reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Austrii

Hej
Witam sie w tlusty czwartek:-DJak tam wam idzie pieczenie faworkow,a moze i paczkow?Czyzby gotowce?
Nam pod tym wzgledem slabo,nawet mialam sie za te faworki wziasc ale spirytusu w domu nie ma,a nie chce teraz za nim latac.

Dzieciaki maja fasching w przedszkolu we wtorek,a juz od pewnego czasu kaza sie przebierac w stroje i lataja po domu.
Prawdopodobnie wybierzemy sie do Leinera w sobote dodatkowo na fasching.Byla juz ktoras z was tam?

Co do kolek to moja dwojka wcale ich nie miala wlasciwie,moze ze dwa epizody bym zliczyla,ale tez nie jakies szczegolne.Pierwsze dziecko karmilam piersia tylko 4 miesice ,drugie 6 miesiecy ,a diety procz wykluczenia alkoholu,wzdymajacych warzyw i sporadycznie gazowanych napojow to nie trzymalam.Dlatego wspolczuje mamom ktorych dzieci maja kolki,pewnie zal straszny patrzec na takiego malucha.
Pozdrawiam karnawalowo:-)

reklama
Marti ile ma maluszek cm i wagi? jak to wychodzi w centylach sprawdzalas?Moze pani doktor tylko przewrazliwiona jest.I jesli karmisz tylko piersia to nie da sie dziecka przekarmic bo w koncu cycus jest na rzadanie!
Beabea fajnie z tymi przebierankami :yes: A co do tlustego czwartku to ja zaraz zabieram sie za paczki :tak: oczywiscie pieczenie heheheheh a nie jedzenie

Marti_w dzieci piersiowe mogą nawet i tydzień kupki nie robić i to jest norma, bo mleko mamy jest bardzo szybko trawione. Mój odkąd skończył 2,5 miesiąca był butelkowy, a też zdarzało się, że kupa była raz na 3-4 dni i pediatra mówiła, że to norma. Z tymże nic mu nie dolegało, brzuszek nie bolał, a jak już kupa była to bez wysiłku. Tak jak pisze Vici, pierś jest na żądanie, więc nie sądzę, że przekarmiasz malutką... Ta pediatra chyba jest trochę przerważliwiona, mojej znajomej też mówiła, że jej synek za szybko tyje, a jest bardzo szczuplutki i w ogóle po nim nie widać, długi jest. Mój z kolei papuśny, ale zawsze jak sprawdza na siatce centylowej to spokojnie się mieści i nic nie mówi.

Beabea ja nic nie piekę, kupiłam tylko symbolicznie po jednym pączku i łudzę się, że pójdzie w cycki :D wieczorem aerobik, to go spalę ;)

H,ha Vixen super poczucie humoru masz:-D tez bym chciala zeby wszystkie slodkosci w cycki szly,choc nie narzekam:-p,ale co tam lepsze wieksze cyce niz brzuch:-D
Vici podziwiam naprawde za to robienie paczkow:tak:Ja nigdy ich nie smazylam,toz to trzeba duzo czasu i cierpliwosci im poswiecic,a jeszcze jak prawie nimi nie pojesz....Szacun.Moja mama nieraz robila paczki,ale raz jej fajne wyszly a raz takie sobie.A tak swoja droga nie ma jak nasz polski paczek z roza!

Ja dzis pichce makaron ze szpinakiem i serem feta na obiad.

Ale robicie smaka dziewczyny:p no to smacznego życzę i żeby tak jak Vixen pisze w cycki poszło ;-) i wszyscy będę szczęśliwi facet z większych cyckow a my z mniejszego brzucha :-D

hej dziewczyny

ja mam smaka na faworki, przy tym najwięcej roboty jest przy smażeniu, bo trzeba cały czas nad tym stać, jak mąż nie pójdzie do pracy w sobotę to może się skuszę, bo przy małej to wiele bym nie narobiła:)

Ja smazylam faworki w zeszlym roku, teraz jakos nie czuje potrzeby swietowania naszego najpiekniejszego swieta narodowego. Ej, ja tez mam dzis makaron ze szpinakiem i feta! Ciesze sie, ze humory Wam dopisuja. Czyzby luzna atmosfera dzieki slodkim kaloriom? :)
W sprawie kolek cale szczescie nie mam doswiadczenia poza 2 czy 3 epizodami

Mala ma juz 55cm I 4300gr. Wczoraj lekarka pokazala mi wykres jak tyje Mila I ponoc za duzo. Od wczoraj probuje ja karmic co 3 godz ale dzis to 2 razy beczala bo glodna a nie byla pora jedzenia. Dalam jej koperku to wszystko zwrocila. Troche mniej sie spina to racja. Nie dokarmiam jej mm tylko cycus. No pozyjemy zobaczymy co to bedzie. Kupke juz robi 1, 2 razy dziennie. Na wielkajoc do Polski jedziemy tam pojde do pediatry.
U mnie dzis chudy czwartek. Unikam takich dobroci, trzeba zrzucic troche kg bo wesele za pasem :)

reklama
Do góry