reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Austrii

reklama
Anet warunki są tam jakie takie luksusów nie ma tylko z tego co wiem to mają najlepsza pediatrie... Zawsze możesz sobie pokój z mężem wziąć i będziesz sama... Zawsze we wtorki o 13 jest tam zwiedzanie to możesz iść zobaczyć... :-) ja o innych szpitalach nie myślałam bo nie znam języka:-) pracuje tam 18 polskich położnych zawsze jest jakaś na dyżurze:-) co do badań nie pomogę...

Hej kapelutek:-) a jak z warunkami w 13bez? Polki tez tam jakieś pracują? Badania wszystkie na miejscu tam robią?...jej pytań mnóstwo mi się nasuwa...
Niemiecki...dogadamy się ale co chodzi o takie sytuacje w ciąży to raczej nie będę się czuła dobrze w tym języku... angielski lepiej choć wiadomo najlepiej po polsku;-)
Gabi dzięki:-) możliwe ze i tam wyląduje... a pokój z mężem to oczywiście za jakąś opłatą tak?

Anet ja z całego serca polecam Göttlicher Heiland w 17. Bezirku, z tymże tak nie ma nikogo kto mówiłby po polsku, za to angielski bez problemu. To jest jeden z nielicznych szpitali, który robi jeszcze Nackenfaltenmessung (przezierność karkowa) za darmo. Normalnie to badanie kosztuje 100€, organscreening (połówkowe) jest jeszcze droższe, dlatego ja robiłam w Pl. To nie są badania obowiązkowe do Mutter-Kind-Pass więc nie musisz ich robić jeśli nie chcesz.
W tym szpitalu są pokoje 2 osobowe, ja najpierw leżałam sama, a potem przyszła tylko jedna dziewczyna. Z powodu cesarki dostałam pokój z łazienką. Opieka jest naprawdę super, jedzenie pyszne i jest go pod dostatkiem, jest otwarty bufet cały czas, więc na śniadanie czy kolację bierzesz co chcesz, obiady przynoszą do pokoju. Drugie dziecko też na pewno będę tam rodziła :)

Ostatnia edycja:
Dzięki Vixen:-) ....a te badania nie obowiązkowe to te prenatalne? ...nie wiem właśnie czy nie zrobić w Polsce jak tu tak drogo:-( a wiadomo zawsze lepiej wcześniej dowiedzieć się o ewentualnie jakiejś komplikacji rozwojowej czy że serduszkiem:-/
Dobrego dzionka życzę:-)

Anet tak, prenatalne nie są obowiązkowe. Obowiązkowe są tylko 3 usg, między 8-12 tc, 18-22 i 30-34. Te badania ginekolog robi na kasę chorych i za nie się nie płaci.

Jedno robiłam tu (Nackenfaltenmessung) a Organscreening (czyli coś jak badanie połówkowe, sprawdza się m.in. wszystkie narządy maluszka) robiłam w Polsce :)

reklama
Do góry