reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Austrii

mamami1 ogromne gratulacje! podobna historia nas spotkala, moj Gucio tez spoznialski 6 dni, cesarke tez mialam tyle ze po 36h wywolywania porodu :rofl2: szybko zapomniasz. ja juz mysle o kolejnym brzdacu :tak:
vixen89 ale fajne daty na suwaczku :happy2:

Ja dziewczyny sie strasznie wakacjuje w tym roku, stad moja nieobecnosc na forum. Caly lipiec w Szczyrku z Mlodym - spacerki na sciezkach, swieze powietrze, gory, domek z ogrodkiem, rodzinka (cudnie bylo) a od czwartku rodzinne wakacje naszej 3 :-) Mamy zamiar troche po polskich gorach pojezdzic, powspominac, odwiedzic znajome miejsca no i na koniec ukochane Bieszczady :happy: slyszalam, ze Kazimierz Dolny jest piekny, nigdy nie bylam - moze sie uda wyciagnac chlopakow ;-) po drodze ukochany Krakow zaliczymy. taka sentymentalna podroz sie szykuje:-)

reklama
Dziewczyny mam pytanie jak pakowałyście torby do szpitala to prałyście swoje rzeczy w proszkach dla dzieci??:-) niby położna mi mówiła żebym brała jak najmniej bo wszystko dają ale zawsze to człowiek się lepiej czuje w swoich rzeczach:-)

Hej ja tylko biustonosze do karmienia pralam razem z ciuszkami malego.
Jutro z rana wybywal do Pl wiec zamelduje sie dopiero w roku szkolnym czyli kolo 9 wrzesnia.Trzymajcie sie dziewczyny :-)

maryńka hehe no tak fajnie nam wyszło z tymi datami :p W jednym dniu świętowaliśmy 7 lat jak jesteśmy razem, rok po ślubie, miesiąc Filipka no i pierwszy Dzień Taty :p

Ależ Wam zazdroszczę takich wakacji!!! My tylko tydzień byliśmy w Polsce i już z powrotem Wiedeń :( Wakaciujcie się dalej, miłego wypoczynku :)

gabi89 ja ze swoich rzeczy to nic nie prałam z rzeczami małego. Nawet na próbę wyprałam kilka jego bodziaków w 'naszym' proszku i płynie, nic się nie działo :)

memyselfandus niestety? Ja to najchętniej bym się z Tobą zamieniła, tęskno mi do Polski :(

Cześć Dziewczyny:)

Popieram nie ma to jak u siebie w domu w Polsce:), ja właśnie w niedziele wróciłam po 2 tygodniach pobytu u rodzinki, nie mogę dojść do siebie, tak mi się tęskni za nimi:( tu choćby nie wiem co się działo czuje się bardzo nieswojo. Jestem tu już rok, ale nie mam zapału do niczego, wręcz jestem bardzo zniechęcona wszystkim. Szczególnie jeśli chodzi o naukę. Ale cóż jeszcze trochę muszę się pomęczyć.......

Dziewczyny może kiedyś już pytałam o to ale spytam jeszcze raz. Jeżeli byłam z dzieckiem w lipcu u lekarza, a teraz chciałabym zmienić lekarza i iść za tydzień do innego to nie mogę tylko muszę czekać do października, tak?

Witam mamy w Austrii :) jestem tu pierwszy raz i mam mnóstwo pytam co do ciazy i porodu Austrii.Duzo przeczytalam wczesniejszych wpisow ale nie znalazlam zwszystkich odpowiedzi na moje pytania.Tak wogole to jestem w 13 tyg ciazy,nie mieszkam w Wiedniu tylko w Bruck an der Leitha i niestety bede rodzic w Hainburgu bo tu mam blizej.Pozdro

ola8806 Tobie też tak szybko urlop w Polsce mija?:( byłam trochę ponad tydzień, a czuję się, jakby to był weekend.

Tak, jeśli chcesz iść na kasę chorych to musicie czekać do października. Chyba, że pójdziesz prywatnie. Ja kiedyś o tym nie wiedziałam i poszłam w miesiąc po miesiącu do dwóch różnych dermatologów, nie przyjęli mnie u drugiego.

Witaj marti_w :) gratulacje! Dużo zdrówka i spokojnej ciąży. Chyba każda z nas miała mnóstwo pytań. Mi tu dziewczyny bardzo pomogły, trafiłaś w dobre miejsce :)

reklama
Hej,dokladnie strona bardzo ciekawe :-) przeczytalam juz chyba z 200 stron ale malo watkow jest na temat poloznych.Jak to z nimi jest?!Musze jakas sama wybrac czy szpital mi przypisze kogos?Nie ma pojecia nic na ten temat.pozdro

Do góry