reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Austrii

Dzieki dziewczyny za odpowiedzi... ale jest jeszcze sprawa tych pieczatek. Ja najpierw chodzilam do lekarki i ona mi przybila dwie pieczatki ale pozniej na jakis czas skonczylo mi sie ubezpieczenie i ona nie mogla mnie przyjac i polecono mi lekarza socjalnego MAG ELF i ja juz tam zaczelam chodzic regularnie i synek mial tam juz 8 szczepionek i mam daty i pieczatki. One zawsze go tam badaly ale nigdy nie postawily zadnej pieczatki z tylu... Co teraz? Isc tam do nich i o nie poprosic i zaniesc szybko do WGKK? Jak myslicie?

reklama
Witam z rana :-)
Elzbieta na decyzji masz termin dokladny na ile dostalas i tak jak juz mn.k pisala przysla ci pismo do domu i bedziesz musiala podpisac jesli sie nic nie zmieni i odeslac albo odwiezdz do nich.Jezeli jakies dane zostana zmienione to musisz tam w tym formularzu stare skreslic i wpisac nowe,podpisac i odeslac
mn.k mysle,ze powinnas sie tam zglosic po te pieczatki
Ja juz mam ustalona ostatnia wizyte u gina na 13 listopada potem juz tylko szpital i czekanie.Dzis musze zadzwonic do szpitala i na jakis termin meldunku sie umowic :-) Juz jest blisko,coraz blizej:-)

Cześć dziewczynki. Pisałam wam że staramy się o dziecko i chyba się udało. Test wyszedł pozytywny i muszę szukać teraz dobrego lekarza. Wiem że nie ma raczej dziewczyn z Grazu, ale może akurat orientujecie się czy jest tutaj jakiś na prawdę dobry lekarz?

fana no to gratuluje i jak test jest pozytywny to pewnie fasolka sie zaczela rozwijac :-) Ja potwierdzic ciaze bylam w szpitalnym ambulanz bo na wizyte ponad tydzien mialam czekac a ja z tych niecierpliwych :-D Co do lekarza nie pomoge niestety bo nie mam pojecia ,niby tylko 60km mam ale po lekarzach w Grazu jeszcze nie latalam :no: Spokjnych 9 miesiecy zycze i oby bylo wszystko cacy :-)

Dziewczyny czy któraś chodziła na szkołe rodzenia w Wiedniu organizowaną przez położną?? interesuje mnie czy warto wywalać kase na dwa spotkania i czego spodziewać się po takim kursie...

Dziękuję dziewczynki:-) No nic poszukałam lekarza w necie popatrzyłam na opinie i spróbuje. Dzisiaj Tż-t ma zadzwonić i mnie zarejestrować, ciekawe na kiedy się uda, też bym chciała jak najszybciej, no ale jakoś damy radę;-)

fana999 gratulacje!!! Lekarza niestety nie polecę, nawet nigdy nie byłam w Grazu :p

mala90 nie chodziłam na szkołę rodzenia, bo jak patrzyłam na ceny w szpitalu gdzie rodziłam, to życzyli sobie aż 170€ za dwa dni. Łącznie było tego 10 h, więc jak dla mnie cały weekend zmarnowany :p MAG11 organizuje darmowe spotkania dla przyszłych rodziców, byłam na jednym spotkaniu z położną, mówili o pielęgnacji maluszków, pokazywali jaką kąpać itd, może na innych spotkaniach mówią też o porodzie. Możesz tam pójść zameldować się na wyprawkę i wtedy dostaniesz listę gdzie i kiedy są takie spotkania :)

reklama
Do góry