reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Austrii

reklama
A znacie kogoś kto za opłatą chodzi z klientka do lekarza np ? W pierwszej ciąży chodziłam do Miechowickiego ale jakoś nie jestem do niego przekonana :( A z Wgkk nie wracają części pieniążków za wizyty u Witosa?

Anet, badania prenatalne polecane są kobietom ciężarnym po 35 roku życia, bądź ewentualnie jeżeli np. podczas badania na przezierność karkową wyjdą jakieś nieprawidłowości, to skierują cię na takie badania. Tak było w moim przypadku, miała robiony test PAPP-A. Organscreening i przezierność karkową robiłam w Polsce prywatnie, nie wiem jak to wygląda tutaj.

wweerraa13@wp.pl - ja chodziłam do Miechowieckiego i nie polecam. Moim zdaniem nie ma wystarczającej wiedzy i nie przejmuje się pecjentem. Ja wprawdzie dopiero raz byłam u dr Dinhof ale jestem zadowolona.

Co do szpitala ja również rodziłam w Wilhelminie. Opieka po porodzie, rzeczywiście super,ale jeśli chodzi o sam poród to nie byłam zadowolona. Moj poród skonczyl sie przy pomocy Vakum, prosiłam o cesarkę ale niestety mi jej nie zrobili. Przez cała ciąże nosiłam zdrowe dziecko, a przy porodzie mogli mi je uszkodzić. Wiec przy drugim dziecku, raczej będę się rozglądać za innym szpitalem.

Dzięki Ola:-) jejku ta metoda vakum to masakra ale mam nadzieje ze wszystko z Twoja Dzidzią ok? Słyszałam że mają tam najlepsza pediatrii, jej sama nie wiem już gdzie.... choć pewno musze się szybko Decydować bo z tego co czytam to czasem mają ograniczoną ilość osób czy coś takiego...
...jak wszytko ok to wszędzie dobrze a jak coś nie tak to wychodzi jaka opieka i stosunek do pacjenta:-/

...co chodzi o badania te prenatalne to wolę chuchac na zimne;-) lepiej zapłacić i wiedzieć więcej ,nie;-)
Spokojnego popołudnia Kobietki:-D

Anet ale wiesz ze z badaniem prenatalnym wiąże się z ryzykiem ja miałam prawie do 6-7 miesiąca ciążę prowadzona w Polsce i moja lekarka mówiła mi ze co 10 kobieta po takim badaniu traci dziecko ta moja lekarka w polsce sobie robiła bo była w ciąży jak miała 40 lat... Ja w szpitalu miejsce rezetwowalam jak byłam w 7 miesiącu...

Myślałam że tylko jak to badanie jest inwazyjne a jak tylko z krwi to nie jest szkodliwe...może musze jeszcze trochę o tym poczytać....
...szpital chce mieć już z głowy wiec chciałabym podjąć decyzję co chodzi o wybór...
:-)

Przy prenatalnym wprowadzają taka długą igłę do brzucha żeby płyn pobrać... A to drugie z krwi to napewno bezpieczne Vixen o tym pisała

reklama
Tak tak to z igłą to to inwazyjne ale oczywiście nie o to mi chodziło...tylko o to z krwi. Poszukam więcej info o tym...pasowałoby od a do z to forum przewerbowac;-) .
A tu czasu jak na złość brakuje.

Do góry