reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Austrii

reklama
Jeśli chodzi o opiekę zdrowotną różnica między Polską, a Austrią jest ogromna. Chociaż z przykrością stwierdzam, że z powodu napływu Polaków, zaczyna się ona psuć. Wszyscy znajomi polskich lekarzy unikają jak ognia. Przykre, ale austriackiego, czy nawet tureckiego pacjenta traktują z szacunkiem, a swego rodaka najczęściej załatwią "na odwal". Nie wiem jak w Wiedniu, ale w naszych okolicach dobrego polskiego specjalisty ze świecą szukać.

A ja dalej będę polecać Truskolaskiego.Moja znajoma byłam kilka dni u niego z bólem głowy.On jej tylko zmierzył ciśnienie i podejrzewa zatrucie ciążowe.Oczywiście dostała zwolnienie z którym musi jeszcze iść do amt arzt.Drugi lekarz powiedział by ze ból głowy to rzecz normalna i olal w to.

Mam takie pytanie w grudniu mam wrocic do pracy bo konczy mi sie wychowawcze ale jestem w drugim miesiacu ciazy czy firma w ktorej jestem zatrudniona moze mi robic jakies problemy albo pretensje ? troche sie tego boje

Witam wszystkie przyszle i obecne mamusie mieszkajace w Wiedniu. Jestem na tym forum po raz pierwszy takze wybaczcie mi jesli zadam pytania ktore gdzies juz sie pojawily, ale stron na tym forum jest tak duzo ze nie jestem w stanie ich wszystkich teraz przeczytac.
Od tygodnia nie mam miesiaczki, zrobilam juz dwa testy ciazowe i obydwa wyszlu pozytywnie;) mam teraz dylemat: do jakiego ginekologa sie wybrac? W gre wchodzi raczej tylko polski lekarz bo moj niemiecki nie jest jeszcze na tyle wystarczajacy aby chodzic do austriaka. Na moje oko moge byc w 5 tygodniu ciazy. Prosze Was o wskazowki kiedy powinnam udac sie na pierwsza wizyte tak zeby lekarz mogl juz cos zobaczyc? Duzo dziewczyn poleca dr Witosa ktory przyjmuje prywatnie. Wiecie moze czy ostnieje mozliwosc zwrotu jakiejs czesci kasy za wizyte GKK? Pozdrawiam serdecznie

Ja mogę ci polecić Truskolaskiego.Moim zdaniem jest dokładny,odpowie Ci na każde pytanie.Ale jak wiadomo ma dużo pacjentek i robi wszystko szybko wiec.możesz poczuć się źle obsluzona.Ja prowadziłam u niego pierwsza ciążę.

reklama
Witaj Kasiu! Ja chodzilam do Wiltosa, ale dlatego, ze w pierwszej ciazy bardzo mi pomogl mimo, ze Dzieciatko zmarlo. Prowadzil moja druga ciaze. Przy nastepnej ciazy jednak chce innego lekarza. Krankenkassa zwraca czesc kosztow za wizyty.

Do góry