reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Austrii

Beabea porzepraszam ja ostanio zakrecona jestem Ja kupuje vitalkraft junior i pasuje tych jednokolorowych wcale nie chcialy jesc

Ada oni cie nie przemelduja idz do meldeamtu i spytaj czy jestes dalej na tymczasowym bo potwierdzenie zameldowania i tak i tak dostaniesz tylko oni moga cie skontrolowac potem czy masz haupt czy neben

Franiu
spelnienia marzen najskrytszych

JA zmykam pakowac sie dzis jedziemy do POlski

reklama
Franiu spelnienia marzen, latwego porodu i samych radosnych chwil!!!
Happy wszystko to stosujemy;-) Do tego nawet ja myje glowe wieczorem zamiast rano:tak: Pocieszajace jest, ze wedlug prognoz jeszcze tylko miesiac pyli brzoza;-) a potem juz bedzie latwiej.
A allegro dziala tak jak ebay, tylko ze jest w Polsce. Nam pare razy wysylali paczke tutaj, ale najczesciej jak zamawiamy, to do rodzicow i odbieramy dopiero jak tam jestesmy.
Asiunia podobno ma byc slonecznie, takze udanego weekendowania:rofl2:
Beabea u mnie pewnie jedno i drugie jest z przewaga tego diabelka:baffled: Ojj musze sie wziac za siebie, zeby moje dziecko mialo dobry przyklad:-D:-D:-D
Chociaz z drugiej strony moja mama jest strasznym lakomczuchem jesli chodzi o lody. Potrafi na raz zjesc cale opakowanie (1000 ml):szok: A ja nie przepadam. Owszem zjem chetnie raz na jakis czas, ale nie tak jak inne slodycze:-p
A w ogole to znalazlam swietny blog z przepisami dla ludzi na diecie bezmlecznej http://pinkcake.blox.pl/html.
Moze kiedys wreszcie cos z niego upieke.

Hej
Ja czekam na meza bo na zakupy dzis wybywamy:tak:
Mb-1-dobrze rozumiem ty na tejdiecie bezmlecznej jestes ze wzg. na Laure?
Po skonczeniu karmienia wracasz do normalnej?
Pamietaj zeby wapn uzupelniac mieskiem basz wapniem w tabletkach.Moze sprobuj polykac ten chrom organiczny lub chrom forte.
• chrom • Apteka internetowa doz.pl
wybor ogromny
My tez nieraz jak kupujemy os na allegro to do rodziny w Pl przychodzi i odbieramy jak jestesmy.
Kathinka-dzieki,musze przylukac ta karme.Udanego pobytu w kraju!Kiedy wracacie?
Vici-a wy juz wrociliscie?Jak poczatki w nowej pracy?
Happy-wspolczuje tej alergii.Az ciezko mi sobie to wyobrazic jak uciazliwe moze byc to dziadostwo.
Asiunia zrobi zrobi sie w koncu cieplej ponoc juz od jutra:tak:
Naila i Frania ale zescie sie zgraly terminem:happy:Powiedzcie jeszcze ze obie synkow sie spodziewacie?:-D

jejku! na tym forum trzeba byc naprawde na bierzaco! Juz gubie watek, alescie sie rozpisaly....:-D:szok:

Franiu, wszystkiego najlepszego, przede wszystkim zdroweczka dla Ciebie i synusia, no i dla Ingusi i meza jak najbardziej tez! Pociechy z macierzynstwa i wytrwalosci z dwojka :-D:-p;-)
Ty mloda sikso, ty! ;-) Fajnie, jeszcze masz 10 lat wiecej zycia niz ja, hihihihi. U mnie za 2 tygodnie 30-tka stuka....:baffled:

vici, no wlasnie, jak sie pracuje!?

mb_1, happy, wspolczuje alergii. Ja mam tylko a siersc zwierzat i to juz mi wytsraczy cholerstwo!!!

Kathinka pewnie aktualnie w moim torce siedzi i klei wlosy pieska... biedna ;-):-)

Naila, Frania, to w lipcu powiekszy sie nasza forumowa rodzina az o dwa dzidziusie! fajnie!!! :tak:

Asiunia, juz tylko kilka godzin i spadasz do domku! Mam nadzieje, ze twoje problemy w pracy sie juz wyjasnily, bzw. juz sie nimi nie przejmujesz! :tak:

Jutro rano zjezdzaja sie moja mama i siostra a w niedziele swietujemy pierwszy roczek Majusi! Az boje sie nawalu prezentow, bo babcie sa w tym wzgledzie nieobliczalne! :szok::-D Gdzie ja pomieszcze te wszystkie zabawki i ciuchy...:baffled:
Mielismy nadzieje, ze bedzie mozna zrobic grilla u nas na dzialeczce ale chyba pogoda az taka na grilla sie nie zapowiada........:crazy:

No co poza tym.... Jesli nie wszystkim odpisalam to sorki ale troche sie gubie w tym naszym forum. :-D

Ostatnia edycja:
Frania ja rowniez dolaczam do zyczen. Wszystkiego najlepszego zycze, usmiechu od ucha do ucha i spelnienia najskrytszch marzen :-) Ty urodziny obchodzisz jutro, moj narzeczony pojutrze - sami solenizanci :) Ja termin mam na 30 lipca :) Super sie zlozylo,moze bedziemy miec dzieciaczki urodzone w jednym dniu hehe :):):) ( a mieszkam teraz w 17bez.)

Beabea i na to wyglada, ze faktycznie chlopcy beda, bo u mnie ginekolog powiedzial ostatnio, ze na 70% chlopczyk :)

Happy allegro to wlasnie tak jak ebay, tak jak to juz mb napisala. Jest to polski portal na ktorym sie sprzedaje i kupuje PRZEROZNE rzeczy. Ja tak jak inne dziewczyny, zamawiam i paczke odbieram w polsce. Bo wysylka do Austrii jest duzo drozsza.

Poziomeczka Ty mi tu o grillu nic nie pisz, bo az slinka cieknie ;-):tak: Oczywiscie zycze udanych urodzinek, a prezentow nigdy za wiele, w razie co oddasz potrzebujacym i po problemie ;);) Jak bedziemy kiedys babciami to pewnie zrozumiemy jak to jest i same szalec bedziemy na zakupach dla naszych wnuczat :-D:-D

Po 3 miesiacach powinnas byc zameldowana na stale takie jest tu prawo . Ty powinnas sie przemeldowac , Tymczasowy pobyt mozesz miec w danym kraju 3 miesiace na 6 po 3 powinnas sie wymeldowac lub przemeldowac na stale

Tak wiec w ambasadzie ci dobrze powiedzieli bo przy zameldowaniu stalym w Austrii ktore liczy sie od 4 miesiaca pobytu w tym panstwie ( niekoniecznie wiedza o tym Polacy) powinno sie miec staly meldunek w jednym kraju . Jesli ma sie w dwoch a zostanie to odkryte to jest kara a jak wysoka nie wiem
To ciekawe ja wynajmuje mieszkanie u kogoś i właściciel powiedział że mnie na stale nie zamelduje a PV chce ode mnie meldunek stały bo dostaje od nich rentę. Nie wiem czemu stały chcą.

Witam Wszystkie dziewczyny.
Przepraszam ze nie odpisuje kazdej z osobna ale padnieta jestem strasznie tym calym tygodniem i mam dosc wiec jak nigdy zaraz ide spac:) ale najwazniejsze ze autko juz mamy :)
Zycze Wam Wszystkim wszystkiego dobrego,udanego weekendu i dobrej nocki dzisiaj:)

Dla FRANI Wszystkiego co najlepsze:)

Poziomeczko wszystkiego naj naj naj dla Maji w dniu pierwszych urodzin. Niech rosnie duza i zdrowa
Beabea dokladnie. Jestem na tej diecie z powodu Laury. Teraz bardzo powoli wprowadzam nabial do swojej diety z nadzieja, ze jej uklad pokarmowy dojrzal juz na tyle, zeby tolerowac bialko krowie.
Ja juz od poltorej godziny na nogach. Mam nadzieje, ze mojemu dziecku tylko dzis sie tak poprzestawialo, a nie na stale:szok::rofl2:
Milej niedzieli

Poziomeczko ja rowniwz wszystkiego co naj...dla Majuni w tak wazdym dla niej dniu.. Pewnie zostala obsypana prezetami!!!!Buzialki dla Niej!!!Bruno tez sle buzialka.
Dziewczyny widze ,ze na forum troszke przycichlo!Kazda zabiegana ja jade we czwartek do polski na "mamusi garnuszek",O jak dobrze.Kilka dnii odpoczynku od gotowania itd. Fajnie juz sie ciesze!Zycze wam milego poniedzialku ja juz zmykam bo przyjaciolka czeka.:-D

reklama
Witam w nowym tygodniu! Pewnie jeszcze wszystkie spia:-) a ja biedna juz w pracy, ale jeszcze tylko 3 dni!!!

Poziomeczka, Wszystkiego Najlepszego dla Coruni! Najbardziej zdrowka zycze bo to najwazniejsze!!! Jak znajdziesz czas to napisz jak sie przyjecie udalo, moze jednak grill byl. Tez bym sie na grilka gdzies wkrecila, ale juz poczekam, jak tylko pogoda dopisze to na pewno w PL zrobimy.
A co do pracy, to spoko, mniej nerwowo sie zrobilo bo jakos rozliczenia lutowe wszystkie udalo sie zrobic. Teraz mozna spokojnie marzec i kwartalne robic.

Nuska, jakie autko kupiliscie?

My wczoraj znowu na wyspie na rowerkach bylismy. Najczesciej jezdzimy na taki duzy plac zabaw na wyspie, niedaleko od stacji Donauinsel. Chociaz Nicole woli teraz na rowerku jezdzic niz na placu zabaw sie bawic. Nauczyla juz sie sama startowac, super tak z dzieckiem jezdzic.

Milego dnia i calego Wielkiego Tygodnia zycze!

Do góry