reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Austrii

Ja musze szybko pisać albo w nocy bo jak moja Elizka telefon wypatrzy to jest tragedia:p Takie to małe a uparte jak nie wiem:p dziewczyny macie jakieś sposoby żeby przekonać dziecko do owoców? Moja prócz jabłek, jeszcze nie zawsze nie chce żadnego jeść:-( a i miałam się pytać, w tych sklepach z butami, o których pisalyscie nie dawno są też buty dla dorosłych? Czy tylko dla dzieci? ;-)

reklama
Mokoito gratulacje! Śliczna i duża Księżniczka, zdrowka dla Was!!
...Szybkiego powrotu do sił i dużo cirrpliwosci przy obu Corciach

Ostatnia edycja:
Mokito gratulacje! Śliczna i duża Księżniczka, zdrowka dla Was!!
...Szybkiego powrotu do sił i dużo cirrpliwosci przy obu Corciach :-)
...poród wywolywany... za długo po terminie czy akcja sie nie posuwala jeśli można wiedzieć?
My czekamy na decyzje Mlodego bo wczoraj był termin, także może na dniach :-) ....zrobili ktg i wszystko wporzadku, kolejne jak co dopiero w pt, dziewne ze nie np za dwa dni, jakos rzadko sprawdzaja po terminie..

Ostatnia edycja:
Wolfi a może z angielskim( ja chodzę do Dr. Dinhof ) lepiej u Ciebie..? Lepiej na kasę chorych chodzic bo przecież masz mozliwosc a pieniazki z prywatnych wizyt zostana w portfeliku :-)
Pozdrawiam:-)

Ostatnia edycja:
Z angielskim u mnie dosyć dobrze i właśnie chciałabym do dr Dinhof chodzić ale tak jak pisałam chodzi mi o to że miałam skomplikowana operacje biodra i boję się że nie będę umiała wytłumaczyć problemu. Wiadomo że lepiej na ubezpieczenie dlatego pytałam czy nie ma później problemu ze zmianą lekarza. A czy Wiltos ma kogoś mówiącego po polsku w recepcji?

Anet dali mi czas do 10 dni po terminie, stad wywolywanie. Najlepsze bylo to, ze polozna stwierdzila, ze termin byl zle wyznaczony i ciaza byla byc moze wlasnie.w terminie,.ale nie przenoszona. Wywolywano prostaglandyna dopochwowo i poszlo blyskawicznie i bardzo nieprzyjemnie niestety. U mnie ktg co 2 dni, ale jak rodzilam w Linz pierwsza corke to chcieli mnie widziec dopiero tydzien po terminie!

Trzymam mocno kciuki zeby Maly Cie zaskoczyl! No i pierwsza ciaza w wiekszosci troszke po terminie wiec nic sie nie denerwuj :-) bo to pierwszy dzidzius, prawda?

Ostatnia edycja:
Wolfi wiem o co chodzi ale zawsze możesz wziąć ze sobą osobę która lepiej może wytłumaczyć (spotykam kobietki z osobą "towarzyszaca " u gin dlatego pisze :-) lub od nie dawna jest tam na recepcji Polka bardzo miła i można byloby sobie zrobić wizyte kiedy ona właśnie jest, z pewnoscia pomoglaby na pierwszej wizycie :-)
Co chodzi o zmianę gin to nie ma problemu,tylko tlumaczenia w KK dlaczego , ja zmienialam nawet w jednym kwartale, na poczatku ciazy.

Mokito to wspolczuje tego wywolywania, tymbarfziej ze nie musieli jak termin jednak mogl być zle wyznaczony, ale dobrze ze szczesliwie sie skonczylo :-)
U mnie dwa terminy rozbiezne jak cholerka bo 9i 17ty ale wg organscreening Bobas był i w stanie rozwoju gotowy i na 1marca...dobijaja mnie te terminy trochę ale czekam cierpliwie :-)
..na naszego pierworodnego :-D

Gabi powodzenia w przekonaniu swojej Elizki do owockow :-) ...wpisalam w necie haslo->Jak zachęcić dziecko do jedzenia warzyw i owoców? ...i wyskoczylo pare fajnych sposobow ;-) może cos wujek Google Ci podpowie :-)
Dobrego slonecznego dzionka życzę :-)

reklama
Do góry