reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Austrii

Gabi89 Witam sasiadke:)

Ech ja sie wczoraj strachu najadlam, bo zauwazylam na bieliznie rozowy sluz. Bylo to tylko jednorazowe i ginekolog powiedziala ze nie wiedzi zadnych zrodel krwiawien. Hmm zobaczymy ale sie troche zmartwilam.

Czy ktoras z mam miala moze podobny przypadek?

ps. Aha nie dostalam zadnej luteiny ani duphastonu i w sumie nie wiem czy poprosic o to na wszelki wypadek?

reklama
Ja mialam lekkie plamienia wlasnie takie bardziej sluzowate jak plamienia ale to pare dni.Tez nic nie dostalam bo lekarz mi wytlumaczyl,ze to zarodek mocniej w sciance macicy sie zagniezdza i takie rzeczy sie zdazaja.Potem w necie poszukalam i to samo mi wyskoczylo.A masz w razie co nospe?Bierzesz jakies witaminy i kwas foliowy?

vici dzieki za odp. Nie niestety nie mam nospy. Nie mam zadnych silnych boli ani nic w tym rodzaju. Chyba ze nospa ma jakies dzialanie o ktorym nie wiem ale to chyba rozkurczowe jest? Zreszta jak sie zacznie cos dziac to smigam od razu do szpitala i sie nie zastanawiam. Ale grunt to pozytywne nastawienie i nie martwie sie na zapas :-)

Oczywiscie biore witaminy i kwas foliowy.

natalia7-Witaj, a który to tydzien ciązy?Ja też tak miałam chyba w 6tyg.takie plamienia też sie przestraszyłam bo myslałam ze sie cos dzieje,ale naszczescie okazało sie ze to nic takiego.Lekarz stwierdził ze zadnego krawienia nie widzi a ten śluz podbarwiony krwią to byc moze były jeszcze resztki z poprzedniego okresu.Tak sie martwiłam zeby nie stracić dziecka a teraz mija mi własnie 3 dzien po terminie a małemu ani sie nie śni wychodzić!!!:-DWiec głowa do góry bedzie dobrze!!

mamami1 hehe to wlasnie 6 tydzien :-) dzieki za mile slowa .

Jej, to twoj maluszek sie na dobre zadomowil :-D i sie wyprowadzic nie chce ;-)

no to na basen się już nie wybieram;-) ja też na początku ciąży miałam takie krwawienia do 3 miesiąca na wizycie mi lekarz powiedział że to normalne i że to w szyjce macicy się zbiera krew bo szyjka się zachowuje jak bym miała okres.

Natalia ja tez nie mam nospy i juz byly ze 3 razy kiedy bym ja wziela...a tak to sie meczylam i nic zrobic nie moglam -nie chcialam.Nie byly to jakis mocne skurcze ale dokuczliwe i lezalam bo nie chcialam aby sie nasililo.Szpital ok tylko wtedy to narawde musi bolec...a az takich nie mialam.Co za witaminy bierzesz?Tu kupujesz czy z pl masz?
mamami dzidzia czeka na mniejszy skwar :-D ;-) i krotkiego czekania zycze
gabi no lepiej nie idz na ten basen :-) poczekaj juz niebawem bedziesz z maluszkiem na niego chodzic

Vici Z Polski mam Vita- miner+ Dha
Z Austrii Elevit oraz kwas foliowy

Narazie skoncze Vita- miner a pozniej zaczne Elevit. Kwas foliowy bralam gdzies 6 miesiecy wczesniej. Teraz nie biore bo znajduje sie w tych wyzej wymienionych. Ogolnie nie jestem milosniczka faszerowania sie tabletkami, witaminami itp. no ale mus to mus :-)

Witam wszystkie Mamy bardzo serdecznie.
Właśnie dziś mam pierwszą wizytę u gin... jestem w 5 tygodniu ciąży i po 1 poronieniu. Nie mam pojęcia czy będę mogła iść na zwolnienie tak szybko, ale wykonuję ciężką fizycznie pracę. W ogóle jestem zielona w temacie co mi przysługuje, a co nie:-(
Pracuję dopiero 4 miesiące... czy mogę prosić o pomoc... o jakieś informacje jak to wygląda tu w Austrii, gdy kobieta jest w ciąży.
Aha... idę do dr Wiltos... czy któraś może mi coś o nim powiedzieć?
Jakieś opinie?
Z góry bardzo dziękuję.
Pozdrawiam

reklama
Dziewczyny jak mogłabym uzyskać zwolnienie lekarskie? Wczoraj ginekolog nie chciał mi wypisać.... koleżanka twierdzi, że to lekarz ogólny może mi taki świstek wystawić... a szef dziś jak się dowiedział, że jestem w ciąży kazał mi iść na zwolnienie, bo wykonuję cieżką pracę...
Proszę pomóżcie

Do góry