w 22 tygidniu ciazy i chcialabyn poznac Wasze opinie na temat Donauspital. Obecnie jestem tam zapisana do porodu ale znajoma z pracy szczerze odradza twierdzac ze jest to "kolchoz" w ktorym dziennie rodzi 50 kobiet i dlatego do zadnej nie przywiazuje sie nalezytej uwagi iopieki itp. Bylam odwiedzic ten szpital , widzialam sale porodowa i caly sprzet - szczerze mowiac jestem pod wrazeniem. Waham sie nad zmiana szpitala na mniejszy - Baby Villa w Klosterneuburgu, nie mniej jednak w tym szpitalu w przeciwienstwie do DonauSpital, nie ma wielu specjalistow na miejscu i w razie gdyby cos bylo nie tak z dzieckiem, musza je przewiezc do innego szpitala. Jak wiadomo w tym przypadku liczy sie kazda minuta. No ale do rzeczy... czy ktoras z Was rodzila w tym szpitalu i moglaby napisac swoja opinie??? Jak bylo?? Polecacie czy trzymac sie z daleka???
Hej dziewczyny! Odzywam się po kilkumiesięcznej nieobecności i bardzo się cieszę, że znowu mam powód, żeby się odezwać Jestem w 15tc i tym razem wygląda na to, że Maluszek ma się u mnie dobrze. Także planuję tu teraz regularnie zaglądać. Trzymajcie się w te upały!
Anienka gratulacje, oby było dalej wszystko ok.
Bubcia Powodzenia, jakoś Dasz rady :-)
Gorąco na maxa, Mały marudny i cos źle spi przez ta temperature, ale co sie dziwić jak wczoraj to było 24w nocy w mieszkaniu a teraz cos sie ochladza ufff :-)
Kala ja rodzilam 13tg temu w donauspital i jestem zadowolona z opieki także polecam jak najbadziej. Wszystko na miejscu w razie "w" a i badania wszytkie tam robią.
Pozdrawiam
Bubcia Powodzenia, jakoś Dasz rady :-)
Gorąco na maxa, Mały marudny i cos źle spi przez ta temperature, ale co sie dziwić jak wczoraj to było 24w nocy w mieszkaniu a teraz cos sie ochladza ufff :-)
Kala ja rodzilam 13tg temu w donauspital i jestem zadowolona z opieki także polecam jak najbadziej. Wszystko na miejscu w razie "w" a i badania wszytkie tam robią.
Pozdrawiam
reklama
k-a-l-a
Zaciekawiona BB
Hej dziewczyny, to znowu ja
Czy orientujecie sie choc troszke w temacie Freistellung? Mam na mysli to wczesniejsze zwolnienie z pracy (wczesniej niz 8 tyg przed terminem) .
Jakie sa kryteria wystawienia takiego zwolnienia przez lekarza? Moja polozna mowila ze ze wzgledu na 2 poronienia jakie przeszlam , jest to mozliwe. Sek w tym ze nie mam pracy stojacej ani nie pracuje z detergentami....
Z gory dzieki
Czy orientujecie sie choc troszke w temacie Freistellung? Mam na mysli to wczesniejsze zwolnienie z pracy (wczesniej niz 8 tyg przed terminem) .
Jakie sa kryteria wystawienia takiego zwolnienia przez lekarza? Moja polozna mowila ze ze wzgledu na 2 poronienia jakie przeszlam , jest to mozliwe. Sek w tym ze nie mam pracy stojacej ani nie pracuje z detergentami....
Z gory dzieki