reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Austrii

Bebilon i Aptamil to jedno i to samo. Aptamil Comfort(omil?) jest dla dzieci z kolkami. U nas się niestety nie sprawdził. Są różne mleka apteczne dla dzieciaczków z kolką, pediatra może je przepisać na receptę, są wtedy refundowane.
My jedziemy na Hipp Lactosefrei, jedyne mleko po którym młody nie ma problemu z brzuchem (pomijam sojowe, które jest świetne, ale tak obrzydliwe, że Erik nie chce go pić).

reklama
Mój teść jedziemy co 2tyg do Pl także z dostawą nie miałabym problemu. Zdecyduje się na Bebilon Comfort przeciw zawarciem i kolkom. A jaka cena tego Aptamil jest?

Gabi a ten Bebilon co ty używasz to jak dokładnie się nazywa. U mnie jest też taki problem ze mój mąż nie rozumie tego ze trzeba małej podać mm bo twierdzi ze mleko matki jest najlepsze.

marti_w ja tez dawalam Zuzi bebilon ale zwykly a terax przerzucilismy sie na bebiko. niby aptamil a bebilon maja podobny sklad ale jest chyba roznica w smaku, bo Zuza nie chciala go jesc.probowalismy tez z hippa i milupa ale nic jej nie smakowalo wiec wtedy zaczęliśmy przygodę z bebilonem. w międzyczasie jeszcze dostala mleko neutramigen na recepte bo miala jakieś uczulenie na buzi ale nie chciala go jesc. w biedronce można kupic bebilin najtaniej ale nue wiem czy sa wszystkie rodzaje.aptamil kosztuje chyba z 14e

marti_w
Aptamil Comformil 1
w baby days mleko jest tańsze o 25%. Dostaniesz je w każdym sklepie, DM, Merkur itp.
Ja bym na Twoim miejscu porozmawiała z pediatrą (a najlepiej skonsultowała też to z innym), bo jeśli mała reaguje kolką na laktozę, to są specjalne kropelki z laktazą które podaje się przed karmieniem i dziecko nie ma problemów brzuszkowych. Są również kropelki na receptę, które pomagają przy kolkach, wzdęciach i problemach z kupką, nie pamiętam już nazwy. Jednak co mleko mamy, to mamy. Na mm zawsze można przejść (nie jestem maniaczką cycusia, żeby nie było :) ).

A konsultowane zmianę mleka ze swoim pediatra? Moja mówi ze to wszystko normalne,zbada mała i ucieka z pokoju. Nie idzie z nią pogadać konkretnie? Potrzebuje jakiego dobrego polskiego pediatry bo po niemiecku to nie rozumiem się dogadać tak dobrze.

marti tak jak juz pisalam zmien pediatre jesli ta ci nie pasuje ,na watku z lekarzami moze dziewczyny cos poleca.Mozesz tez konsultowac ze stillbereter.Ja jednak przy wczesniaku probowalabym utrzymac piers jak najdluzej.Nie zmuszam bo Victora szybko zaczelam dokarmiac i skonczylo sie cycowanie ale poddawac sie nie mozna,szkoda ze maz cie nie wspiera.
Ja w szpitalu tylko rozmawialam i mowili o pre nic wiecej a ,ze nie mamy problemu koklowego to nic inego nie mam w domu.W Pl przy pierwszym synu dawalam nan i tu jest to samo ale pod nazwa beba i to tez podaje i teraz.

co do płaskich sutków to u mnie tez był ten problem i karmiłam z nakładkami bo mi tak kazali w szpitalu, ale Oldze dość trudno sie przez to ciągło ale jakos dawała radę, do domu przyszła położna i kazała mi karmić bez nakładek, w jednej piersi miałam już prawię zapalenie, jak dałam małej bez nakładek, to bez problemu chwyciła i odrazu odczułam ulge w cycach, dziecko poprzez ssanie jakby wysysa sutka i staje się on wypukły:)

Chętnie odstapie za darmo opakowanie mm Nan Pro 1 - ważne do 11/2014, i Bebilon Pepti 2(z apteki dla alergików) - ważne do 11/2015 - mm są przywiezione z Polski, mi to leży i juz tego nie wykorzystam więc jeśli któras z Was chciałaby to chętnie dam

Mam pytanko z innej beczki, czy wiecie ile tu kosztuje szczepionka na meningokoki?

reklama
Do góry