reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Austrii

Naila gratuluje
Asiunia a moze bralas hormony? Po tym tez mozesz miec plamy.
Wspolczuje sytuacji z tata.
Dziwnie masz z ta szefowa, skoro nie rozmawiacie:szok:
Kathinka podgladam te Twoje torty i jestem w szoku, ze mozna takie cuda robic:-DSzkoda, ze tortow nie da sie wyslac poczta:-D
Dziewczyny nie przejmujcie sie z tym niemieckim. Naila ma racje, prawie kazda z nas to przechodzila. Wazne jest zeby troche czasu poswiecic na nauke i miec kontakt z Austriakami. My zdecydowalismy, ze nie zalozymy polskiej tv dopoki nasz jezyk nie bedzie wystarczajaco dobry, a teraz chyba juz sie odzwyczailismy i jej nie potrzebujemy;-)
Nuska u nas ciezko z porzadnym kursem. W VHS niby niedrogi, ale wszystkie grupy na jednym poziomie. Ja bylam na C i uczylam sie poraz kolejny odmiany rodzajnikow przez przypadki:wściekła/y: Jak pracujesz to jeszcze z AK dostaniesz Gutschein na 100 i kurs cie kosztuje 30 Euro. Spojrz na strone WIFI, albo Biku. Wiecej szkol tu nie znam.
Nuska daj znac jak bedziesz jechac do St.Pölten, to wyskoczymy na jakas kawke;-)
Poziomeczko mialas racje!!! Laura byla zachwycona woda. Tylko w pierwszej chwili zaczela plakac, jak weszlismy na basen. Gdy przyzwyczaila sie juz do odglosow tam panujacych bylo ok. No i bardzo ladnie spala potem w nocy:tak::tak::tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Naila GRATULUJE i ja no i kiedy wesele i gdzie bedziecie robic ?? Ja uwielbiam jak ktos o swoich planach opowiada wtedy wlasne wspomnienia wracaja
NP moj maz oswiadczyl mi sie na gondoli w Wenecji i tu uwaga ( tak wyszlo) pod domem Casanowy

Co do kursow to jest np MAma lernt Deutsch 150 zajac za 150 euro

Ja dzis w zoo bylam pierwszy raz od roku i moj a mala od pingwinow nie odchodzila i ogolnie zachwycona byla :) nawet wiewiorke karmila i udalo mi sie jej zrobic zdjecie :)

Naila, gratulacje!

dla nowych dziewczyn: my w weekendy raczej mniej aktywne jestesmy, tak jak Asiunia juz pisala.

U nas weekend udany. Dzis kupilam dla Maji girlandy, serpentyny i baloniki na urodzinki i juz mysle, jak to ladnie zrobic. I tak nic nie bedzie pamietac, hihi, ale na kamerze obejzy kiedys :-D

mb_1, no to fajowo, ze Laura polubila wode! Fajnie mozna dziecku w ten sposob umilic dzien!

z niemieckim nie pomoge, bo ja juz przyjechalam tu z dobra znajomoscia niemieckiego. Ale podzwiam was, bo mnie napewno tez trudno byloby sie uczyc obcego jezyka od podstaw, tym bardziej, ze z dziecmi trudno. No ale z drugiej strony drugie studia z dzieckiem skonczylam, wiec w sumie, ze tak powiem, jest to wykonalne, hihihihhi
Radze wam czytac austriackie gazety, nawet jak nie rozumiecie to warto sie "oczytac" i zobaczycie, ze po jakims czasie coraz wiecej bedziecie rozumialy. Polecam zrezygnowac tez z polskiej tv, to wazne!!!! A madrze sie, bo tlumaczka jestem, wiec wiem cos o nauce jezyka!:-D Ogladac tv po niemiecku, gdy widzi sie obrazki, kojazy sie duzo rzeczy i latwiej zalapac slowka! No i oczywiscie szukac jak najczesciej mozliwosci rozmowy po niemiecku! I nie wstydzic sie! :happy2::cool2:

no
a tak to juz nic ciekawego :happy2:

Poziomeczko ja wlasnie wolalam nie brac polskiej tv bo wiedzialam ze wtedy to juz napwno sie nie naucze;) ja skonczylam studium kosmetyczne jak juz nikos byl na swiecie jeszcze tydzien przez terminem egzaminy mialam w szkole;)

Kasia to rewelacyjne te Twoje zareczyny, napewno pieknie bylo:)
Moje nie byly w zadnych specjalnych miejscach ale bylam proszona o reke 2 razy!:D bo mialam pierwsze cywilny wtedy w domu E mi sie oswiadczyl a przed koscielnym wziol mnie w nocy do parku i sie oswiadczyl 2 raz;) jak klenkal to noga w kaluzy bo noe zauwazyl:D moja wtedy jeszcze przyjaciolka skomentowala moj 1 pierscionek ze wyglada jak z odpustu jak dla starej baby-tandetny....no coz mi sie tam podobal;)

cywilny bralismy jak w ciazy bylam bo koscielny mielismy zaplanowany na nastepny rok i nie chcialam nic zminiac mimo tego ze Nikos sie pojawil w bruszku;) moi tesciowie byli wkurzeni i to bardzo bo INNE W CIAZY TO MOGA SLUB BRAC A JA ZDZIWIAM I NIE CHCE PRZYSPIESZYC SLUBU,BO DZIECKO Z NIEPRAWEGO LOZA:D i takie tam;)

nie wazne jakie zareczyny i jaki pierscionek! Wazne, zeby sie kochac, szanowac i nie rozwodzic 3 lata po slubie!
No oczywiscie jesli do tego zareczyny byly tak perfekcyjne jak u Kathinki, to juz w gogole szczyt szczescia! :-)
A mnie sie maz oswiadczyl 3 dni po naszym poznaniu sie! :-)

Noo dziewczyny rozpoczelyscie bardzo mily temat. U nas oswiadczyny po ponad 5 latach znajomosci i w bardzo przyziemnych warunkach;-) No, ale tak jak pisze Poziomeczka najwazniejsze zeby sie kochac i wytrzymac ze soba, a nie po chwili sie rozwodzic;-) My w tym roku mamy 5 rocznice slubu :D
Poziomeczka wow Twoja Maja niebawem roczek. Jejku jak to szybko minelo. Dopiero pamietam jak pisalas, ze urodzilas, a ja wtedy zastanawialam jak ja przezyje porod:-D

prawda?! Czas leci nieublaganie! Naprawde, pamietam porod jak by to bylo wczoraj!

Moje prawdziwe oswiadczyny (te juz pozniej, po 2 latach znajomosci) byly tez raczej przyziemne.
Ale mojej przyjaciolki maz oswiadczyl sie jej na wierzy Eifla i w ogole achy i ochy byly i teraz sie rozwodza.....
Tak wiec naprawde najwazniejsze jest wspolne zycie razem w zgodzie! A romantyczne zareczyny i piekny slub to tylko mily dodatek!

reklama
Mi te moje oswiadczyny tez sie podobaly a najbardziej te drugie z kolanem w kaluzy:) my bedziemy miec 3 rocznice cywilnego w czerwcu a 2 koscielnego w lipcu:)
Kolezanka kiedys mi opowiadala ze sasaid przyniosl jej plyte ze slubem na ktorym byl i ... pan mlody mial brata i jego zona na ich slub ubrala swoja stara suknie slubna!!!nawet wierzyc mi sie nie chce w to;)

Do góry