reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Austrii

Hej mamusie, ile czekalyscie na decyzje z Finanzamtu o Familienbeihilfe i ile placilyscie za Anmeldebescheinigung dla dzidziusia? Pozdrawiam :)

Gesendet von meinem iPhone mit Forum BabyBoom

reklama
Momasek Ja czekalam na decyzje 3 tygodnie od zlozenia wniosku, nie placilam nic zalatwialismy sami.

Zawiadamiam wszem i wobec, ze Przytulasek moj sliczny jest super zdrowy i "moze nawet zostac sportowcem". Faktycznie szmerek byl, naszczescie niechorobowy, a wszystko to po zaledwie 40 minutowych badaniach: EKG i USG serca i tetnicy szyjnej, ja nie wiem jak to Misiak wytrzymal, ale dumna z niego bylam niesamowicie, no mowie Wam... :-)

Dzięki Maryńka:) właśnie sie dziwie , bo dokładnie 16 grudnia złożyłam i do dzisiaj żadnej odpiwiedzi :( ale chyba sie jutro z rana tam wybiorę bo potrzebuje Bestätigung do Wgkk;(

Gesendet von meinem iPhone mit Forum BabyBoom

Momasek ja czekałam aż 4 tyg, w WGKK zgłaszałam, że nie mam jeszcze Bestätigung, bo jak po 4 tyg im się tego nie dostarczy, to trzeba wszystko na nowo załatwiać. Za Anmeldebescheinigung nic nie płaciliśmy

Maryńka super wieści! Straszą tylko człowieka, ale wiadomo, lepiej sprawdzić i być spokojnym. Dzielny Gucio :)

My dziś byliśmy u pediatry, wszystko jest ok. Mieliśmy szczepienie, Filip wyjątkowo tylko troszeczkę zapłakał, zawsze była jeszcze histeria przy ubieraniu, a dziś był dzielny :)

Mała prośba do Mam, które mają facebooka: moja koleżanka bierze udział w konkursie o fotelik, liczy się liczba głosów, gdyby któraś z Was miała chwilkę czasu to proszę o głosowanie https://apps.facebook.com/wygraj_fotelik_besaf/?fanpage=923&poem=12117

Z góry dziękuję :)

Ostatnia edycja:
vixen zaraz zaglosuje.Fajnie,ze juz po szczepieniu i placz przy zastrzyku to i przy ubieraniu nie trzeba
Momasek za anmeldung placilam 15 euro a decyzji jeszcze nie mam bo dopiero co skladalam wniosek.
Marynka super,ze wszystko ok no i gratki takiego zucha

Vixen89 i Vici dziękuje wam za odpowiedzi:) Nie rozumiem jednak dlaczego jedna was musiała zapłacić a druga nie :(
Miłego wieczorku wam życzę mamusie :)

To samo chcialam napisac ,co miasto moze inne reguly.Ja anmeldung zalatwiam w BH i za to zwykle placi sie 15 euro a za karte-odpowiednik dowodu osobistego 65 czy 75 euro.Ja zawsze biore ten zwykly na kartce A4.
Ja z kolei nigdy za dentyste nie placilam ,za badany cukier w ciazy tez nie a dziewczyny z Wiednia czesto pisza ze to platne.

reklama
Do góry