reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Austrii

tyle sie nas na tym forum zrobilo i takie gadatliwe dziewczyny, ze ja juz nie nadazam :-D
Jeden dzien czlowiek kompa nie wlaczy a tu tyle stron zapisanych, hihihi

happy, super, ze wyjazd sie udal i trzymam kciukaski!!!!!:tak:

wczoraj bylam caly dzien u przyjaciolki i bylysmy na dlugalasnym spacerze

a tak to jakos nic wiecej, taka pogoda, ze nic sie nie chce
Tesciowa mi Maje bawi a ja troche przy kompie, troche sprzatam....

Kathinka, zdrowka zycze dla tescia!

sorki, ze wszystkim nie odpisuje ale nie wiem czy wszystkie posty przeczytalam....:baffled:

reklama
Witam Was kobitki nowe i 'stare'!!!
Ostatnio ciągle nie mam czasu a o nadrabianiu Was mogę tylko pomarzyc!!!
Ja jutro znów do Polski bo mąż ma jazdy i wybieramy się wcześniej już na święta:-).
Pogode mamy okrutną mam nadzieje że się choc troszke na te święta poprawi.
Brzuszek mi rośnie mały kopie jak szalony ale ten czas leci już 6 miesiąc mam!!!
Kathinko Dużo drówka dla teścia!!
Poziomeczko Mam nadzieje że po świętach pogoda nam dopisze i się w końcu zobaczymy!!!
A co do diet to narazie nie planuje żadnej....
Happy 79 Ojjj tobie to dobrze:-);-)

Po 3 miesiacach powinnas byc zameldowana na stale takie jest tu prawo . Ty powinnas sie przemeldowac , Tymczasowy pobyt mozesz miec w danym kraju 3 miesiace na 6 po 3 powinnas sie wymeldowac lub przemeldowac na stale

Tak wiec w ambasadzie ci dobrze powiedzieli bo przy zameldowaniu stalym w Austrii ktore liczy sie od 4 miesiaca pobytu w tym panstwie ( niekoniecznie wiedza o tym Polacy) powinno sie miec staly meldunek w jednym kraju . Jesli ma sie w dwoch a zostanie to odkryte to jest kara a jak wysoka nie wiem

KathinkaOk to znaczy że jak już mam ten anmeldebescheinigung to jest to stały meldunek i nie musze już nigdzie chodzić. Jest to dla mnie wszystko nowe i dlatego tak pytam.

naila O widzisz jak miło ja na 28 lipca :):):):) a gdzie mieszkasz? Pewnie pisałas już ale ja nie mam za bardzo czasu szukac !!!
Uspałam Inge i teraz mam chwilke ale mnie bierze na sok pomarańczowy a już nie powiem jak mi się marzy lód czekoladowy!!!
Jutro mam 21 urodzinki no i mam zamiar poza spakowaniem nas cały dzien leniuchowac!!!

Beabea to jako dietetyk moze udzielisz mi pewnej rady:-)Odkad przeszlam na diete bezmleczna to mam tak ogromna ochote na slodkie, ze nie moge sobie z tym poradzic. Czego brakuje w mojej diecie?
Warzywa i owoce, to u mnie norma, bo uwielbiam, poza tym sporo produktow sojowych i pelnoziarnistych.
Mb-1 ciezko powiedziec.Pierwsze co mi na mysl przychodzi to ewentualny niedobor chromu.Mimo ze jest on w miesie,rybach ,jajach,orzechach,produktach zbozowych pelnoziarnistych i niektorych warzywach i owocach to czesto mamy go za malo.Wtedy przydaje sie suplementacja.
W glowie kazdego z nas mieszka sobie taki diabelek ktory kusi,i kiedy rozum mowi nie jedz tego czy tamtego ,on sie wlacza i daje nam wiele argumentow zeby jednak siegnac po to czy owo...:happy:
Chyba ze ten diabelek ci wciaz podpowiada jak fajnie by bylo i jak dobrze ci zrobi zjedzenie jakiejs slodkosci,he,he

Beabea,
I jeszcze jedno, kiedys pisalas, ze zla mama jestes bo slodycze dajesz dzieciom. Nie martw sie, jest nas dwie!:-) Staram sie ograniczyc itd. ale skoro sama lubie to jak dziecku zabronic. A lody to je naokraglo przez caly rok. Ale w sumie to sie hartuje przez to.
Poprawka.Kevinowi nie daje slodkosci,nie liczac od czasu do czasu sloikowego deserku typu -keks plus owoc,czy schokobanane brei:-)On nie ma jeszcze roku tak ze slodycze odnosza sie tylko do Nikoli,zeby byla jasnosc:tak:
Ale fakt faktem w tym wzgledzie za miekka jestem,choc i tak podjadam czasem przed nia zeby nie widziala.

Kathinka mi nie odp. na temat suchej karmy dla swiniaczkow:baffled:
Ada,a ty wstepujesz do naszej "bandy" czy tylko zapytanie mialas?:-)
Frania,dawno cie nie bylo!
Wszystkiego Naj z okazji jutrzejszych urodzinek,zdrowka,optymizmu i cierpliwosci i moc milosci!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ale mlodziutka z ciebie mamusia:blink:

Frania, Wszystkiego Najlepszego! Zdrowka, szczescia i czego tam sobie zyczysz! Kurcze, jak ja bym chciala miec znowu 21lat!!! Hihi, teraz musisz nicka zmienic na Frania21!

Dziewczynki, juz piatek!!! Ale sie ciesze! Zeby jeszcze tylko cieplej sie zrobilo!

reklama
Frania: ode mnie tez WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!! :tak: Mlodziutka jestes, zazdroszcze :-).
Mb_1: kilka rad dla meza (mi czasem pomagaja): nie otwierajce w nocy okien, przed pojsciem spac czesto pomaga prysznic i umycie glowy, ubrania suszcie w mieszkaniu (nie na balkonie, przynajmniej w miesiacu, w ktorym najwiecej pylkow lata w powietrzu), pomaga tez spray do nosa z woda morska (oczyszcza z pylkow), w sypialni czesto wycierajcie kurz (na wolgotno), nie zostawiajcie ubran w poblizu lozka, ktore mieliscie caly dzien na sobie, unikajcie w tym czasie smazenia na glebokim tluszczu (w tym czasie jest sie wrazliwym na wszelkie rodzaju zapachy)... pozdrawiam i trzymam kciuki. ;-)
Naila: a jak to allegro dziala, ja jeszcze nigdy z rzadnego takiego portalu nie korzystalam...:confused:

Do góry