reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z Austrii

kathinka to chyba nici z tego :(:( bo urodzinki prawdopodobnie bedziemy robic 4 sierpnia. Qrcze a juz sie nastwilam, ze zamowie sobie u Ciebie pieknego torcika:-( moze jeszcze sie cos zmieni...

Kochane ja wyjezdzam do polski na 3 tyg. wiec pewnie odezwe sie jak juz wroce do wiednia. No chyba ze bede miec czas to zajrze do was z Pl.

Buziaki dla Was.

reklama
Hej mamuski:)co slychac?jak dzieciaczki?jakies zmiany?
My czekamy nadal na zeby ,Sophie zdrowa ,wesola i bardziej ruchliwa:)zaczela siedziec i mamy pierwszy sukces ,od paru dni robi do nocnika,raz na dzien ale robi:-)a jaka szczesliwa jak po wszystkim i wszyscy wokol zachwalaja:)oj oj bo o najwazniejszym bym zapomniala ,ze przesypia cale nocki juhu!!!!
Mam pytanko kiedy przebijalyscie dzieciom uszy?Jakie macie zdanie na ten temat?
Pozdrawiam wszystkich serdecznie:)

MammaMatta Ja juz sie raz wypowiadalam na ten temat,po prostu skopiuje : "ja na pewno nie klikne,czy nie powinno wygrac dziecko na ktore ludzie szczerze oddaja glos?rozwalaja mnie osoby dodajace takie watki,sorry"

Rossi ja przebilam Gabi uszy jak miala 13 miesiecy Laurze przekluje teraz jak bede w POlsce lub za rok zobaczymy jak sie uloz y, bo tu lekarze najczesciej przebijaja od 2 roku zycia

U nas tez dzieci zdrowe ja zabiegana bo na power plate chodze pieke torty no i mam 3 dzieci ;)

czesc, melduje sie szybko bo czasu nie mam na nic... Mam co prawda jedno dziecko ;-) ale caly dzien w pracy siedze, hihihihihi

co do uszu to ja nie przebijam, bo pomyslalam sobie, ze niech sobie sama zadecyduje jak bedzie starsza. Po co dziecko na sile uszczesliwiac.
A poza tym to bede miala na przyszlosc jeden prezent do przeodu na urodziny lub swieta, czyli przebicie uszu i jakies ladne kolczyczki. Niech zacznie od uszu a nie juz od pepka lub nosa, hihihihihihi
No ale to oczywiscie kazda mama sama decyduje ale napewno dzidzia z kolczyczkami wyglada ladniusio.

Ojjj dawno mnie tu nie bylo.
Rosi gratuluje przespanych nocy i nocnikowania. Ja w zeszlym roku tez troszke probowalam z Laura, bo latem bylo mi jej szkoda tak caly czas w pampku trzymac. Ten prawdziwy trening zaczynamy jednak tego lata.
Co do przebijania uszu- juz chyba gdzies taki watek widzialam i nawet odpowiadalam:confused: Jestem podobnego zdania co poziomeczka. Jak Laura podrosnie i bedzie chciala przekluc, to przeklujemy.
Ja osobiscie nie lubie takich maluchow z kolczykami.
Milego dzionka, mykam do pracy

Dziewczyny zabek nam w nocy sie przebil:-DWczoraj przez caly dzien niunia pila tylko mleko,mialyscie tak kiedys?normalnie mleczko rano i wieczorem a wczoraj na wszystko inne buzia zamknieta,moze to efekt tego zabka?mam nadzieje ze dzisiaj juz bedzie wszystko ok.

W przyszlym tygodniu zrobimy termin u HNO i zobaczymy czy bedzie chcial juz przebic ,co z medycznego punktu widzenia nam powie

Calusy dla dzieciaczkow z okazji ich dnia:-)

mb_1 dziekuje:) zycze powodzenia w nocnikowaniu:)

Kathinka czyli bedzie kolczykowanie,o fotki prosze od razu na FC ,zerkalam na power plate ,to tak trzesie?sa efekty?Kasiu ty to jestes matka polka ,sama duma:tak:

Poziomeczka z tym przebijaniem jako prezent swietny pomysl,zastanawiam sie tylko czy pozniej dziecko nie zaczyna "ciagnac" dotykac kolczykow?

Witajcie kochane!

My znowu w Wiedniu. Urlop jak zawsze minal za szybko :) ale bylo suuper :) Kubusiowi wyszedl drugi zabek - takze dostalam taki prezent na dzien matki :D:D A reszta bez zmian :)

Rosi gratuluje kolejnego zabka!!

reklama
Hej witam sie i ja po sporej nieobecnosci.
W ubieglym tygodni obchodzilismy 2 latka syneczka naszego.Maly rozpedzil sie tak z mowa ze buzia mu sie nie zamyka:tak:Rozwala mnie slowkiem "mamusiu",zaraz mi sie podkowka na ustach tworzy.
Nikolka chodzi nawet chetnie do przedszkola choc ze wstawaniem sa problemy bo to spioch po tatusiu.Placz jest tylko wtedy kiedy zostaje przeniesiona do innej grupy a wiec i pani,gdy np. starsze dzieci ida na wycieczke ,badz zachoruje przedszkolanka.Przyniosla mi pierwsza laurke na dzien matki wraz z doniczka zdaje sie rzezuchy z przedszkola!

Dzis w koncu odwiedzilismy jeziorko na Hirstetten,znane mi tylko ze slyszenia od Asiuni(bywalczyni:-))Nie powiem podobalo nam sie choc kolo godz 16 przegonil nas deszcz.

Rosi,Naila gratki za zabki waszych maluchow,wiem jak to cieszy....

Co do kolczykow to my malej przebijalismy uszy jak miala 9 miesiecy w Polsce.I nie zaluje,mi sie podobaja takie maluchy z kolczykami,ale przesada dla mnie sa juz dzieci typu kolczyki +lancuszek na szyje +lancuszek na nadgarstek czy noge-takie obwieszone bizuteria.

Dziewczyny szczepicie dzieci na kleszcze?My nie szczepilismy sie dotad,ale babka na bilansie dwulatka stanowczo sugerowala.Kojarzycie ile kosztuje ta szczepionka,bo wiem ze sie ja po wtarza jeszcze dwa razy.

Do góry