reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Austrii

Maxmama ogladalam. Naprawde dobry film.
Naila to jest do wrazliwej skory, sklonnej do alergii. Nigdzie nie jest napisane, ze on jest specjalnie dla niemowlat. Ja w nim piore i jeszcze wszystkie rzeczy Laury prasuje.
Happy ja juz mialam takie problemy na studiach. Mialam grupe prawie samych dziewczyn. Dotknal mnie prawdziwy wyscig szczurow, a ja nie umiem w czyms takim sie odnalezc.

reklama
:-)Witam! Rzadko na weekend sie odzywam ale dzis musze, bo wczoraj zdarzyl sie cud! Znalezlismy naszego kota!!! Nie wiem, cud, przeznaczenie czy przypadek. Po prostu wybralismy sie wczoraj na spacer kolo mieszkania mojej siostry, tak zeby pochodzic, porozgladac sie, bez wielkich nadziei bo przeciez moja siostra codziennie prawie tam chodzi. No i znalazla sie. Prawie sie poplakalam jak ja zobaczylam, z radosci!
Podejsc do nas to podeszla, ale bala sie strasznie. Nie mielismy transportboxa i maz ja na rekach niosl, wyrywala sie. Potem w domu tez taka w szoku byla, wykapana oczywiscie. I dopiero w nocy chyba do niej dotarlo ze w domu jest, bo tak sie do mnie lasila ze spac nie moglam. Ciesze sie bardzo ze znowu ja mamy, bo najgorsza byla swiadomosc ze niewiadomo co sie z nia dzieje, czy jej ktos krzywdy nie robi.

Jedyny problem to taki, ze ona kastrowana nie byla a jedna babka stamtad co ja znalezlismy to mowila ze z innym kotem sie dobrze "dogadywala". Takze nie wiadomo czy nie wrocila z dobytkiem.
Zycze udanej niedzieli!!!

Asiunia_D: Fajnie, ze sie odnalazl. :tak:

My dzisiaj caly dzien na zewnatrz. Najpierw kawka w kawiarni, potem Genuss Festival w parku i pyszne Spätzle, potem Popfest na Karlsplatz i muzeum (okazalo sie, ze dzis za darmo), a na koniec zaoptarzylam sie w 3 dzielnicy w polskie czasopisma. Wieden jest fajny :-D.
Milego wieczorku!

Asiunia, super, ze kotek sie znalazl!!! :tak:

Sylvia, gratuluje dzidziusia!!!! super, ze mamy tu nastepna brzuszatke :tak:
Ja tez nabieram ochoty na dzidzie!:-D

a ja dzis bylam na urodzinowym brunchu z przyjaciolkami. Bylo super. Zostawilysmy dzieci z tatusiami w domach i zaszalalysmy! Piekne przedpoludnie! A najadlam sie tak, ze pekam w szwach, do teraz jestem pelna!:szok:

A wczoraj u tescia bylismy z Majulcia, mily dzionek na tarasie w sloneczku

ja tu tez mam zupelnie inny kontakt z kolezankami. W Polsce to mialam przyjaciolki, z ktorymi moglam o wszystkim pogadac, a tu to czuje sie jakbym byla z innej planety, bo malo kto mnie rozumie (i nie chodzi tu o jezyk
yes2.gif
). Poza tym chociaz moj maz jest Austriakiem, to kolezanek z tego kraju to bardzo malo mam, bo ludzie tu sa niestety malo otwarci. Ale ciesze sie, ze mamy to forum

a to fakt, w Polsce mialam przyjaciolki na dobre i na zle, od piaskownicy. To byly inne przyjaznie. Tutaj dlugo tez nie moglam sie odnalezc. Ale odkad zaczelam pracowac, znalazlam naprawde przemile dziewczyny i moge je z pewnoscia nazwac przyjaciolkami. Sa kochane! Happy, a moze przez twoja prace w domu nie masz takiego systematycznego kontaktu z ludzmi i dlatego nie mozesz sie blizej z kims poznac.?
A to ze Austriacy sa malo otwarci to juz inna sprawa....

Ja tak samo w PL mialam przyjaciolki od serca szczegolnie za jedna tesknie ale odwiedzi mnie w wakacje:) Tu chociaz dobrze ze poznalam Kathinke dzieki niej nie zdziczeje calkiem:D
mi jednak brakuje Polski,rodziny kolezanek chociaz moja mama co 2 tyg tu jest:)

Asiunia super wiesci.
A u nas weekend minal jak zwykle zdecydowanie za szybko. W sobote znow Laura nurkowala. Uczyla sie doplywania do brzegu i trzymania rantu. Nawet niezle jej to szlo:tak: Potem bylismy na lodach ze znajomymi i ja wreszcie sie tez skusilam:-p
A wczoraj pogoda taka, jakas dziwna byla, wiec wprosilismy sie na kawke do znajomych, ktorych juz bardzo dawno nie widzielismy. Probowalismy tego z nasza Laura i psem tych znajomych http://www.aleklipy.pl/view/11773/dziecko-pies-i-banki-mydlane.html]

Witam nadrobie pozniej bo prawie 10 stron mam do czytania.
A ja bylam sama na swieta i jakos zlecialo.Na majowy weekend mielismy gosci i dlatego nie odzywalam sie bo im sie przedluzylo lekko
wink2.gif
W miedzy czasie w piatek i w poniedzialek bylam z mlodym u lekarza bo kleszcze mial.W piatek na szyi prawie na grzdylu czy jak to tam sie nazywa ale malusi a w poniedzialek na zebrach tez malusi tak miedzy pacha a biodrem mniejwiecej.Ale ja mam stracha sama to paskudztwo wyciagac to do lekarza lecialam.Pierwsze pytanie czy byl szczepiony no na szczescie tak bo chyba bym w strachu zyla....No i w piatek popoludniu wypadl pierwszy mleczak...rosnie ten nasz synek oj rosnie.
Dzieki za zyczonka dla Victora

poziomeczka: moja praca w domu na pewno ma wplyw, ale w zyciu bym jej nie zamienila :tak: To moje hobby! I tak ciezko tez o nia walczylam. Mam rowniez kontakt z innymi osobami z tej samej branzy, ale juz sie nie raz zawiodlam, gdy probowalam sie zaprzyjaznic z kims z kim pracuje... eh to skomplikowane... Takze takich "luznych" znajomych mam sporo, tylko przyjaciolek takich od serca wlasnie brak. Moja dawna przyjaciolka mieszka teraz w Irlandii, nie mamy juz takiego kontaktu jak kiedys ale na skype od czasu do czasu pogadac mozemy :tak:
a propo brunchu- UWIELBIAM! :-D

Vici: wpadaj do nas czesciej!

mb_1: no to macie prawdziwa rybke w domu :-D

Ja zaraz po wyniki na zelazo lece, a potem mamy spotkanie w klinice. Pozdrawiam!!!

reklama
Dzieki dziewczyny za zyczenia dla Victora:tak:
Czy u was w Wiedniu tez ludzie maja koszyki do swiecenia wielkie jak na zakupy??W Pl zawsze taki nieduzy a tu chyba wszytsko co tylko daja do srodka,nieraz ledwo w 2 osoby je nosza...
Nailia gratki synusia w brzuszku,co do pampkow to ja przwewaznie pampersa bo chlonne i rzadziej trzeba zmieniac ale te z lidla tez sobie chwalilam.A krem to tylko i wylacznie phenaten czy jak to tam sie pisze.Wydajny i przez caly okres pampersowania tylko 3 odparzenia byly i to po biegunce...
mb_1 podobno im pozniej zeby dziecku wychodza tym sa zdrowsze.
Kathinka a co za kurs masz bo ja jakos nie doczytalam chyba:-(
Nuska3 a co z mala jak ty masz ta prace??
Asiunia oby Tuska sie odnalazla o juz doczytalam,ze sie znalazla-super.Dobrze,ze mala taka dzielna u dentystki.
happy kciukaski zacisniete
Sylvia gratki ogromne
jesli cos ominelam to przepraszam ale tego nadrabiania bylo duzooooo

Do góry