reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Austrii

reklama
No wlasnie kurs,chodzilam dwa miechy ale babka byla tragiczna,co czwartek kserowala nam ksiazeczki z przedszkola a dobrze wiedziala ze to juz umiemy i zrezygnowalam bo szkoda mi kasy bylo,potem okazalo sie ze kurs padl a innego tu blisko nie ma i wogole tak leci dzien za dniem i musze sie wziac i znalezc jaki moze w ST.Pölten cos bedzie za rozsadna cene oczywiscie:)

hej Dziewczynki. Z niemieckim to chyba kazda to przechodzila lub przchodzi, nawet uczac sie w Pl tego jezyka ciezko sie pozniej od Tak dogadac (przynajmniej tu w austrii), Mimo wszystko trzeba duzo silnej woli i poswiecenia zeby moc nauczyc sie jezyka bardzo dobrze. Jak to mowia Deutsche Sprache, schwere Sprache;-):-D
A ja dzis obchodze wyjatkowy dzien, moj A. dzis mi sie oswiadczyl i jestesmy oficjalnie Narzeczenstwem:-):-) Takze dzien jak najbardziej udany :tak:

No i po weekendzie i od jutra znow wczesne wstawanie :-)
A jak u Was dziewczyny taka cisza byla ze chyba mialyscie szalone weekendy:-)

Hi Naila. Przyjmij i moje gratulacje.:-). U nas weekend a raczej niedziela udana!:-D:-D
Widze,ze nowe mamusie rozpisaly sie na dobre. Chyba dziewczyny wiecej czaasu macie. Oj zazdroszcze mnie go ciagle brak!!!Naila pewnie nie mozesz sie doczekac,kiedy dzieciatko wezmiesz na rece ale ciesz sie ciaza:Babcia mi zawsze tak mowila i teraz wiem dlaczego.HIHI.Pozdrawiam!!

reklama
Witam po weekendzie!

Naila, gratulacje! To na wesele bedziesz musiala cale forum zaprosic:-)
W weekend to zawsze malo piszemy, wiadomo, rodzinka sie trzeba zajac. Ja jakos urodziny moich siostrzenic przezylam, nawet sie nie opilam bardzo:-) Jak zwykle tylko moj tatus popsul impreze, bo sie w ogole nie zjawil na 18tych ur. wnuczki. Ehh, juz sobie calkiem przeje... u nas, corek.

Klaudusia, ja te plamy nie mam od ciazy bo wtedy nie bylam. Bylam wlasnie raz u kosmetyczki to tez mi sie pytala. Jedyne wytlumaczenie moze byc takie, ze ktoregos roku na studiach jak bylam, to prawie caly rok na gardlo chorowalam (wylazily wakacje pod namiotem:-)) i antybiotykow duzo bralam. Slyszalam ze od tego tez to moglo powstac. Odpukac jak narazie w miare jest, no ale caly rok kremu z 50 filtrem uzywam. No i cale szczescie podklady do twarzy wymyslili;-)

A jesli chodzi o niemiecki, to niestety, trzeba sie w koncu nauczyc. Ale szczerrze Wam powiem, ze chociaz pracuje jako ksiegowa, mam austriaczke jako szefowa i wcale tak super nie mowie po niemiecku. Wrecz sie cofnelam w jezyku bo nie musze mowic. Czasami moje slownictwo przez caly dzien ogranicza sie do "morgen"

Do góry