Jej, dawno nie miałam tak, że po zajrzeniu na forum miałam tyle postów do przeczytania
Pamiętam jak pierwszy raz tutaj trafiłam z pytaniem, to bałam się, że nikt mi nawet nie odpisze, a tu proszę, forum się znów uaktywnia, super
Dziewczyny już wszystko napisały, z tego co zaobserwowałam to żeby mieć więcej USG i badań niż te w MKP, to trzeba zapłacić.
Mala90 ja też dwa razy poszłam sobie na USG w Polsce, ładnie skasowali to i wszystko powiedzieli i pokazali. Wszędzie te pieniądze
Co do meldowania się w szpitalu, nie wiem jak w innych, ale u mnie musiałam wypełnić taki formularz, moje dane, podać osobę, którą w razie czego mają powiadomić, chyba było też pytanie o wyznanie, czy chce się pokój rodzinny (tam gdzie rodziłam - opcja płatna) itd. Dobrze, że miałam słownik w telefonie, bo czego nie wiedziałam to sobie na szybko sprawdziłam
A potem miałam krótką pogadankę z położoną, pytali czy to pierwsza ciąża, czy pierwsze dziecko, czy mam jakieś pytania, dostałam różne foldery z informacjami, poinformowali mnie gdzie można zapisać się na Wickelrucksack (wyprawkę), że można przyjść pozwiedzać porodówkę itd. Taka sympatyczna pogadanka, nie ma się czego bać
Vici my jak wyrabialiśmy paszport, to oboje rodzice musieli być obecni, a odbiór paszportu osobisty (tu już tylko jeden rodzic mógł odebrać), także chyba nastaw się na wycieczkę
Co do kolejek to nie były jakieś straszne, my nie czekaliśmy długo.
poziomeczka nie wszystkie, ja musiałam dojechać do Meidlinger Haupstrasse z 17. Bezirku
Na spotkanie zapraszamy wcześniej, zawsze można umówić się na inną godzinę