reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Austrii

reklama
Tak pisze na opakowaniu na alergię pokarmowa. Ja nie konsultowalam bo moja mała już w szpitalu jadła mm. W szpitalu mi powiedzieli żebym kupiła aptamilch pre jak by moje mleko nie wystarczało.

Byłam dziś po mleko i jak zobaczyłam ceny to mi ręce opadły. Kupiłam Beba ha takie jak w szpitalu mała jadła a mój mądry mąż też kupił mleko ale Beba pro ;/ i teraz pytanie czy mogę mieszać te 2 mleka? Ja myślę że tak bo są przecież mleka ha pro. Co wy o tym myślicie?

Marti ja bym jednak nie mieszala, bo jak dziecko ma miec mleko mm typowe dla alergikow to jest ono specjalnie oznaczone literami HA. A ze istnieje Ha pro to nie znaczy, ze sobie mozesz zmieszac HA i Pro i uzyskasz ten sam efekt.

Dziewczyny mam pytanie: jestesmy z Kilianem zaproszeni na urodziny do 2-latki. Orientujecie sie ile sie przecietnie wydaje na prezent? Nie mam kompletnie pojecia :confused:

Nie wiem ile wydaje sie na prezent, wydaje mi sie ze jest tak jak u nas-zalezy to od relacji z dana osoba i zasobow hehe jesli to znajoma z podworka to wydalabym z 15eu

marti a dlaczego w koncu stanelo na ha?a nie zwyklym pre?konsultowalas z lekarzem? Jesli maluch nie jest alergiczny to spokojnie pre mozesz dawac ale nie mieszaj.Ja nieraz podaje mm i mam wlasnie beba pre:tak:
Patili nie ma geschenkbox zrobionego w jakims sklepie ? My na urodziny dajemy 10-15 euro i tak robia wszyscy znajomi tu sie nie szczypia nieraz nawet na sluby daja 50-100 euro co przy tych zarobkach mozna nieraz uznac za smieszne.

Marti też myślę że lepiej żebyś nie mieszkała mleka. Daj znać czy pomogła ta zmiana na mm:-)
Patili z tym prezentem to tak jak dziewczyny piszą. 20-30€

Dałam ha bo mała w szpitalu takie dostawala. Nie jest alergiczka chyba ale to mleko ma chronić od alergii. Mała ma właśnie katarek i jakaś wysypke na buzi wiec sprawdzimy. Zawsze można zmienić na pre ale narazie będziemy sprawdzać czy te ha jej teraz pasuje.

Ostatnia edycja:
reklama
Marti czy ten katarek jak wyciagasz nie jest taki biały i nie siedzi tak głębiej?
A tak wogole dziewczyny to od kiedy podawalyscie swoim szkraba picie w kubku nie kapku? Bo moja ma 5 miesięcy i.bardzo szybko.się nauczyła jeść łyżeczka i wszystko jej smakuje tylko nie mleko bardzo mała go je bo wszędzie czytam że 5 miesięczne niemowlę ma jeść mleko 4 razy dziennie po 180ml moja je 4 razy dziennie ale po 120 jeszcze z trudem ale nie martwię się bo na wadze dobrze przybiera:-)

Do góry