reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Austrii

Moja cora od 24 h nie uzywa smoczka :-)
Mam nadzieje ze juz tak zostanie , alez mam duza core, ani flachy ani smoka ani pampere , przeciez to juz duza panna a ja tego nie zauwazylam :)
Na razie wszystko jest super mala nie placze i nie pyta o smoczka a zalatwilam to prosciej niz z Maxim
Przynioslam szczoteczke elektryczna z ksiezniczkami i powiedzialam ze jak bedzie myc zabki ta szczoteczka to juz smoczka nie musi brac do buzki ;) i poskutkowalo

Klaudia
to ciekawe panie trafilas w urzedzie ,bo ja bylam w marszalkowskim i mam dowod bez adresu i jak do tej pory zalatwiam w Polsce wszystko , nawet dzieciom akty urodzenia , jakies wyciagi itp . a wymeldowana jestem juz pare dobrych lat
Z banku przychodza mi wyciagi pod wskazany adres , maja moje maile i telefon za granice i to dziala. W urzedzie maja moj obecny adres wiec nie ma mowy o byciu bezdomnym
Jesli gdzies potrzebne mi zameldowanie w POlsce melduje sie na tymczasowo i mam bo staly odres mam w Austri i z reguly wystarcza
Nawet samochod meldowalismy na adres w Austrii jeszcze jak na polskich jezdzilismy i nie mielism problemu a to z 5 lat temu bylo
Ja znam 3 osoby ktore zostaly skontrolowane ale to zalezy od szczescia ( tego kulawego)
Ustawa o wyjezdzie i powrocie i obowiazku medlowania tego w urzedzie jest od 2004 roku

Tran moje dzieciaki pija od malego ja nie znosze zapachu, wiec w tabletkach biore a dzieciom to nie przeszkadza

Ostatnia edycja:
reklama
o tym zameldowaniu tez mnie nastraszyli i dlatego w Pl. mam tymczasowe wazne do 2013r. pozniej przedluze, albo sie calkiem wymelduje, ale poki cos jeszcze o tym nie mysle :p

kathinka to brawa dla Gabrysi!! mam nadzieje, ze u mojego Kubusia tez to kiedys pojdzie tak szybko:-p

Ja tylko pisze to co panie powiedzialy ;) tak mowily ze jak sie wymelduje to bede w PL uznawana jako bezdomna i nic nie zalatwie;)ale przynajmiej mile byly a nie takie jak te co z babcia zalatwialam.

Rozstepy to wstretne paskudstwo:/ w PL w aptekach sa jakies kremy od 4 miesiaca ciazy mozna je uzywac ja rozne mialam ale nic nie daly;) ale ja duzo przytylam moze temu mam ich tak duzo

Kathinka gratulacje dla Gabi,Nikos wczas wyrzucil sam smoczek co mnie zdziwilo bo ja do 4 roku zycia mialam smoczek;) ale zeby mam proste bo mowia ze sie krzwia czy cos jak sie ma dlugo;)

A mi sie dziewczyny juz wcale nie widzi mieszkanie w Austrii, fajnie tu jest ale wole byc w PL chyba za dlugo teraz bylam,Emil chce sie budowac w PL mamy dzialke plany ale mowilismy ze nie bedziemy a teraz nam sie znowu budowa uwidziala ale to sie zobaczy moze nam przejdzie;)

Witam!

Ostatnio widzialam w prasie reklame kremu na rozstepy: EUCERIN Körper Pflegeöl na Schwangerschaftsstreifen (dostepny pewnie w aptece). Nie wiem czy dobry, bo jeszcze nie wyprobowalam. Na razie jestem w I trymestrze i smaruje sie olejkiem Guhl z Weizenkeime.

Ja rowniez chetnie bym sie z Wami spotkala, tym bardziej ze niewiele znam w Wiedniu osob, z ktorymi moglabym sobie poplotkowac w ojczystym jezyku!

OOO , Eucerin raczej ma fajne kosmetyki , dziwne te baby w aptekach byly , jak je pytalam to nic nie mialy !!! Poza tym co juz znalam oczywiscie .
No to co laski , jakies spotkanko ? w jakich godzinach dostepne jestescie ?
Kathinka, dobry patent nie jest zly , dobrze mala przechytrzylas !!!

Ostatnia edycja:
mrousse, ja bardyo polecam Lirene polskiej firmy na rozstepy. Stosowalam od 3 miesiaca ciazy i nie mialam ani jednego rozstepa! Ale praawda jest taka ze jesli masz sklonnosci do rozstepow to nic kosmetyki nie dadza nawet najdrozsze. Wtedy trzeba sie z nimi poprostu zaprzyjaznic. :-)
Spotkanko, zawsze i wszedzie!:-D mam wieksze mieszkanie jak poprzednio wiec moge ugoscic was u siebie:tak:

Cześć dziewczyny
biggrin.gif

Wpadłam do Was na chwilkę.
Oglądałam wczoraj na tvn style program S.o.s. dla świata prolog.Bardzo mnie to poruszyło.
Jest nas tutaj dużo i myślę,że gdyby każda zobaczyła,przekazała dalej...Każdy najmniejszy krok się liczy.
Wejdźcie na te stronę,zobaczcie chociaż prolog i same zdecydujcie.
http://www.sos.wwf.pl
Myślę,że wszyscy powinniśmy zacząć o tym myśleć.

Ania popieram jak najbardziej. Warto obejrzec. Fajnie by bylo gdyby kazdy z nas przyczynil sie do tego aby pomoc Ziemi. Poruszylo mnie to rowniez i sama postaram sie cos zmienic np. wylaczac ladowarke z produ kiedy komorka sie juz naladuje :)
Zaczelam rowniez ogladac ten prolog z handlu zwierzetami i nie dokonczylam, nie moglam po prostu patrzec na to co robi sie z tymi wszystkimi zywymi istotami. cos okropnego ;((((( a handel kwitnie... szkoda, ze cos takiego ma wogole miejsce na Ziemi :-(

Mnie rozstepy na szczescie ominely wielkim lukiem, wiec w dobrze kremow nie pomoge. Ja w czasie ciazy smarowalam sie zwykla oliwka, ale robilam to juz wczesniej wiec to byla kwestia juz przyzwyczajenia :)

Ostatnia edycja:
reklama
mrausse ja jestem matka bajarka ;) mojemu synowi myszka smoka zabrala a butelki oddal zebowej wrozce ;)a cycki musialam tasma przy nim zaklejac zeby nie chial ciagac ;) z Gabi bylo lepiej , butle odrzucila jeszcze nim 1,5 roku skonczyla , od cyca tez odzwyczaila sie bez problemow

Ja mam czas prawie zawsze do godziny 14 potem dzieci odbieram

Patili gdzie zamierzasz rodzic?? i jak minal ci pierwszy trymestr ?

Juz 2 dni jestem slomiana wdowa . Moz z synem w Polsce a ja z cora babskie harce

Klaudia tak jest w szedzie w urzedach nawet tu jak nie wiesz to juz rozna prawde mozesz uslyszec , ja bylam wielokrotnie swiadkiem tego ze rozmawialam z kompetentna osoba a ta mi kity wciskala ;) albo wymagano ode mnie czegos czego nie potrzebuje ech . Dlatego zawsze uderzam do instancji najwyzszych albo biore ze soba potwierdzenie gdzies z wiarygodnego zrodla zeby takiej delikfentce wysarowac tym oczy ;9

Do góry