reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Austrii

hej Kobitki:-)
dawno mnie tu nie było....ale mialam tyle na głowie...hehe poród itd:tak: a więc już jest z nami skarbek....Alicja ur.23.12.09 godz 00:23, waga 3080gr 51cm:-):-)a więc na same świeta mam prezent pod choinke:-) pozdrawiam Was i wesołych świat juz zyczyć nie będe ale szczęśliwego nowego roku:-)

reklama
czesc dziewczynki!
witam w Nowym Roku! Jak Sylwester? czy ktoras z Was bawila sie na jakiejs fajnej imprezie?
My w tym roku zostalismy w domu, bylo przyjemnie, we dwojke i bez ekscesow... :-) Dobre jedzonko i bardzo mily wieczor. Jakos nie mialam ochoty na zadne party z brzuchem.

Poza ty siedzimy sobie w domku i delektujemy sie urlopem mazusia. Dzis spalismy do 11.30!!!! :szok: Ale nam sie powodzi, co? Ale to nasze ostatnie podrygi zanim dzidzius przyjdzie na swiat... hihihi

agusia1986, gratulacje coreczki! I jak znioslas porod? Bylo napewno nie tak strasznie jak to sobie wyobrazalas, co? Napisz jakies krotkie sprawozdanie, bom ciekawa... sama mnie to niedlugo czeka.... brrr....

vici, kiedy wracasz? mam nadzieje, ze smutek juz troche przeszedl i pobyt w domu pomogl i doladowal sily!!!

Beabea, jak sie czujesz? maluszek juz kopie? moja mala to juz sobie pozwala i charcuje cale wieczory i poranki! Juz ma niezly kick!:tak:

czekam na nowe posty w Nowym Roku!
buzka

jeszcze jedno,
Kathinka albo Beabea, albo ktorakolwiek inna forumowiczka z Wiednia: mialyscie jakas fajna polozna tutaj w Wiedniu? Mozecie kogos polecic? Ja nie bede brac prywatnej poloznej ale z tego co wiem, kazdej kobiecie przysluguje polozna na kase chorych...

Dajcie znac, gdybyscie mialy jakies typy. Dzieki z gory!

Polecam Ewe Marczynska z wilchelminen swietna babka mialam ja przy pierwszej ciazy , ale doplacalam za kurs przedporodowy i kilka spotkan nadprogramowych
Przy drugiej ciazy zawsze dzwonilam do szpitala i tam polozne mi doradzaly

Dziewczeta ja zakrecona Gabi mi zabkuje przez co zle sypia a do tego od 1 na iecie jestem i 3 razy w tyag na fitness biegam :tak:
Mialam tez Maxia w domku wiec zamet jak nigdy

HEJ
Witam dziewczyny poswiatecznie,
u nas troche sie dzialo.Swieta spedzilismy tu na miejscu,a zaraz po naszla mnie straszna ochota i ciagoty za Polska,rzucilam haslo: jedziemy i mezus podchwycil i tak w poniedzialek z nienacka pojechalismy,a ze przyjedziemy wiedziala moja siostra,bo u niej sie zatrzymalismy.Rodzicom zrobilismy niespodzianke,no i byli faktycznie zaskoczeni:tak:,bo siostra trzymala do konca jezyk za zebami.Wczoraj wieczorem wrocilismy,a dzis maz pierwszy dzien do pracy poszedl.Przynajmniej widzialam jak prawdziwa zima wyglada:biggrin2:
Mama moja jeszcze slaba ale pomalutku dochodzi do siebie,czekamy na sygnal ze szpitala bo czeka ja 2-tyg pobyt rehabilitacyjny po zawale.
W sama wigilie znow smutno sie porobilo,bo nam psa auto potracilo,na szczescie zyje ale poturbowany i cos ma z tylna noga bo na 3 tylko chodzi.
Tak ze koncowka starego roku do najszczesliwszych nie nalezala dla nas.

Zrobilam w PL badanie polowkowe mojej dzidzi,wyszlo w porzadku:happy2: i podeszlismy od razu do 4D ale bylo troche za wczesnie i zdjecia nie najlepsze wyszly.Cale badanie zapisane na plytke cd,ale powiem Wam ze z tego zapisu nie jestem zadowolona bo bylam przekonana ze to bedzie w formie filmiku jak na badaniu a tam patrze sa slajdy:-( i krociutki filmik 4D:wściekła/y:

aha,poziomeczko nic ci nie polece,jesli chodzi o polozna bo nie mialam takowej.Nawet nie wiedzialam ze mi przysluguje:no:
A malutki? kopie od czasu do czasu.Tak,tak i ten lekarz stawia na 70% na chlopaka,ale tez nie daje pewnosci.
Na razie 2-0 na synka:confused:

Agusia gratki i napisz cos wiecej w wolnej chwili :-)
Beabea gratki chlopka,choc tak na 100% to po porodzie sie przekonasz.I fajna niespodzianka dla rodzicow byla.
Nasz pobyt byl udany,maly sie wybawil z kuzynostwem i od mojej mamy wychodzic nie chcial.Smutek przeszedl,choc tam w srodku troche boli ale to tak do konca nigdy nie minie.W niedziele po swietach wyskoczylismy do Warszawy i bylismy tam ponad 4 godzinki.Mezus pogodzil sie z siostra i bylo super.Rzucili sie sobie w ramiona ,ze az sciskalo mnie :-) i teraz tylko lepiej bedzie.
Fajnie teraz z ta technika i nawet dvd dostaje sie,super i jaka pamiatka.

vici, witamy w Nowym Roku!

ciesze sie, ze smutek troche przeszedl i mezus pogodzony z siostra!
rodzina powinna sie trzymac razem!

My bylismy wczoraj na usg 3d i bylo super! Beabea, ja mam 31 zdjec i pol godziny filmiku! Pan doktor troche chaotyczny ale poswiecil nam 45 minut czasu! Mamy jeszcze druga wizyte za jakies 3 tygodnie, moze mala pokaze sie lepiej.
I na 100% potwierdzil dziewczynke!
juhu!!!

Załączniki

• MAT1_31.jpg
    MAT1_31.jpg
    17,3 KB · Wyświetleń: 36
Ostatnia edycja:
reklama
HELLOL
A co tu tak cichutko?
Agusia czekamy nadal na relacje z porodu i pierwszych dni z malutka w domciu.No i jak strach mial wielkie oczy?:biggrin2:
poziomeczka no to udal sie seansik z usg bo widze ze b. zadowolona jestes,a buzka malej taka slodka.Zazdroszcze filmiku:tak:Przypomnij mi prosze na kiedy masz ten termin rozwiazania,wiem ze kwiecien ale ktory?
Kathinka podziwiam za to bieganie do fitness,skad ty masz tyle sily i czasu przy dwojce dzieciakow?:confused:Moja pociecha tez po dlugiej przerwie zabkuje i dopiero teraz odczuwam co to wlasciwie znaczy bo do tej pory to przebiegalo lagodnie,a teraz ida gorne 4-ki i pojawily sie ostatnio widoki na gorne 3-ki i to wlasciwie naraz i jest jazda......

A my w sumie ten rok rozpoczelismy od przeziebien-cala nasza trojka.No kurde jest troche lepiej i znowu...ehhh nie moge sie doleczyc na dobre.
Od poniedzialku nie wychylilam nosa na dwor,ale moze dzis skoczymy popoludniu na wieksze zakupy chcac nie chcac.
Odezwijcie sie dziewczynki:biggrin2: pa

Do góry