reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Austrii

Happy my dojechalismy tam samochodem,przy Lainzertor w 13 bez.,ale wejsc jest kilka z roznych stron.Nie wiem gdzie wam blizej.W watku o Wypoczynku jest link wklejony i wiecej szczegolow.
Oj Happy ja ci znow zazdroszcze tych podrozy,co rusz to piszesz ze gdzies byliscie,plus dodatkowo twoje sluzbowe wyjazdy:-),a to odnowa biologiczna :angry:
KatHinka a ty wogole mozesz patrzec na torty,w sensie zeby je jesc,skoro robisz je niemalze codziennie:confused:A swoja droga podziwiam za pasje:-)Faktycznie pracowity maj ci sie zapowiada.

reklama
Beabea oj moge moge i jjem :) bo ja tylko miske wylizuje ;) jak torta robie hihihi a bardziej to jak wyzycie artystyczne traktuje ;) choc idzie w bioderka oj idzie

czesc dziewczyny!:-)
no, troche przegapilam....
wiec sorki, ze nie odpisze wszystkim.
Beabea, gratuluje postepow synusia! Moja Maja teraz wszedzie sie podciaga do stania, ale o wlasnych silach jeszcze tego nie umie zrobic, trzeba ja przytrzymywac! :tak:

Pobyc przyjaciolki byl super, dawno tak sie nie wygadalysmy. Mialysmy cale dnie na gadanie, w sobote bylysmy w 1. Bezirku i jadlysmy przepysznego Apfestrudla w Havelce!! Niebo w gebie! W niedziele grillowalismy na naszej dzialeczce! Herrlich!!!

dzis wlasnie wyjechala i powracam do rzeczywistosci, posprzatac musze:-D

no a tak to wszystko ok u nas.
Pozdrawiam wszystkie dziewczynki!!!!!

Witam jestem tu nowa, sa na forum moze jakies mamy z Wiednia z 12 bezirku? Ja jestem od lipca w Wiedniu troche nam sie nudzi bo malo kogo tu znamy. Pozdrawiam Klaudia

klaudusia ja jestem z 12 prawie przy deptaku mieszkam a Ty?? No i witam

U mnie jak grom z jasnego nieba znow zamowienia i to tak na ostania chwile ze nie wiem w co rece wlozyc jak zarobic sie hcce to trzeba hihi no i od jutra jestem "tagestante" hihi kolezanka podrzuci mi na 2 dni synka , no nie nie na 2 dni tylko przez dwa dni do 12 :) sobie zobacze jak to jest miec przedszkole male w domku ;)
Jak ja wkurza w pprzedszkolu to moze i bede dalej siedziec

Ostatnia edycja:
Dziewczyny ma ktores z Waszych dzieci prochnice butelkowa? Moj synek ma 2 latka,od poczatku mylam mu zabki i zauwazylam ze z jednym dzieje sie cos poszlam jeszcze w polsce do dentystki pow ze to prochnica butelkowa moj Nikos pije do dzis w nocy soczki nawet potrafil do 1,5 litra wypic. dentystka pow ze z tym nic sie nie da zrobic soczkow mu juz nie daje tylko herbatke ale te zabki ma okropne i pije coraz mniej,wypadna mu one same?

klaudusia niestety tak jest moj syn mial i do dzis zeby mu sie psuja nawet jesli bys mu 10 razy dziennie myla zeby jedne dzieci maja inne nie Musisz poszukac dentystki ktora spruboje zalakowac pruchnice choc u 2 latka to problem czesto jest albo czekac az powypadja kiedys same

reklama
Klaudusia, witam serdecznie na forum!
Od razu napisze, ze moge polecic dentystke mojej corci, Lidia Marczewski sie nazywa, w 22gim bez. Wlasnie dwa dni temu u niej bylam, myslalam ze nakrzyczy na mnie ze u niej rok nie bylam (w miedzyczasie po prostu szukalam kogos innego ale jednak do niej sie przekonalam), ale bylo naprawde milo. Ma super podejscie do dzieci, i chyba ja to wszystko bardziej przezywalam niz moja corka.
Nicole tez miala prochnice, tylko nie butelkowa tylko normalna na tylnich dwoch zebach. I dentystka jej wyczyscila dlutkiem i wsadzila kolorowe plomby. Nicole naprawde dzielnie to zniosla. Gorzej bedzie w maju, bo bedzie miala jednego kanalowo leczonego. Niestety trzeba, bo to piatka i jest strasznie zjechana z tylu, i jak nie wyleczymy to szostka (ktora jest juz pod dziaslem) bedzie nachodzic na ta piatke i moga byc problemy.
Dentystka mowi po polsku, tylko nie za bardzo chce, ale jak sie poprosi to mowi. W rejestracji niestety trzeba po niemiecku.

Kathinka, tyle masz roboty ale z tego co piszesz to chyba kochasz robic te swoje torciki!:-) Jak myslisz, czy na 26 maja mozna bedzie zamowic u Ciebie torcika? Maz ma urodziny i z checia bym mu torta podarowala:-)

Happy, zazdroszcze tych wyjazdow! Ja juz tak dawno nigdzie oprocz PL nie bylam!

Maxmama, jak masz prawko to musisz sie odwazyc jezdzic! Ja tak narzekalam na Wieden, a teraz wole po miescie jezdzic niz np autostrada. A parkowanie dalej mi nie wychodzi, na szczescie kolo domu musze parkowac na ukos, wiec to juz do perfekcji opanowalam:tak:

Cieplutko dzisiaj wiec zycze milych spacerkow. Ja moze tez z malym wyjde, bo z opiekunki szefowa niezadowolona i chyba bedzie nowej szukac.

Milego dnia!!!

Do góry