reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Austrii

Witam,wpadam tylko sie przywitac bo dzis z malym jestem.Po przedszkolu na zakupy musielismy jechac wiec nie byl u tagesmutter.Jutro mam wolne to nadrobie i odezwe sie.Buziaki

reklama
Hej!
My juz z powrotem z Krakowa. Spotkalam sie z przyjaciolka (szkoda, ze tak krotko) i troche sobie odpoczelam... Krakow jest takim fajnym miastem. Bylam z mezem, jego tata (bo on mial wyklady na UJ) i bratem meza (byl po raz pierwszy w Polsce i byl bardzo pozytywnie zaskoczony, bardzo mu sie podobalo). Akurat trwaly Juwenalia i dluga noc muzeow, wiec sie nie nudzilismy. :tak:

Franiu: Zdrowka dla coreczki. A Ty odpoczywaj wiecej.
maxmama: a gdzie wypozyczaliscie lodke? Ile osob sie w niej miesci? Tez sie nad tym zastanawialam, ale jeszcze jakos sie nie zdecydowalam.

Pozdrowienia dla pozostalych dziewczyn!

happy 79 ale Ci zazdroszcze takiego fajnego wypadu do Krakowa. Co do lodki to kumpel kupil.Naprawde super sprawa,nas akurat bylo 6 osob+moj maly a miejsca jeszcze bylo.Najfajniej bylo plynac i opalac sie na rufie.Musze powiedziec,ze swietna sprawa.Ale ile wynajecie takiej to nie mam pojecia i nawet nie orietuje sie gdzie.W kazdym razie mysle ze warto sie rozgladnac bo naprawde fajnie .polecam taki czas wypoczynku.:tak:

Inia już lepiej przynajmniej nie gorączkuje!!!
maxmama2 No naprawde malutki Inga już ma przeszło 11 kilo :)a ma 15miesięcy:)...
U dzidziusia w brzusiu niby wszystko oki. Jak narazie i ja czuję się ciut lepiej tylko jak się zmęcze od razu się kłade:).

maxamama moze Tobie tez pomoge :) tu masz linka do strony gdzie sa kindergruppen to jak przedszkole tylko mniej dzieci :) moze znajdziesz miejsce
Verein der Wiener elternverwalteten Kindergruppen

Franiu wspolczuje moj syn mial bardzo czesto zapalenie ucha srodkowego znam ten bol . Mam nadzieje ze szybko malej przejdzie. Tylko pilnuj jak bedzie nawracac to do laryngologa sie wybierz bo moj maly mial polipy powiekszone i to byl powod jego czestej infekcji ucha, ale to dopiero jesli czego Cie nie zycze bedzie czesto miala zapalenie

U nas spokojnie milo :) w sobote idziemy na urodzinki kolejnej dwulatki a juz 1 jedziemy do slonecznej Italii. Nalezy nam sie urlop ;)

Kathinka dzieki!:-) A ja dziewczyny jade dzis do polski zostawic Bruna u dziadkow!:tak: Maly cieszy sie i pomaga mi sie pakowac,same wiecie jak duzo potrzeba dziecku na 10 dni a moj sie smieje czy na rok dziecko jedzie.Ale sobie odpoczne,juz z dziewczynymi sie na rolki umowilam oj,odpoczne jak klaudusia,ale pewnie i mieszkanie odsprzatam,bo przy mlym to nie ma szansy!!!
Dziewczyny brzuchatki bardzo wam polecam taka hustawke,ja mialam i naprawde super,,super GRACO Huśtawka Sweetpeace - Swpe | Pokoik dziecięcy | Leżaczki, bujaki i chodziki | Sklep dla dzieci - Avent, Medela, Chicco, akcesoria dla niemowląt, wózki, laktator, wyprawka dla noworodka Nie wiem czy inne dziewczyny uzywaly ale polecam,mielismy takze monitor oddechu jakby ktoras miala jakies pytanka to chetnie udziele odpowiedzi.
frania ciesze sie ze mala juz nie ma goraczki i zycze zdrowka. A moj maly,,no coz jak dla nas i tak jest wielki ,bo przy porodzie mial 8oo gram(nie pomylilam sie) i 43 cm.!!!!:tak:

Maxmama ojej taki maluski? W ktorym tygodniu ciazy urodzilas synka?
Dziewczyny jakie mleczko kupujecie/kupowalyscie dla maluchow? Kurcze jak dla mnie jest za duzy wybor i nie moge sie zdecydowac:-p Pani doktor powiedziala nam, obojetnie byle HA:-D
Zmykam z mala na spacer bo jest spiaca a w domu nie chce ostatnio spac

reklama
maxmama2 synus byl niezla kruszynka i chyba troche nerwow tez straciliscie ale najwazniejsze ,ze jest z wami i zdrowy i cudny.I ponawiam pytanie mb_1 w ktorym tygodniu go urodzilas??
frania wspolczuje zapalenie ucha srodkowego.My tez mielismy ale tylko raz i dostalismy taki rozowy antybiotyk w syropie i juz po 2 dawkach bylo oki a wczesniej to nawet czapki zalozyc nie dawal...Oby wszystko szybko przeszlo
mb_1 ja kupowalam beba czy jakos tak
Kathinka fajowo macie z tymi Wlochami a ja urlop dopiero 18 lipca...no ale zycze milej zabawy i cudnej pogody
happy widze wyjazd bardzo udany byl i super

I nie wiem co dalej napisac...
My wczoraj bylismy w Leoben i szukalam butow dla mlodego.Masakra trzeba mu sandalki czy cos a nic nie ma u nas.Chcialam crocsy ale kicha bo w zeszlym roku mial ostatnia numeracje dziecieca 12-13(29-31) a nastepna to niby mlodziezowka 32-33 ale taka przepasc,ze glowa boli wiec odpada.No i jedyne co znalazlam to powyzej 50 euro jest wybor.Mam z nim problem bo ma dosc duze znamie akurat na zgieciu na wysokosci kostk(ale z przodu)i i tam przechodzi pasek(ten co idzie wokol kostek) wiec musi byc miekki i to nie moga byc pierwsze lepsze buty.Zostaja geoxy albo ecco bo u nas echo sandalkowe...

Do góry