reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Austrii

Czesc dziś dzionek miło zleciał pół przespałam :zawstydzona/y:.
naila :zawstydzona/y:Ja bardzo chętnie się spotkam i oczywiscie że z tymi bez brzuszków także:-):-).....
klaudusia Moja Inga też uwielbia byc w Polsce u mojej siostry bo tam dużo dzieci pewnie kiedyś jak podrośnie też ją zostawie ale narazie to dziewczyny (córki sióstr) starsze już troche 12, 14 lat przyjadą do mnie na wakacje do pomocy;-).
Dzieci to tak uwielbiają między dziecmi.
mb1 Ja Inge do 10 miesiąca karmiłam później odstawiłam bo dzidziuś i powiem Ci że oczywiście 2 bobo też mam zamiar karmic ale góra do roku bo jednak nawet nie wiedziałam ale było to uciążliwe tylko ja z Ingą nie miałam problemów z odstawieniem.
Wieczorkki dla mnie:-);-)mąż usypia Inie z kaszą i jej kontakty z tatą się polepszyły naprawdę super sprawa.
No i nie chcę straszyc ale starsze siostry karmiły jedna 2 lata druga 16 miesięcy i mówiły że później ciężej odstawic no i ciężęj bo częściej w nocy wstaje.
Kathinko Współczuje mężowi powiedz że życze aby szybko się wyrobili, ja załatwiłam na jutro przegląd. Nudno tak czekac na męża po nocach mój też tak nie raz robił i bardzo tego nie lubi lubiłam.

Uciekam bo Inia właśnie wyrzuca mi poskładane poprasowane ciuchy z szafek łobuzniczka

reklama
Asiuniu Ja z Inią też wolałam rodzic niż te wszystkie dolegliwości ciążowe ale teraz jakoś póki co świetnie mi się chodzi w ciąży!!!
Wiesz 7 miesiąc a wiadomo 8,9 najuciążliwsze.

HEJ
Melduje ze jestesmy znow w Wiedniu,wrocilismy w poniedzialek,cali ale troche przeziebieni,grrr i kaszlemy glownie....
Nie moge sie odrobic z praniem i prasowaniem nie wspomijajac o sprzataniu bo dom kurzem obsiadl:tak:,tyle ze sie porzadnie rozpakowalam.
Oj trzeba nam bylo takiej odmiany:-)
Widze ze my ostatni wracalismy z kraju,ha,ha.
Wieczorkiem wczoraj was dopiero nadrobilam............................................,bylo tego sporo!!!!!!!!
Uwaga chwale sie:
Nasz synek chodzi!!!!!!!!!!!!!!!!
Na poczatku maja zaczal sie "puszczac"-jakkolwiek to brzmi:-),a teraz juz smiga na calego.Tym sposobem przescignal swoja siostrzyczke ktora zaczela chodzic w 13 miesiacu,a ja bylam 100% pewna ze on zacznie duzo pozniej od Nikoli,a tu prosze...
Wczoraj juz zaliczylismy szczepienie,przesuwane dwa razy ze wzg. na nasz pobyt w PL.
Musze sie ponownie rozkrecic i "wpasc " w poruszane tematy bo mi sie tesnilo ciut:-pza wami.

witam po przerwie. tak na chwileczke.o 11 maly idzie spac to poczytam co tam dziewczyny ciekawego sie wydarzylo u Was ale widze,ze beabea ma powody do radosci.Super!!!!My tez kazde osiagniecie malego przezywamy.Ale my moze troszke z innego powodu.Gratuluje synkowi pierwszych krokow.
klaudusia,katharinka jestescie z 12-stego to moze spotkamy sie jutro?Taka piekna pogoda!!Oczyiscie nie wiem ktora jeszcze z tych okolic a moze ktorej sie chce z dalsza przyjechac.Mi juz po ostatnich jazdach po kolezankach po Wiedniu juz wole gdzies blizej. pozdrowienia.

Beabea, witaj z powrotem! Dlugo pobalowalas! Ale zazdroszcze, my tylko tydzien bylismy i nie wiadomo kiedy zlecial. No ale moze na Boze Cialo sie uda. Gratuluje chodzenia! Ja slyszalam, ze drugie dziecko zazwyczaj szybciej sie rozwija. Moze dla tego ze starszemu chce dorownac:-)

Maxmama, ja na spacerek to nawet z 22go bym przyjechala, ale niestety pracuje. A w sobote idziemy na Prater bo jest bieg dla dzieci i chcemy zeby nasza udzial wziela. Narazie chce, ale nie wiem jak to w sobote bedzie. Ale beda tez znajomi z synkiem, ktory sie mojej b. PODOBA;-) wiec moze to ja skusi. Ogolnie to takie wysportowane dziecko mam, ale nie wiem jak sie zachowa jak duzo dzieci bedzie, nieznanych.

Ladna pogoda sie dzis zapowiada! A na weekend znowu podobno deszcz! Tak sie zastanawiam, moze jutro po pracy na Hirschtetten pojedziemy? Ciekawe czy woda juz ciepla.

Kobitki prueczytalam chyba wszystko,ale tak na raz to juz nie pamietam co u ktorej. Moj maly wlasnie spi,przytargalismy chyba z kilo piachu do domu,Byl wszedzie w butach,spodniach nawet pod body.:-) Ja tez uwielbiam czasami wylezec sie we wanie wiec wanna musi byc obowiazkowo.
Mamusie brzuchatki uwarzajcie na siebie,odpoczywajcie ile sie da. Moja pierwsza ciaza byla wrecz ksiazkowa ur 40 tygodniu ale przez cesarke.Przyjechalam tylko na kontrole a tu sie okazalo,ze owiniety dwa razy w pepowiene t tetno zanikalo.Cesarke mialam pod narkoza i zle wspominam a drugi raz......to juz opowiesci..:wściekła/y::-(
klaudusia to ty jeszcze bez synka jestes? Ja 25 jade malego tez zawiesc do dziatkow i zosatanie tam tydzien. Ma tam malego kuzyna z ktorym uweilbia sie bawic ,i ogromnie jest zachochady w dziatku, rodzice maja dzialke to maly dezie mial zabawe a i ja odpoczne,:-).
ide zupe ugotowac,Dzis pomidorowa z lanym ciastem.

Beabea super gratuluje!!!
Naila z tym karmieniem wedlug mnie to jest tak: Na poczatku euforia, zadowolenie z bliskosci, potem rutyna, a potem obowiazek:-D Ja jestem bardzo zadowolona, ze mialam i mam tyle pokarmu, ze Laura nie potrzebowala butli. Jest ogromna wygoda, szczegolnie w nocy. Teraz w sumie tez nie jest zle, tylko ja bym chciala czasem gdzies bez niej wyjsc, chocby wrocic na aerobik. Dopoki karmie, to nie bardzo moge;-)
Frania 10 miesiecy to tez ladnie. Odstawilas Inge z dnia na dzien, czy tez powoli?:tak:
Maxmama ale mi narobilas ochoty na pomidorowke. U mnie dzis nalesniki, a Laura ma zupe brokulowa
Asiunia to chyba juz norma, ze sliczna pogoda w ciagu tygodnia, a w weekend pada. Najbardziej to dobija czlowieka pracujacego:tak:
Ide poczytac poki mloda spi

Ha mb_1 u nas tez nalesniczki! ale maly lubi pomidorowke.Ja to za zupami nie przepadam chyba,ze barszcz czerwony..myy. Dziewczyny a co ciekawego czytacie? Wiem,ze niektore to "mole ksiazkowe" .Ja szukalam tu jakiejs polskiej biblioteki alke nic takiego nie znalazlam.A szkoda. :tak:Ja karmilam do 5no moze 6 miesiaca.A wlasciwie odciagalam i pil z butelki.Ale duzo pokarmu nie mialam.:zawstydzona/y:ale calkowicie sie z Toba mb_1 zgadzam co do karmnienia.Tak to chyby dokladnie idzie choc mni to jakos malo tego bylo!!

reklama
Pogoda świetna!!!
Mb1 Tak tydzień to trwało przez dzień wogóle nie dawałam tylko w nocy jak się przebudziła a tak to butelke.

Ja dzis na obiadek standad kotlety może z plasterkami i warzywka a jutro chyba też zrobie naleśniki bo mi smaka narobiłyście!!!

A co do pogody to kijowo że weekendy deszczowe bo chętnie bym się przeszła z mężem na jakiś basenik!!!

Idę się chyba zdrzemnąc.

Do góry