reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Austrii

reklama
Tak pisze na opakowaniu na alergię pokarmowa. Ja nie konsultowalam bo moja mała już w szpitalu jadła mm. W szpitalu mi powiedzieli żebym kupiła aptamilch pre jak by moje mleko nie wystarczało.

Byłam dziś po mleko i jak zobaczyłam ceny to mi ręce opadły. Kupiłam Beba ha takie jak w szpitalu mała jadła a mój mądry mąż też kupił mleko ale Beba pro ;/ i teraz pytanie czy mogę mieszać te 2 mleka? Ja myślę że tak bo są przecież mleka ha pro. Co wy o tym myślicie?

Marti ja bym jednak nie mieszala, bo jak dziecko ma miec mleko mm typowe dla alergikow to jest ono specjalnie oznaczone literami HA. A ze istnieje Ha pro to nie znaczy, ze sobie mozesz zmieszac HA i Pro i uzyskasz ten sam efekt.

Dziewczyny mam pytanie: jestesmy z Kilianem zaproszeni na urodziny do 2-latki. Orientujecie sie ile sie przecietnie wydaje na prezent? Nie mam kompletnie pojecia :confused:

Nie wiem ile wydaje sie na prezent, wydaje mi sie ze jest tak jak u nas-zalezy to od relacji z dana osoba i zasobow hehe jesli to znajoma z podworka to wydalabym z 15eu

marti a dlaczego w koncu stanelo na ha?a nie zwyklym pre?konsultowalas z lekarzem? Jesli maluch nie jest alergiczny to spokojnie pre mozesz dawac ale nie mieszaj.Ja nieraz podaje mm i mam wlasnie beba pre:tak:
Patili nie ma geschenkbox zrobionego w jakims sklepie ? My na urodziny dajemy 10-15 euro i tak robia wszyscy znajomi tu sie nie szczypia nieraz nawet na sluby daja 50-100 euro co przy tych zarobkach mozna nieraz uznac za smieszne.

Marti też myślę że lepiej żebyś nie mieszkała mleka. Daj znać czy pomogła ta zmiana na mm:-)
Patili z tym prezentem to tak jak dziewczyny piszą. 20-30€

Dałam ha bo mała w szpitalu takie dostawala. Nie jest alergiczka chyba ale to mleko ma chronić od alergii. Mała ma właśnie katarek i jakaś wysypke na buzi wiec sprawdzimy. Zawsze można zmienić na pre ale narazie będziemy sprawdzać czy te ha jej teraz pasuje.

Ostatnia edycja:
reklama
Marti czy ten katarek jak wyciagasz nie jest taki biały i nie siedzi tak głębiej?
A tak wogole dziewczyny to od kiedy podawalyscie swoim szkraba picie w kubku nie kapku? Bo moja ma 5 miesięcy i.bardzo szybko.się nauczyła jeść łyżeczka i wszystko jej smakuje tylko nie mleko bardzo mała go je bo wszędzie czytam że 5 miesięczne niemowlę ma jeść mleko 4 razy dziennie po 180ml moja je 4 razy dziennie ale po 120 jeszcze z trudem ale nie martwię się bo na wadze dobrze przybiera:-)

Do góry