reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Austrii

reklama
Mokito wiele dziewczyn z St.Pölten jezdzi do Melk, bo podobno lepiej niz w St.Pölten jest.
Tutaj znajdziesz pare glosow za Melk: Geburt in Tulln Melk oder St.Pölten - Parents & more | Community-Website
Minus jest taki, ze gdy cos sie dzieje z dzieckiem, to musi byc przeniesione do St.Pölten.Z tego wzgledu ja Melk nie bralam pod uwage.Balam sie, ze jak cos pojdzie nie tak, to ja bede w Melk, a dziecko w St.Pölten

Mokito nie wiem.Musialabys w szpitalu sie dowiedziec.
Tam rodzila znajoma i przy drugim dziecku przeniosla sie na koniec do rodzicow, zeby tylko w Krems nie rodzic.To samo mowily dziewczyny na cwiczeniach, na ktore chodzilam w ciazy. Takze oceny sa bardzo subiektywne.Troche Ci namieszalam, co?Najlepiej jak juz bedziesz blizej podjedz do szpitala i sama sie przekonaj. W St.Pölten wiele dziewczyn narzekalo na...rozowa porodowke :-)Albo na sale 4 osobowe. Trzymam kciuki za decyzje i pomyslne rozwiazanie

Angelika Witam:-)
Dagii z tymi szczepieniami to temat rzeka. O rota to mi sam lekarz mowil,ze pi szczepieniu 2tyg mam zachowac szczegolna higiene przy zmianie pieluszki bo wirus jest wydalany i mozna sie zarazic. Narazie mielismy wszystkie szczepienia z ksiazeczki plus kleszcze. Teraz mam termin na mmr ale musze przesunac bo mnie nie bedzie

Mokito rodziłam w Melk. Nigdzie indziej już rodzić nie chcę :-) Sprzęt mają świetny, sale dwu i czteroosobowe. Jeśli jest dużo wolnych miejsc starają się kłaść kobiety tak, by było ich jak najmniej w salach, żeby miały większy komfort.
Operował mnie ordynator i świetny z niego facet, szyje super, miły jest bardzo. Opieka na oddziale też jak najbardziej w porządku, kobietki są miłe, chętnie pomagają przy karmieniu, przebieraniu itp. Przychodzą z uśmiechem, choćbyś nie wiem ile razy je wzywała.

Co do szczepień - my szczepiliśmy dopóki młody nie wylądował w szpitalu z NOP. Ten "cud medycyny" wcale takim cudem nie jest. Najlepiej porozmawiać z dobrym pediatrą i zrobić bilans korzyści dla tego akurat dziecka.

Witam nowe osoby:-)

My jesteśmy w PL. W sobotę było wesele brata H. Jutro w nocy wracamy już do AT. Mówię Wam, w ubiegłym tygodniu było tu tak zimno, że nie wiedzieliśmy w co się ubierać... Jutro musimy zrobić zakupy i wracamy. Trzeba posprzątać pozostałości po Gonzalo :-(

reklama
Dziękuję Moniu!
Porodówki nie widziałam, miałam planowane cc. Wiem, że możesz sobie wybrać metodę porodu oraz znieczulenie. Co jakiś czas w szpitalu są "dni otwarte", ordynator oprowadza wtedy po oddziale, pokazuje sale porodowe i opowiada jak to wszystko wygląda. Ja byłam przed porodem, jednak słabo się czułam i nie dotrwałam do zwiedzania :)

Do góry