reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Austrii

reklama
Własnie do miechowickiego nie chce za bardzo iść bo on ma jakieś stare metody badania jakimiś drewnianymi narzędziami w tych czasach to masakra :( to już wole iść do Witosa i zapłacić :( a jak jest z tymi badaniami co badają narządy dzidziusia bo mi to w szpitalu robili bo mnie położna zapisała a nie robi tego lekarz prowadzący ?

Anet, a z jakich regionów polski pochodzisz? Niestety te badania są drogie. Ja robiłam je w prywatnej przychodni. Koszt usg i badan z krwi to 555 zl. Ja miałam to za darmo, bo w badaniu przezierności karkowej okazało się ze dzidziuś ma jakis problem z serduszkiem. Trafiłam na bardzo fajnego lekarza, który skierował mnie dalej na NFZ.
No i co najważniejsze te testy są wykonywane między 10 a 14 tygodniem ciąży.

Teraz oczywiście jest wszystko dobrze i Zuzia bardzo dobrze się rozwija:)

wweerraa13@wp.pl - ja tez nie znam niemieckiego za dobrze, ale jakoś dałam rade. Trzeba się przełamać. Naprawdę myślę ze w tej sytuacji warto.

Ostatnia edycja:
reklama
Hej:-) mial ktos moze stycznosc z tą Panią położną? Renata Romaniewicz
HOME

I jak dziewczyny jest z pieniazkami które się dostaje przed po itp...jest jakieś ograniczenie, max zarobków które nie powinno się przekroczyć aby nie odebrać sobie szansy na uzyskanie m.in wochengeld itp? Mam dużo nadgodzin i musze jakoś z nich zejść także może ilość h na tydzień zwiekszy mi firma i będzie się szybciej minusowalo...hmmm Macie jakieś rady:-) Dobrego dnia życzę!

Do góry