Marti w ja przeszłam na mm bo moja mała już była dokarmiania w szpitalu bo za dużo na wadze straciła w pierwszej dobie a z karmieniem piersią był problem bo mam wklęsłe sutki i mała nie umiała złapać, potem mi dali tą silikonową nakładkę ale też jej jakoś nie szło. Po powrocie do domu odciagalam pokarm i dawalam jej w butelce i mimo że nie jadłam niewiadomo czego był problem z brzuszkiem, mojego pokarmu nie wystarczało więc ja dokarmialam a mieszanie mleka sprawiało że było jeszcze gorzej. Potem przyjechała moja mama z Polski i mi doradzila żebym spróbowała samo mm końcu ona 6 dzieci urodziła i wychowała to spróbowałam i było trochę lepiej. Dawalam małej aptamils ale jak byłam na święta w Polsce to mała dostała kataru i okazało się ze to nie taki zwykły katar tylko tak jak by miała skaze białkowa więc zmieniłam mleko na Polski Bebilon na alergię pokarmowa i bóle brzucha przeszły i katar też:-) teraz czasem ma zatwardzenia ale to po marchewce już:-) moja mała jak miała 55 cm to wazyla 4110 więc bez przesady wcale twoja mała nie jest przeniesiona:-) a ile ma miesięcy?
reklama
vici
mama Victor´a & Raphael`a
marti skoro karmisz tylko piersia to moze zmien lekarza! Nie ograniczaj dziecku jesc to powinno sie chwalic ,ze tak ladnie rosnie a jak bedzie "okraglejsza" to i tak zrzuci jak sie ruszac zacznie.Jesli chodzi o m to obojetenie jaka mieszanka byle by pre a nie numerkowe.Ja mam w domu beba pre ale tak rozchulam laktacje ,ze teraz malo co jej idzie.
Paczkow nasmazylam i podjadlam 2 mam nadzieje,ze bedzie dobrze
Paczkow nasmazylam i podjadlam 2 mam nadzieje,ze bedzie dobrze
marti_w
Fanka BB :)
Ja tez karmie przez te nakladki silikonowe bo mam za krotkie sutki. Mala sie nauczyla ciagac i z butli tez pije. Ona ma prawie 7 tygodni ale urodzila sie za wczesnie 4tyg. Ja poczekam do wielkanocy I jak bede w Pl to pojde do lekarza do ktorego moja siostra z synem .On ma atopowe zapalenie skory wlasnie od mleka z piersi nabawil sie alergi I jak byl maly to jadl bebilon pepti2. Tak mysle ze moze bym sprobowala podac jej mm, moze te problemy z brzuszkiem by minely.
Ja właśnie daje małej ten bebilon. Te kolki to już jest taka przypadłość i sami lekarze nie wiedzą z kad się biorą. Wiem co czujesz bo sama to przerabialam. Najgorsze były wieczory i poranki przez dzień jakoś jeszcze to było. A na moją działało jeszcze jak ja rozbieralam i leżała z gołymi nogami i rozpietym pampersem wtedy sobie swobodnie nogami kopala i łatwiej jej było purkac i obrazu się lepiej czuła. Tylko ze u nas to się skończyło tak że teraz śpi z gołymi nogami bo specjalnie udaje że jej coś jest żeby ją rozebrać cwaniara mała;-) kladlam ja też na brzuchu i masowalam jej plecy i zasypiała tak to też jej ulgę przynosiło. Suszarka też pomagała ja jej brzuch masowalam a mąż suszarką dmuchal.
marti_w
Taka to robota z tymi dziecmi. Jak sie kolki skancza to znowu zeby beda szly..
aniag78
Szczerze, to prawdziwe kolki nie występują często u dzieci. Najczęściej jest to nietolerancja laktozy dająca takie same objawy. U nas zaczęła się w drugiej dobie życia, czyli jak podałam cyca. Pierwszy dzień młody był na mm i wszystko było pięknie. Nie ważne co jadłam, mogłam jeść sam chleb razowy i pić wodę, kolka nie przechodziła.
marti_w
Chyba sprobuje te mm. Zobacze czy malej sie polepszy bo jak to wszystko sie dzieje przez moje mleko to od razu odstawiam. Tylko nie wiem jakie mleko kupic?
marti_w
Gabi a ty dajesz ten Bebilon na recepte? Moj siostrzeniec tez mial na poczatku skaze bialkowa a pozniej z tego zrobilo sie atopowe zapalenie skoro. Od 4 lat trzyma taka diete ze szko, zero slodyczy, konserwantow bo ma uczulenie na glutaminian sodu.
Nie to mleko nie jest na receptę tak można je kupić w aptece. Tylko z tego co wiem to jest też specjalne mleko na kolki z bebilona. U mnie to było tak... Jak zaczął się ten katar u małej poszłam do takiej znajomej pielęgniarki ona u nas prowadzi taki gabinet gdzie robi inhalacje wyciąga dziecia katar takimi rurkami specjalnym itp. Poszłam do niej właśnie ten katar wyciągać i ona mi powiedziała żebym sobie zmieniła mleko na to na skaze białkowa jak nie karmię piersią bo to mleko nie osiada dziecia na drogach oddechowych i maluszki mniej chorują. Więc jej posluchalam stwierdziłam że baba ma rację skoro codziennie przewija się u niej masa maluchów i takich całkiem małych niemowlaków którym źle w szpitalu po porodzie wyczyscili noski i ona to poprawia. Leczy dzieci bezantybiotykowo:-) jak kupowałam to mleko to czytałam że mamy często na nie zmieniają tylko z powodu kolek. Poczytaj może akurat pomoże:-) u mnie kolki minęły katar też :-) ale nic więcej się nie dzieje nie ma uczulenia...
reklama
Marti w widziałam raz w spar mleko aptamilch na alergię pokarmowa. Mi się wydaje że Polski bebilon i tutejszy aptamilch to to samo nawet porównywalna i na obu pisze to samo. Ja kupiłam w Polsce bebilon bo akurat zmieniałam mleko tam a nigdy.wcześniej jak kupowałam tu na początku aptamilch to nie trafiłam na ten na alergię, dopiero ostatnio w spar. Może tego spróbuj bo wozenie później mleka z Polski to męczące wiem po sobie jak musiałam zapasy robić jak wracałam z świąt. Wejdź sobie na stronę bebilonu i aptamilch i porównaj.