reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Austrii

reklama
Marti_w ja mrozilam gryzaki i na chwilę pomagały. Moja Elizka juz wstaje sama wszędzie nawet przy ścianie przy moich nogach jak garnki myje oczy do okola głowy. Cały czas coś kombinuje ostatnio była na basenie i co z tego ze woda zimna i szczekala zębami ale w wodzie musiała siedzieć i robić ciapu:p no ale z tego co widzę i co robi to będzie niegrzeczna o wszystko tyłkiem rzuca jak się jej nie da albo nie pozwoli. Moja mama mówi ze miałam tak samo :p jeszcze śpi o 5 się na jedzenie przebudzila i dalej śpi:-)

vixen89 u mnie sytuacja identyczna nic nie pomaga, a z Nuroflexu truskawkowego mial czerwone plamy na calym ciele... ja w razie draki uzywam tylko czopki Benuron lub Viburcol, a no i przy wychodzeniu czworek nie opuszcza mnie mlody na krok i tylko cycula by dziubal...niech sie to juz skonczy :zawstydzona/y:

Ja nie pracowalam przed ciaza, a KBG dostalam!

Maryńka ojej, może na jakiś składnik jest uczulony. Ja mam jeszcze z Polski Paracetamol Hasco, ale też jest truskawkowy, na szczęście na oba reaguje ok :)
U nas czwórki w miarę znośnie wychodziły, za to trójki to makabra, mieliśmy tydzień ogromnych histerii i pobudek w nocy co godzinę, nic nie pomagało, żadne noszenie czy tulenie, szarpał się i wyrywał, nie chciał jeść ani pić. Na szczęście już minęło, bo myślałam, że wywiozą mnie w kaftanie :p

Biedne te nasze dzieciaki, nacierpią się, dobrze, że nie będą pamiętały. A potem w dorosłym życiu znów zębowe ekscesy ;)

Hej Kobietki:)
....jestem na etapie wyboru szpitala i kompletnie nie wiem który:( ...jestem z 11tego... doradźcie proszę...
Pozdrawiam Was wszystkie i z góry dziękuję!

Wera chodzi ci o pediatre czy gin...?
Anet ja przy wyborze szpitala kierowalam się językiem mieszkam w 2 a rodziłam w wilheminenspital i jestem zadowolona może była bym mniej jak bym trafiła do pokoju 6 osobowego ale na szczęście byłam w 3 i jeszcze z polka i praktycznie byłyśmy we dwie. Ogólnie opieka bardzo dobra...

reklama
Dzięki Gabi89:-) ...tez myślę o Wilhelminen spital ale to troszkę daleko choć może lepiej dalej a lepszą opiekę mieć. Myślałam tez o szpitalu w 10bez ale już sama nie wiem. ...oj to trochę warunki nie za bardzo jak 3 lub 6 osobowe pokoje:-( hmmm....
....dużo polek tam w Wilhelm..? Badania prenatalne robią tu w Wiedniu na kasę chorych czy trzeba płacić a może lepiej w pl? Pozdrawiam!

Do góry