reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Austrii

reklama
hi Kobitki.

Witam w ten piękny dzień, młody spi wiec mam czas dla was.
Teraz ja wam sie pochwale jaki mój mężuś jest zdolny. Ostatnio mi sie wydawało ze strasznie utyłam i juz chciałam jakaś dietę zaczynać bo nie mieściłam sie w moje jeansy, a co sie okazało mój mężuś mi je wyprał w 60'C. Teraz nie wiem czy lepiej schudnąć do spodni czy kupić nowe?
A i mogę sie młodym pochwalić, sam potrafi ułożyć puzzle 15 częściowe, robi to z wielkim zamiłowaniem. JAk usiądzie to 2 rożne obrazki ułoży.
Och te zęby, zawsze z nimi problemy sa, najgorsze jak sie zaczynają tak wcześnie psuć. Ja mojemu myje pasta z weledy i ta polecił mi lekarz od pierwszego ząbka, nie ma sacharyny i fluoru w składzie i dla maluchów jest idealna co nie potrafią wypluć.
Maxmama- nieslyszalam o koncentracie soku z aloesu, jak koncentrat to prawdopodobnie w czasie produkcji stracił wiele swoich składników. Ja bym Ci poleciła ten z DM , albo Bio market, sa naprawdę rewelacyjne.
klaudusia-Witam serdecznie. Nie jestem zaskoczona ze ma twój synek próchnice, tyle soków?Cukier i kwasy owocowe sa zabójcze dla mleczaków. A czy w tych sokach to czasem nie ma dodatku cukru?Podawaj mu w nocy tylko czysta wode. Wybacz ze sie mądruje ale jeśli o ząbki u małych dzieci to jestem strasznie wrażliwa. Ja sama mam bardzo słabe zęby i robię wszystko aby młodego uchronić przed tym co ja musiałam przejść. JAk byłam ostatnio w Pl, to musiałam sie długo naszukać soczku dla dzieci bez dodatku cukru.
Asiunia- a może najlepsze dla twojej szefowej byla by Tagesmutter? Jest taka katolicka organizacja Oma dienst, i można przez nich znaleźć fajne opiekunki. Gratuluje premii, a chyba tak na spacerek wyskoczyć w godzinach pracy to nie jest źle?
Beabea-Gratuluje osiągnięć synka. To tak milo z twojej strony ze narobiłaś pierogów dla mnie, kiedy mogę wpaść do Ciebie i ja odebrać. Wyglądają super.
Poziomeczka- Teraz to Ci sie zacznie maly chaos w domu, gratulacje dla Maji osiągnięć.

Pozdrawiam i miłego dnia

Hej

Witaj Klaudusia!!!!
Wspolczuje wam problemow z zabkami.Nikolka ma 20 mleczakow i na razie nie widze zeby cos zlego sie dzialo.Pomalu zbieram sie na pierwsza wizyte u dentysty i cos czuje ze beda problemy ze zgryzem,bo tak calkiem gorna szczeka nie zachodzi na dolna,zobaczymy....
A Kevin ma 8 zebolkow juz jakis czas i stanelo....
A ja tak calkiem z innej beczki.
Czy ktoras zna sekret zupy pikantnej tej ktora podaja w chinskiej?????
My lubimy chodzic do chinki,dawniej dosc czesto zesmy sobie folgowali,ostatnio wiadomo rzadziej.Wiem ze ta zupa rozni sie troche smakiem w roznych knajpach.Mam taka jedna w 10 bez.co dla mnie i smak i konsystencja tej polewki jest idealna:tak:
Nie wiem czy jest do odtworzenia w warunkach domowych:confused:

Pochwale wam sie ze ide 19 kwietnia na masaze,psiapsiolka mi strzelila taki prezent na urodziny,podobno jest bosko bo sama byla.Babka godzine masuje plus stopy do tego.Wstyd przyznac-:-pNigdy nie bylam na zadnym masazu-to bedzie moj debiut.
Ja uwielbiam wogole jak mi ktos robi przy glowie,jak mnie mizia,ugniata, drapie,zwl po plecach:tak:Tak ze nie moge sie doczekac...
A w Pl siostra z kolei jak na Swieta przybede juz mi wykupila 2 seanse pilingu kawitacyjnego:angry:(IMIENINOWY GESCHENK)
Chyba to wszystko przez to ze kiedys sie zalilam jaka ja to "zapuszczona",zasiedziana i te de i te pe:baffled:To teraz mam,ha,ha
Ok wrzuce wam jeszcze linka ,moze ktoras znow skorzysta,tym razem chodzi o rozmiarowki butow,szczegolnie dla dzieci.
Tabela rozmiarów - obuwie

Witajcie serdecznie:)
Jestem tu calkowicie nowa i jeszcze straszliwie zagubiona mam nadzieje ze mnie przyjmiecie:)
Mieszkam w At od 6 lat ale z powodu jezyka ktorego wciaz nie moge sie nauczyc czesciej niestety bywalam w Polsce.
Mama3,5 roczna coreczke Jessice:) ktora chodzi od wrzesnia do przedszkola i mieszkam niedaleko St.Pölten.
Pozdrawiam Was i mam nadzieje ze powoli sie tutaj z Wami rozkrece:)

Klaudusia witaj! Co do zabkow moj synek tez ma 2 latka ale dzieki Bogu nie ma oznak prochnicy.A od dawna dajesz mu soki kubusie. Ja przyznam sie ,ze bardzo uwazam na diete i nie dopuszczam zadnych sokow ani serkow dla doroslych. Choc i tak pewnie wszedzie jest ta "niby bez konserwantow" no ale. Ja tez mieszkam w12 stym ..
Katharinka przy jakim deptaku mieszkasz. Bo moze mieszkamy tak niedaleko?Choc 12 jest duzy .
sylvia.
kurcze t tym aloesem to mnie zaskoczylas. JA mam z FOREVER,czyzby nabili mnie w butelke????A taki drogi. To o jakim mowisz z DM .W butelce czy kartonie?
Beabea ale fajnie masz,Ja uwielbiam masaz nog,ale nie bylam nigdzie tylko mooj maz mnie tk dopieszcza.Tylko ostatnio cos mnie chyba zaniedbal!!!!
Dziewczyny buzialki i milej nocy,;-)

maxmama2 hej:* w polsce jak jeszcze bylismy to mu dawalam takie soki jak Kubus i rozne inne takie dla dzieci tez ale juz wiem ze to zle i mu nie daje,pije herbatki i teraz polubil wode mineralna o smaku rabarbaru-taka woda moze byc dla niego? ja tez serkow mu nie dawalam dla doroslych tylko te soczki bo mi sie zdrowe bo z marchewka wydawaly, a Ty gdzie dokladnie mieszkasz? ja blisko U6- Niederhofstrasse

Kurcze, nie nadazam Was czytac!
Nuska, witamy serdecznie!

Beabea, z zupa nie pomoge, bo ja dziwolag jestem i chinskich nie lubie, ani zadnych pikantnych. Zazdrosze masazu!!! Tez chce takie prezenty!!! Ja tez nigdy nie bylam na zadnym masazu (oprocz plecow co w ciazy mialam) Wogole mi sie marzy takie calodniowe spa, zeby sie ktos mna zajal!!! Od stop do glow!
Co do zgryzu, to moja ma tzw zgryz otwarty, jedynki i dwoji gorne nie stykaja sie z dolnymi, ale dentystka mi powiedziala ze przy mleczakach to sie jeszcze nic nie robi, trzeba czekac na stale.

Wieje dzisiaj. Bylyscie juz na dworzu? Leb chce urwac. U nas sie mowilo "pizdzi jak w kieleckim" - a wlasnie z kieleckiego jestem:-) Tu w miescie to tak nie czuc bardzo ale u mnie w 22gim to normalnie szok. W sumie to tam prawie zawsze wieje, nawet jak maly wiatr jest to tak smiga miedzy blokami. A dzis to juz koszmar!

Biore sie do roboty bo sporo mam!
Milego dnia!!!

reklama
klaudusia te wody smakowe tez zawieraja sporo cukru. Wedlug mnie juz lepiej zrobic herbatke i ostudzic. Tylko wiele herbat tez ma cukier. Trzeba czytac etykiety.
Nuska witaj.
Beabea ZAZDROSZCZE :tak::-D:-D:-D No, ale przyda Ci sie odpoczynek. Dwojka maluchow, Twoje niedawne problemy zdrowotne (wszystko juz ok??), to przyda Ci sie troche relaksu.
Asiunia jeszcze tylko pare godzin i tez masz wolne;-)
Ja dzis mam sporo planow, ciekawe co uda mi sie zrealizowac. Jutro zaczynamy kurs Babyschwimmen. Mam nadzieje, ze moje slonce dobrze zareaguje na taaaka ilosc wody;-) Milego weekendowania

Do góry