reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z Austrii

Naila nasze mieszkanie bedzie do wziecia jak cos znajdziemy nie jest to Gemeide ale 2 pokoje calkiem fajne :)

m_b moja Gabi ma to samo nie da sie w folii z nia jechac to Horror. DAje jej wiec parasolke duza do trzymania ( oczywiscie trzymam ja od gory i sama mokne

Franiu
zagladaj i pisz czesciej

A ja bylam na kursie Reiki :) i juz jestem po I stopniu
Faaaaaaajne przezycie duchowe i nie tylko a teraz nowa droga :)

reklama
Kathinka: napisz cos wiecej o Reiki... , ja znam tylko qi gong i tai chi ;-)
Hej Franiu!
mb_1: dla mnie to lato jest duzo za zimne- mam taka ochote na plywanie :-). Chociaz dzisiaj jestem wdzieczna, ze nie ma upalu, bo lekarz przepisal mi ponczochy uciskowe (takie az pod pupe :no:) i ciezko sie do nich przyzwyczaic. Ale we wrzesniu mam miec jakis zabieg i moze wtedy nie bede ich potrzebowala. Na razie malo wiem o zylakach, bo u mnie prawie nic nie widac, tylko te bole... Lepiej jest jak chodze, dlatego wciaz tak biegam :tak:. Na razie pocieszam sie, ze dzieki tym ponczochom moje uda wygladaja sexy w dzinsach :-).

kathinka a w ktorym bez. to wasze mieszkanko? jak mozesz to napisz cos wiecej. Nam najbardziej odpowiadalyby okolice 16,17bez.

Tak poza tym to dalej nic mnie nie bierze - a tak bym chciala juz urodzic. Moze dlatego ze tak bardzo chce to nic sie nie dzieje... :/ ale maruuda jestem hehe :p

Hej wszystkim
My juz w domku:-),ale nie na dlugo ,bo jutro jedziemy do kraju.Tylko na praniu,przepakowywaniu i lazeniu w kata w kat po mieszkaniu mi zlecial dzisiejszy dzien.
Powiem tak:Bylo fajnie,nawet super (no z dziecmi to jednak juz inaczej...)ach te widoki i ta woda........Kamyczki jednak nie przerazaja ,dzieci w kolko ladowaly je w wiaderka albo do wody wrzucaly a Kevin sporo sie ich z poczatku najadl:-DTylko wskazane buty do wody,bo niby juz ze 2 metry w wode dno prawie piaszczyste to jednak gonienie za dziecmi boso ,no -niewygodne.
Stacjonowalismy w Basce,ale pozwiedzalismy inne miejscowosci-stolice ze tak powiem Krku czyli Krk:tak:,Vrbnik,Soline(kapiel w blocie leczniczym) i Malinska.Pogoda -super.W dniu wyjazdu w niedziele juz lalo i wracalismy prawie caly czas jadac w deszczu-mega meczace:baffled:W miedzyczasie przeszla jakas burza ale noca i rano juz po niej nie bylo sladu.
Zostaly zdjecia i wspomnienia,echhhh.........

Frania,Naila -trzymam kciuki za szybki porod!!!!!!!!!!

Zamelduje sie z Pl

I jeszcze pare widoczkow na usmiech na twarzy na te deszczowe dni.
Pa

Załączniki

• 208.jpg
    208.jpg
    22,8 KB · Wyświetleń: 25
  • 210.jpg
    210.jpg
    26,2 KB · Wyświetleń: 30
  • 260.jpg
    260.jpg
    31,2 KB · Wyświetleń: 27
  • 297.jpg
    297.jpg
    38,7 KB · Wyświetleń: 31
  • 382.jpg
    382.jpg
    33 KB · Wyświetleń: 31
Dziewczyny nasza MARZENKA urodzila synka wczoraj .Miala szybki porod a maly kolo 3500g . Bylam tak zaaferowana jak zadzwonila ze nie za bardzo szczegoly pamietam :)
Dzis moze sie do niej wybiore to wam cos wiecej powiem
Poriod byl szybki , maly grzeczny a MArzenka sie nudzi

REIKI
zdrawiania energią w stylu Usuiego. Uzdrawianie Reiki polega na przywróceniu naturalnego stanu równowagi energetycznej poprzez oczyszczenie bloków oraz pobudzenie procesów samouzdrawiania. W metodzie Reiki uzdrowienie umysłu jest na pierwszym miejscu. Według słów Mikao Usui: „jeśli uzdrowimy umysł to ciało w naturalny sposób powróci do pierwotnego stanu harmonii”.
Metoda Reiki nie jest tylko metodą pomagania innym, ale przede wszystkim sposobem, aby pomóc sobie samemu. Praktykowanie Reiki pomaga odnaleźć wewnętrzną harmonię, wyciszyć się i zrelaksować. Dzięki tej metodzie możemy nauczyć się panować nad własną energią i odnaleźć więcej spokoju na co dzień. Tradycyjna metoda Reiki opiera się na medytacji i wiele z jej elementów ma swoje źródła w buddyzmie. Jednakże Reiki jako metoda uzdrawiania jest uniwersalna i może ją praktykować każdy bez względu na to, w co wierzy.

Ja bylam wczoraj na USG i jednak lekarz sie mylil i jestem w 8TC a porod na 11 marca

Naila kolo 16 w 12 na PW wysle ci moj nr tel i pogadamy

Witam Dziewczynki! Wrocilam!

Fajnie przeczytac ze ktos za moimi wypocinami teskni (MB), hi, hi. W tym tygdoniu jeszcze urlop ale od przyszlego zaczne znowu o 8 rano z pracy pisac.

Tak Was szybko przeczytalam i widze ze z mieszkaniami gemeindowskimi sie uzeracie. Ja tez mam gemeinde, ale my znalezlismy sami. Tyle ze vormerkschein mielismy i szukalismy w gazetce, bazarze i inernecie. No i sie udalo.Tyle ze Ablöse trzeba bylo zaplacic, ale wszystko nam w mieszkaniu zostawili i nie zaluje, bo nie wiem czy za te pieniadze (6000,00) bysmy to kupili.
I tak jak Kathinka, narazie chce tutaj mieszkac, a jak bedzie wiecej kaski to marzymy o domku na obrzezach Wiednia.

W Pl bylo znosnie. Pogoda do d..., lalo prawie caly czas. Wynudzilam sie ale ogorkow sobie chociaz narobilam (ok 70sloikow) Tesciowej bardzo obrodzily w tym roku i nie musialam kupowac. Nicole miala prawdziwy raj u dziadkow, bo mieszkaja na wsi, podworko jest, koty, psy, krowa, kaczki. Prawie caly dzien na powietrzu, niezaleznie od pogody.

Wcisnelam enter i poszedl mi jeszcze nie dokonczony.

Ja w PL bylam sama, bez meza bo musial tu zostac do pracy. A jak sie okazalo, to taka praca ze musi siedziec i czekac na telefon, kiedy potrzebny jest. A ze tu tez pogoda byla niezbyt a on narazie na basenie mial byc, to siedzial caly tydzien w domu. Przerabane, szuka juz innej pracy bo za siedzenie w domu to nikt nie zaplaci.

A, wlosy sobie skrocilam troche, i juz wiecej nie rozjasniam bo lubie jak mam takie mieciutkie, zrdowe a nie takie siano.

Beabea, fajnie ze urlop sie udal!

Naila, Frania wytrzymajcie jeszcze troche! Ja akurat urodzilam przed terminem, ale ja mialam problemy przez cala ciaze. (wole rodzic niz w ciazy chodzic)

Nooo to mi sie podoba. Wlaczam komputer i same dobre wiadomosci:tak::-D
Gratulacje dla mamusi!!!
Beabea super, ze pobyt w Chorwacji sie udal. Zycze rownie udanego pobytu w Polsce
Asiunia wychodzi na to, ze spokojnie mogliscie wyjechac wszyscy:confused: No, ale przynajmniej masz zapas ogorasow na zime:rofl2:
Happy dla mnie tez to lato zdecydowanie za zimne. A pewnie sierpien i pozniej wrzesien beda ladne, a ja najpierw bede w wirze przeprowadzki, a potem juz w pracy bede siedziec:angry:
Milego dzionka

reklama
kathinka - postaram sie jutro zadzwonic, bo dzis nawet nie bylo kiedy... chos gadalam z moim i on strasznie wybrzydza w bezyrkach, z tego wzgledu, ze mieszkajac tu gdzie mieszka w 17 bez. (lub nawet tam gdzie wczesniej mieszkal16 bez. ) ma do pracy na nogach 10 min. i dlatego mowi, ze nie chce mieszkac gdzie indziej, bo idac do pracy np. na 6.00rano o ktorej on musialby juz wstac...?! I takie jest jego tlumaczenie... Temat woda... - mnowstwo 'za' i 'przeciw':baffled:
Baeba super widoki :) Gratulacje z udanego urlopu - moi zanjomi tez wlasnie wypoczywaja w Chorwacji. ahh sama bym sie wybrala:-p
no Asiunia teraz sezon na ogorki, z kim sie nie rozmawia to kazdy w PL ogorasy kisi. no ale co sie dziwic jak to niebo w gebie :)

No wlasnie a Marzenka to Frania?? bo zglupialam. W kadym razie GRATULUJE mamci!!!!
Ja jeszcze nie rozpakowana - czekam caly czas :p

Do góry