reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z Austrii

Witam wszystkie mamuśki :)Przez przypadek trafiłam na forum i chyba tu zostanę, będzie mi o wiele raźniej za granicą. Od stycznia mieszkam w Austrii, dokładnie niedaleko Loosdorfu. Za miesiąc na świat przyjdzie nasz pierwszy synek.
Kraj podoba mi się ogromnie, jednak nie znam języka, nie mam prawa jazdy i po prostu nie ogarniam wciąż co gdzie i do czego.

reklama
aniag to masz wszedzie daleko bez prawka ale mmysle ze spotkasz w okolicy mile mlode mamy do zaprzyjaznienia:)
Zawsze forum zostaje choc ostanio cos tu u nas ciiicho

Witam wszystkie mamuśki :)Przez przypadek trafiłam na forum i chyba tu zostanę, będzie mi o wiele raźniej za granicą. Od stycznia mieszkam w Austrii, dokładnie niedaleko Loosdorfu. Za miesiąc na świat przyjdzie nasz pierwszy synek.
Kraj podoba mi się ogromnie, jednak nie znam języka, nie mam prawa jazdy i po prostu nie ogarniam wciąż co gdzie i do czego.

Hej. Ja będę w podobnej sytuacji już bardzo niedługo. Przeprowadzamy się do Austrii (i to jeszcze dalej od Wiednia niż Ty, bo na granicę ze Szwajcarią) w czerwcu, a maleństwo urodzi się na początku października. Też dopiero zaczynam uczyć się niemieckiego. I zupełnie nie wiem jak to będzie. Jesteśmy teraz na etapie poszukiwania mieszkania, ale nie jest łatwo robić to przez internet. Jak sobie poradziłaś z zapisem do niemieckiego lekarza?

Witajcie kochane!!

Faktycznie cisza jak makiem zasial...

Wpadlam sie pochwalic, ze mamy w koncu pierwszego zabka :) Ostatnio mialam ciezkie nocki bo Kubus zle sypial, mialam caly czas nadzieje ze to zeby, ale jak uslyszalam od rodzicow mojego A. ze jemu dopiero wyszly po roku czasu tak nadzieja na zeby u Kubusia szybko znikla, a tu baach niespodzianka i wczoraj wyszla nam dolna jedynka :):)
Tak poza tym to juz wogole nie cycamy (udalo sie to calkiem bezbolesnie) :) W swieta wielkanocne zaczelismy tez raczkowac i wspinac sie po meblach, takze male urwanie glowy :-p Ogolnie to maly rozrabiaka mi rosnie, nie usiedzi w jednym miejscu nawet 5 min.
Teraz spi, wiec mam chwile dla siebie :):)
Pozniej uciekamy na kolejny spacerek bo pogoda piekna, wiec trzeba to wykorzystac :)

kathinka, tort `tygrysek` to pewnie dla Ciebie maly pikus? bo takiego CHYBA bym chciala na roczek Kubusia. Oczywiscie jesli sie zgodzisz? :)

I oczywiscie witam nowa mamusie :) wpadaj do nas czesciej bo cos to forum usycha :/

Naila musisz mi tylko powiedziec na kiedy i czy to tygrysek z kubusia puchatka ?? CZy trojwymiarowy ma byc czy ciasto plaski ;) i na ile osob
Gratuluje pierwszego zabka :) i zmykam do tortow

tak tygrysek z Kubusia puchatka, cos takiego jak na tej stronce: Portal Mieszkańców Consett - Torty i ciasta na zamówienie jak zjedziesz troszke nizej to on tam jest :) Potrzebowalabym pewnie na sierpien, byc moze na koniec lipca, zalezy kiedy bedziemy robic Roczek. Tylko tak szczerze to jeszcze nie wiem na ile dokladnie osob, to czas urlopow wiec moze nie wszyscy beda wtedy w Wiedniu...

Hej Kobietki nowe i te juz wdrozone hihi zeby nie napisac ,ze stare:-DJesli ktoras chce sie spotkac czy popisac to wysylajcie na skrzynke wiadomosci albo gg 37950325 ,ja z tych chetnie piszacych:) U nas wszystko ok,niunia coraz piekniejsza,grzeczna cieszy sie i nawija ,3 noce przespala mi juz cale liczymy ,ze tak juz zostanie.Dwie gorne jedynki na raz jej wlasnie sie wyrzynaja,ale pediatra mowi ,ze 2,3 tygodnie to potrwa wiec jeden dzien mielismy ciezki,od jej narodzin nie przezylam takiego ciezkiegooo dnia , tak marudzila i poplakiwala ,ale juz puk puk odpukac jest znowu taka slodziutkaaaaaaaaa
W tym dniu upewnilam sie hahaha ,ze napewno bedzie jedynaczka,po prostu takich sytuacji nie umiem zniesc,placz dziecka to dla mnie jak dla kogos drapanie widelcem o garnek itp.Ja placze ,niunia placze i ten strach ,ze cos jest nie tak ,ze chora ,ze cos zle zrobilam ach cyrk ze mna :szok:Mam tylko szczescie ,ze moja z tych nie placzliwych:-)

Dziewczyny moze jakis piknik sobie zrobimy ?

Naila gratulujemy zabka:)

reklama
Hej hej
Ja wlasnie przezylam 2 dni urodzin Gabi
MIala torcik z Arielka i pania co malowala buzki , bylo fajnie ale jeszcze dochodzimy do siebie bo w niedziele rodzinka tez imprezowala

Naila
ja jestem na urlopie od15 lipca do 5 sierpnia

Rossi ja dalej czekam ze na kawe wpadniesz ;)
Piknik chetnie , kiedy i gdzie . No i kiedy wybieramy sie na joge ??

Do góry