reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Austrii

Dziewczyny czy orientujecie sie jakie zabiegi dentystycZne refunduje krankenkasse znieczulenia biale plomby z przodu itd? I ortodonta czy wgl wizyte u niego mi zrefunduja? I czy szanse na aparat moge miec za posrednictwem krankenkasse?

reklama
Hej:) staram się regularnie was czytać ale z pisaniem juz rożnie bywa...brak czasu... nie łatwo się żyje z mężem tak na odległość...:( Chciała bym już być tak razem.. Tomcio tęskni za tata widać ze tez mu ciężko:-(...

Hej hej :-D Ostatnio prawie do Was nie zaglądałam. Dom kupiony - także czas wolny jest mocno ograniczony ;) U nas leci powoli, H. miał zabieg usunięcia paznokcia u stopy, przez 1,5 tygodnia siedział w domu i ledwie chodził. Młody rośnie jak na drożdżach, a my zaczynamy rozmowy o drugim dziecku. Mieliśmy się zacząć starać w tym roku, ale chyba odłożymy do następnego, teraz jesteśmy spłukani, a mnie przeraża ciąża przy tylu nowych obowiązkach domowych (przy Eryku 4 miesiące miałam wycięte z życiorysu, bo spędzałam je w łazience), tym bardziej ogrodowych bo mam duży warzywnik.
Muszę jeszcze prawko zrobić:zawstydzona/y:

Witam nowe kobietki, nowym ciążóweczkom serdecznie gratuluję:-)

mazia91 ja ma do Tulln 60km :(

Hejka :-)
Luiza1204 niestety nie jestem zorientowana Co chodzi o sprawy dentystyczne tutaj... przywiazalam sie do dentystki w Pl ;-)
Mazia91 niestety tuln troszke daleko z Wiednia :-/ ...a mąż pracuje gdzieś w innym kraju..? Nie jestem w temacie chyba ojć ;-)
Aniag78 gratulacje zakupu domku :-) więcej miejsca dla rodzinki, Eryka i swiezszego powietrza pod dostatkiem pewno bo rozumie ze domek pewnie gdzies za wiedniem?
Ile Eryk ma juz?
U nas Mały ma 4mce a juz przez myśl mi przemyka myśl kiedy to najlepiej zacząć się starać o drugie :p
POZDROWIONKA!

Witam,
Przyjechałam do Austrii 3 miesiące temu, zabrałam ze soba 3 letniego syna, pracuje na pół etatu, w miedzyczasie dorabiam. Wszystko byłoby dobrze,ale bardzo teskni mi sie za rodzina...mezem i pozostałymi dziecmi. Chodzą mi juz po głowie mysli o powrocie......czy warto wracać?

Jejku Anula wsoolczuje bo pewnie sytuacja Cie do tego zmusila :-(
...ja chyba nie dalabym rady :-/
Trzymaj się jakoś, dobrze ze choć masz jedno dzieciątko przy sobie :-)

reklama
Anet maż pracuje w Austrii a ja jestem jeszcze w polsce z synkiem. Rozwazamy juz w krotce być razem ale przeraza mnie troche brak znajomości jezyka...

Do góry