reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Austrii

reklama
Marti_w ja mrozilam gryzaki i na chwilę pomagały. Moja Elizka juz wstaje sama wszędzie nawet przy ścianie przy moich nogach jak garnki myje oczy do okola głowy. Cały czas coś kombinuje ostatnio była na basenie i co z tego ze woda zimna i szczekala zębami ale w wodzie musiała siedzieć i robić ciapu:p no ale z tego co widzę i co robi to będzie niegrzeczna o wszystko tyłkiem rzuca jak się jej nie da albo nie pozwoli. Moja mama mówi ze miałam tak samo :p jeszcze śpi o 5 się na jedzenie przebudzila i dalej śpi:-)

vixen89 u mnie sytuacja identyczna nic nie pomaga, a z Nuroflexu truskawkowego mial czerwone plamy na calym ciele... ja w razie draki uzywam tylko czopki Benuron lub Viburcol, a no i przy wychodzeniu czworek nie opuszcza mnie mlody na krok i tylko cycula by dziubal...niech sie to juz skonczy :zawstydzona/y:

Ja nie pracowalam przed ciaza, a KBG dostalam!

Maryńka ojej, może na jakiś składnik jest uczulony. Ja mam jeszcze z Polski Paracetamol Hasco, ale też jest truskawkowy, na szczęście na oba reaguje ok :)
U nas czwórki w miarę znośnie wychodziły, za to trójki to makabra, mieliśmy tydzień ogromnych histerii i pobudek w nocy co godzinę, nic nie pomagało, żadne noszenie czy tulenie, szarpał się i wyrywał, nie chciał jeść ani pić. Na szczęście już minęło, bo myślałam, że wywiozą mnie w kaftanie :p

Biedne te nasze dzieciaki, nacierpią się, dobrze, że nie będą pamiętały. A potem w dorosłym życiu znów zębowe ekscesy ;)

Hej Kobietki:)
....jestem na etapie wyboru szpitala i kompletnie nie wiem który:( ...jestem z 11tego... doradźcie proszę...
Pozdrawiam Was wszystkie i z góry dziękuję!

Wera chodzi ci o pediatre czy gin...?
Anet ja przy wyborze szpitala kierowalam się językiem mieszkam w 2 a rodziłam w wilheminenspital i jestem zadowolona może była bym mniej jak bym trafiła do pokoju 6 osobowego ale na szczęście byłam w 3 i jeszcze z polka i praktycznie byłyśmy we dwie. Ogólnie opieka bardzo dobra...

reklama
Dzięki Gabi89:-) ...tez myślę o Wilhelminen spital ale to troszkę daleko choć może lepiej dalej a lepszą opiekę mieć. Myślałam tez o szpitalu w 10bez ale już sama nie wiem. ...oj to trochę warunki nie za bardzo jak 3 lub 6 osobowe pokoje:-( hmmm....
....dużo polek tam w Wilhelm..? Badania prenatalne robią tu w Wiedniu na kasę chorych czy trzeba płacić a może lepiej w pl? Pozdrawiam!

Do góry