reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Austrii

Hejka
Weekend znow przelecial nie wiadomo kiedy...
Kathinka mam pytanko-jestes zadowolona z suchej karmy dla swinek? tak na 80% chociaz?Bo ja nie bardzo,juz tyle ich zmienialam i nie moge trafic na taka coby moim lakomczuchom smakowala.Wreszcie maja swieza trawke:tak: i odkrylam ze b. lubia arbuza!wcinaja razem ze skorka.

Dziewczyny nie katujcie sie dietami.Cala prawda o odchudzaniu lezy w glowie! trzeba zmienic sposob myslenia a co za tym idzie przyzwyczajenia i nawyki.Zasada jest jedna :dostarczyc organizmowi mniej kalorii niz jest w stanie spalic.Tyle i az tyle.Zreszta to temat rzeka.Zadna dieta nie pomoze jesli wroci sie do starych nawykow.Szkoda wyrzeczen,stresu i czasu. Tylko ze wlasnie poukladanie sobie w glowie jest najtrudniejsze.
To mowilam ja-dietetyczka:-p
Naila ciebie zdaje sie nie witalam,a wiec juz to robie-WITAJ wsrod nas
Asiunia -bedzie dobrze!!!

reklama
Hej dziewczyny!!!
Ojej... tyle napisalyscie, ze musze sporo nadrobic. :-D Witam nowe kolezanki: Klaudusia, Nuska, Naila.

My wrocilismy wczoraj, cali, zdrowi i pelni sil na dalsze starania :-). Wyladowalismy w Rzymie. Przeszlam go wzdluz i wszerz. Pogode mielismy znakomita- nawet troche sie opalilismy :-D. Ale ciesze sie, ze jestesmy z powrotem, bo Rzym jest strasznie glosny, ale za to bardzo piekny.
Teraz czeka nas mnostwo pracy (bo firma nie dzialala i nie bylo nas dla nikogo- o jak dobrze bylo:tak:), ale warto bylo.
Co do staran- w przyszlym tygodniu W. ma termin u lekarza i to juz prawie pewne, ze czeka mnie w maju/czerwcu IUI. Maja to robic w klinice. Nadal jestem na etapie poszukiwania ginka, wiec za wszelkie namiary bede wdzieczna. W tym miesiacu mamy mala przerwe, bo ja niestety bez lekow na astme nie wytrzymam (to chyba rekordowy rok jesli chodzi o pylki brzozy). Ale cale szczescie nie musze ich brac caly rok (tylko przez te najgorsze 1-2 tygodnie). Lepiej jednak nie ryzykowac.

Pisalyscie o oswiadczynach. Ja nasze tez milo wspominam- W. oswiadczal mi sie 5 razy! I dopiero po 5 latach wzielismy slub cywilny, rok pozniej koscielny. Czas szybko leci. :tak:
Asiunia: Trzymam kciuki, nie przejmuj sie, bledy zdarzaja sie najlepszym. :tak:

Jeszcze mala informacja: Jesli ktos chce zamowic szynke w chlebie na Swieta, to w Der Mann zbieraja zamowienia tylko do 15.04! My mielismy w zeszlym roku- pychotka!

Witam. Mam pytanie mając najpierw meldunek nebenwohnsitz po trzech miesiącach dostałam anmeldebescheinigung to dalej jest to meldunek tymczasowy i mogę mieć stały meldunek w Polsce.

Kathinka-a bylas moze na diecie takiej 14-sto dniowej? Nie znam nazwy,dokladnie jest wypisane co jesc podobno wyniszczajaca ale dziala? Moze wiesz cos na jej temat?
Ja nie polecamzadnych uderzeniowek bo to taka dieta i efekt jojo 100%

Czesc kochane,
Widze, ze tu dietowo. Ja zalecam duzo ruchu, warzyw i owocow. Nie polecam zadnych diet. Ja kiedys walczylam z waga i bez przerwy odstawialam slodycze, mniej jadlam, ale po pewnym czasie wracalam do starych nawykow. U mnie przelomem byl ostatnie poltora roku studiow. Zapisalam sie na porzadny aerobik. Chodzilam 2 razy w tygodniu. Po paru miesiacach regularnych cwiczen i normalnego jedzenia waga stala w miejscu, ale moje cialo wyszczuplalo. Takze, nie patrzcie na wage, tylko na wyglad waszego ciala. Odkad zaszlam w ciaze musialam zrezygnowac z aerobiku.z
.
A ja jestem wegetarianka haha jjem duuuuzo warzyw owocow i ruszam sie tez ale niestety kochane kluseczki ser zolty i chleb to moje zmory nie mowiac o slodyczach na gorsze dni
U mnie musze miec rozpisane dzien w dzien co jesc wtedy sie bede trzymac bo zmiana zycia na np jdz polowe konczy sie napadem na lodowke po 3 dniach ;)
Najtrudniej nie wracac do nawykow kochajac lody sery i slodkie ;)

beabea no wlasnie tego klik w glowie trzeba a u mnie jescze go nie bylo ostatnio bo nie wytrwalam w postanowieniach nawet 3 dni wrrrrrrrrrrr

Dziewczeta ja sie chyba juz zegnam choc moze jeszcze w sobote bede torty mam Max jutro w domu
Jedziemy wczesniej do Polski bo tato Damiana lezy w ciezkim stanie w szpitalu

ada22 anmeldebescheinigung jest to tylko potwierdzenie zameldowania a tak dalej jestes na tymczasowym

Ostatnia edycja:
Kathinka spokojnej podrozy i zdrowia dla tescia.
Happy wspolczuje alergii. Rzeczywiscie teraz jest szczyt pylenia, moj maz tez ledwo oddycha. Najgorsze sa noce. Z jednej strony pobudki do Laury, z drugiej jego swiszczacy oddech. Takze chodzimy nieprzytomni.
Beabea to jako dietetyk moze udzielisz mi pewnej rady:-)Odkad przeszlam na diete bezmleczna to mam tak ogromna ochote na slodkie, ze nie moge sobie z tym poradzic. Czego brakuje w mojej diecie?
Warzywa i owoce, to u mnie norma, bo uwielbiam, poza tym sporo produktow sojowych i pelnoziarnistych.
Karhinka wiesz jak ja teraz cierpie jak nie moge lodow i serow??? :tak:

Witam!
Kathinka, trzymajcie sie, wspoczuje bardzo! Ale na pewno wszystko bedzie dobrze!

Dzieki dziewczyny za wsparcie, i musze przyznac ze nie bylo zle, a raczej b. dobrze. Szefowa mi cos zlagodniala czy co. W kazdym razie niepotrzebnie sie tak martwilam. A popielniczki nawet nie zauwazyla:-) (albo nic nie mowi)

Z praca jakos sie wyrabiam, juz odliczam dni do wyjazdu, w sumie to z dzisiejszym dniem to jeszcze tylko 5 dni do pracy!!!

Pogodna super, co? Taka "wiosenna". Moje oczy sie dzis nie chca otworzyc.

Beabea, masz racje co do diet, wszystko w glowie siedzi. Tylko ze jak mnie taka ochota na cos slodkiego najdzie to organizm glowy mi nie slucha. Np wczoraj, gloda na wszystko mialam, najadlam sie jak prosiak, a dzisiaj cierpie!
I jeszcze jedno, kiedys pisalas, ze zla mama jestes bo slodycze dajesz dzieciom. Nie martw sie, jest nas dwie!:-) Staram sie ograniczyc itd. ale skoro sama lubie to jak dziecku zabronic. A lody to je naokraglo przez caly rok. Ale w sumie to sie hartuje przez to.

A co tam u Vici! Poziomeczka sie malo odzywa!

Happy, fajnie ze wakacje sie udaly. A firma nie zajac, nie ucieknie! A mozna wiedziec jaka firme macie? Tak z ciekawosci.

Kathinka-trzymaj sie.I zdrowia dla tescia! m_1 dzieki za opis kasz! Deszczowo i ponuro za oknem!A ja wzielam sie za porzadki mialam myc okna ale czy warto na taka pogode? Ale mam dzis lenia!!!!

reklama
Beabea, Happy dziekuje za powitanie :) ja Was rowniez witam!
kathinka szczesliwej drogi zycze i zdrowia dla tescia.
Ja dzis usypiam, wprawdzie poszlam wczoraj pozno spac, ale pospalam tez do 9.30 takze chyba ta okropna, deszczowa pogoda tak na mnie wplywa - usypiajaco :/
Tak poza tym to ja sie chyba w ostatnim czasie od allegro uzaleznilam :p po prostu nic innego bym nie robilam tylko ciuszki dla dzieci i ogladala. To moze jakis syndrom kobiety w ciazy hehehe;-)

Do góry