reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z Austrii

Witajcie
Ja dzisiaj jestem po wizycie w szpitalu.Zameldowalam sie do porodu i mialam usg.Wszystko wyszlo dobrze i az sie wzruszylam jak widzialam ta ruchliwa dzidzie:tak:Dlugo nam zeszlo,ponad 2 godz.,mezus zwolnil sie z pracy zeby mi pomoc z corka,ktora biegala po korytarzach i gdzies miala swoja pore przedpoludniowego snu:-p
Zdziwilo mnie ze dopiero mam do szpitala na kontrole zglosic sie w kwietniu!!! no chyba zeby sie cos dzialo.A drugie zdziwko to to ze organenscrennig ktory wykonuje sie miedzy 20-22 tyg ciazy juz nie robia,tylko jesli ktos ma zyczenie to moze wykonac na wlasna reke w odpowiednich placowkach oczywiscie za oplata:szok::szok:Jeszcze rok temu robili i to gratis!!Chyba kryzys ich dopadl,czy co...
Ciekawa jestem poziomeczko czy w twoim szpitalu tak samo i czy bedziesz to badanie robic?A u was dziewczyny,ktore sa juz w koncowce ciazy??
A tak wogole to bylismy w sobote na Oberlaa na basenie.Wygrzalam stare kosci i wykorzystalam wszystkie wodne masaze i jacuzzi
:biggrin2:Fajna sprawa...

reklama
haj!
Beabea, pierwsze slysze, zeby ten Ogranscreening byl za oplata i na zyczenie...
Nikt mi przynajmniej tego nie mowil.
Ja jestem zapisana na nast. poniedzialek 23-go na tenze wlasnie Organscreening w moim szpitalu (St. Josef) i nie bylo zadnego problemu. Moze to zalezy od szpitala... Moze chcesz sie jednak przepisac...Przeczytaj sobie tu ST. Josef Krankenhaus - Vorgeburtliche Untersuchungen To co jest za doplata jest wyraznie zaznaczone, czyli w moim szpitalu najwyrazniej robia ten orgscr. za darmo...

ale ja wizyte w szpitalu nastepna to tez chyba mam jakos pod koniec ciazy, w 37. tygodniu

wieczor psiapiolkowy mina wczoraj fanzastycznie, bylo duzo smiechu, dziewczyny obalily butle czerwonego wina a ja moze ze trzy lyczki.;-)
a dzis dopiero wstalam.... herrlich!

Dziewczyny to jak tu jest z ciaza?Chodzi sie do szpitala na wizyty i tam badania robi?A co z lekarskimi praktykami ginekologiczno-polozniczymi przecierz tez takie sa.Znajoma byla w ciazy i rodzila w pazdzierniku i chodzila do ginekologa do gabinetu a przy okazji co jakis tam czas do szpitala(pod koniec czesciej) ale nie sam szpital.

nie nie! Nie sam szpital!
ja chodze do mojego gina co miesiac na wizyty. Ale te dodatkowe badania (organscr., nackenfalten usw.) robi sie w szpitalu.

witam dziewczynki!

pogoda dzisiaj taka sobie.... ale grzecznie wietrze wszystkie pokoje, zeby sie nie przeziebic albo jakiejs "swini" nie zlapac.

poza tym czekam juz z utesknieniem na mojego mazusia, bo smutno mi juz bez niego.... nawet internetu on tam nie ma, wiec pogadac sobie nie mozemy.... zostaja tylko smsy i telefony ale dopiero wiczorem.

wczoraj bylam w szkole i dzis i jutro... bleee, nie chce mi sie tam chodzic, mam strasznego lenia.

a wczoraj rano bylam w c&a i szalalam z dziale dla dzieci. Kupilam znowu 2 body, tym razem z dlugimi rekawkami, poza tym dwie czapeczki, niedrapki, dwie pary spiszkow i jeden zestaw pizamkowy, buciczki i misia maskotke....
wszystko jest piekne - rozlozylam je sobie na kanapie i sie przygladam :-)
czy ja zwariowalam??? ;-)

No pewnie ze zwariowalas,ale pozytywnie:tak::biggrin2:!!!
Tak tylko jest najczesciej przy pierwszej ciazy,potem entuzjazm troche gasnie.
Sama po sobie widze.Co nie znaczy ze sie nie ciesze ale juz nie tak szalenczo jak wczesniej.Zlapalam sie na tym ze do tej pory nie zrobilam sobie ani jednego zdjecia z brzuszkiem ,coby miec potem do albumu na pamiatke jak przy Nikolce,gdzie takie foto robilam co miesiac regularnie.Mierzylam sie tez przy okazji w strategicznych miejscach i wazylam:biggrin2:A teraz null...
Musze sie poprawic bo dzidzia bedzie miala mniej pamiatek od siostry:szok:
A tak to glowie sie co tu znow ugotowac...........
W domu wiecznie cos do zrobienia mam,a jak tylko chwile wolnego podlapie to albo komp.,albo cos poczytam bo ksiazek sobie z kraju nawiozlam i wszystko lezy.
Na przepisanie sie do innego szpitala juz raczej sie nie pisze bo duzo z tym zachodu.Trudno jak pech to pech.Moze sobie to badanie w PL zrobie,albo wcale,zobaczymy.Tutaj jak pytalam koszt.190 euro.Zobacze ile w kraju.
Na razie pozdrawiam.
Aha,cos nam nasze nowe mamy zamilkly!!
No widzisz vici a juz bylas dobrej mysli ze sie watek rozkreci:biggrin2:

Witam u nas leje a zapowiadalo sie tak pieknie...
Poziomeczka pozytywne zwariowanie cie dopadlo ale nie ma co sie martwic :-) W sumie nawet ekonomiczniej wychodzi jak sie tak na raty kupuje a nie potem na huraaaa wsio hehehe.
Beabea co do szalenstw przy ciazy to mnie w pierwszej nie dopadlo,mam tylko 1 fotke i to przypadkowo.No ale jak mialas przy pierwszej takie napady to teraz tez powinnas to robic dla rownowagi :-D
Ja nadal jestem dobrej mysli,poki tu piszemy watek nie zaniknie a nowe mamusie moze sie powoli przekonaja:yes:

hihihi, moze sie nas nowe mamy wystraszyly ;-) ze my takie gadatliwe ;-)

kurde, 190 Euro to duzo! Ale warto byloby zrobic....
ale z durigej strony to nasze mamy nawet usg nie mialy i tez nas porodzily... wiec nie nalezy sie tez dac zwariowac. Ja np. zrobilam ten test podwojny za 77 Euro i co.... tylko mi wyliczylo prawdopodobienstwo...niby ogromnie male ale jednak... pewnosci nie ma.

a wiesz Beabea, to i tak bylas lepsza, bo ja sie w ogole nie mierze... wyrodna matka ze mnie. Waze sie tylko a zdjecia pierwsze zrobilam sobie dopiero jakies 2 tygodnie temu... i to zeby pokazac rodzinie, bo sie domagala...
a tak to jakos czasu kurde na to nie ma
no ale zeby nie bylo - ciesze sie jak glupia

kazda z nas widocznie jakos inaczej to przechodzi
i to jest temat dla naszych bardziej zaawansowanych ciezarowek. czekamy na wasze sprawozdania!

reklama
cześć Kobitki:-)
ja za bardzo czasu nie miałam żeby cokolwiek pisać, a wogóle to internet coś mi nawala:-( Któraś z Was pytała o płeć.....ja będe miała córeczke:tak: jeszcze tylko 5 tyg zostało....z jednej strony chciała bym to mieć za sobą bo dolegliwości mam straszne tzn nogi to tak strasznie mnie bolą że spać nie moge:-( ale z drugiej strony trzeba będzie poród znieść-jakoś przeżyć, a wiadomo że jak kobieta pierwszy raz w ciąży to obawia się wszystkiego a porodu to już tymbardziej bo nie wiadomo co tak naprawde nas czeka:szok:
kobitki mi gin kazała się zgłosić do siebie 2tyg przed terminem i ona da mi skierowanie do szpitala które mam zanieść, ja będe dopiero teraz pierwszy raz w szpitalu, jakie badania oni tam robią????

Do góry