reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Austrii

Asiunia_D Hej jakbys mogla to napisz mi nr do niej,ja tylko raz w Polsce bylam u dentystki ale nikos jak mu buzie otworzyla to niezle sie zwstresowal i krzyczal;) tak mi szkoda tych jego zabkow takie ladne mial na poczatku:(
Kathinka a ile Twoj synek ma lat?myslisz ze te zabki same wypadna?
Dzieki ze odpisujecie:)

reklama
Kurcze, cos zle mi link wchodzi, co robie zle?
Moze to wejdzie:

Zahnärztesuche - Detail Zahnarzt
Dr. Lidia Marczewski

Praktiziert als: Fachärztin für ZMK
Fremdsprachen: Englisch, Polnisch
Diplom: Zahnärztliches Fortbildungsdiplom
Schwerpunkt: ästhetische Zahnheilkunde
ganzheitliche Zahnheilkunde
Kieferorthopädie

Ordination:
Krankenkassen: GKK, SVA, KFA, BVA, VAEB
Adresse: Quadenstraße 6 - 8/5/2
1220 Wien
Telefon: 01 / 2825106
Hinweis zur Ordination: behindertengerecht
Fahrstuhl

Ordinationszeiten: Mo : 14:00 - 18:00
Di : 14:00 - 18:00
Mi : 09:00 - 13:00
Do : 14:00 - 18:00
Fr : 09:00 - 13:00

Klaudunia mleczaki czy zdrowe czy chore zawsze wypadaja po jakims czasie
Asiunia damy rade spoko z tortem no i dzieki za namiar na dentyste wlasnie szukam zeby dzieciom zeby posprawdzac

a ja wlasnie wrocilam ze spotkania lunchowego z kolezankami z pracy. Bylo fajowo i jadlysmy w knajpce nad Alte Donau. Pogoda czaderska.
Majusia nie chciala za nic usnac... dopiero w drodze powrotenj, 10 minut przed domem padla na doslowna twarz :-)
Musialam ja z wozka przenosic i teraz wygodnie spi w swoim lozeczku a ja pije kawusie! :-p

Jezu, dziewczyny, co to jest prochnica butelkowa? ze od picia butelki??:confused:
Wspolczuje waszym maluszkom. Moja Maja ma dopiero 2 zabki, dwa nastepne jej teraz ida. Pytalam sie i Kinderarzta i dentysty (mojego), czy moge juz myc pasta do zebow. Oboje powiedzieli, ze jeszcze narazie sama woda, bo dziecko nie powinno lykac tej pasty a przeciez wypluc jeszcze nie umie. Wiec mam nadzieje, ze ta szczoteczka z woda cos da....
Czytalam jednak, ze niedobrze, gdy prochnica jest juz na mleczakach, bo to moze sie przerzucic na pozniejsze stale zabki.
Biedne dzieciaczki....

poziomeczko mi dentystka powiedziala ze Nikos ma ta prochnice bo pil duzo sokow w nocy Kubusie i inne teraz daje mu herbate i minimalnie slodze i juz nie pije tak duzo bo nie raz pil w nocy do 1,5litra i to nawet przez sen a teraz jedna butelka mu wystarczy;)

Hello,
Oooo widze, ze mamy nowa mamusie. Witam i napisz cos wiecej o sobie:tak:
Ojj wspolczuje prochnicy. A mozna mleczaki zalakowac?
Poziomeczko wazna jest higiena i nie podawanie slodkich soczkow, szczegolnie w nocy, bo wtedy zmienia sie ph jamy ustnej i bakterie szaleja. Najlepiej do picia podawac sama wode. Poza tym predyspozycje genetycznie tez sie licza.
Poza tym zazdroszcze, ze mozesz przenosic Maje z wozka do lozeczka, u nas gdy tylko otworze drzwi wejsciowe, to Laura ma wielkie oczy. W domu nie spi w ogole w ciagu dnia, bo nie pozwalam jej zasypiac przy piersi, wiec spi tylko na spacerach. Z jednej strony dobrze, bo ja moge spokojnie usiasc na lawce w parku i poczytac, ale z drugiej malo co moge zrobic w domu. Ale najlepsze jest to, ze wieczorem zasypia sama w lozeczku. Nie wiem, czemu ma taki problem w ciagu dnia
My dzisiaj spotkalysmy sie z kolezankami w parku. Za bardzo nam sie to spotkanie nie udalo. Laura o 12 zaczela mi ryczec i musialysmy wrocic, bo nie moglam jej niczym uspokoic. Nawet usiadlam na lawce i chcialam ja nakarmic:tak: Cos jej nie podpasowalo. Zreszta mysle, ze wyczula moj nastroj. Zawsze lubilam ta kolezanke, jednak od czasu gdy pojawily sie nasze maluchy, cos mnie w niej wkurza:zawstydzona/y: Sama nie wiem co. To glupio zabrzmi, ale mam takie wrazenie, jakbysmy konkurowaly, ktore dziecko sie lepiej rozwija:szok: Nie mozna sie jej o nic spytac, bo odpowiada mi ze zloscia. No chyba, ze dotyczy to pokarmow stalych, ktorych Laura nie chce, a tamtej corka wcina az jej sie uszy trzesa:baffled: No, a moze jestem przewrazliwiona:confused: Sama nie wiem.

Ostatnia edycja:
reklama
mb_1 hej wiem jak to jest tez mam w polsce kol zawsze sie lubilysmy ale teraz jak mamy dzieci to tez czuje jakbysmy konkurowaly,moj nikos nie chce sikac dalej do nocnika a ma 2 latka jej syn jest miesiac mlodszy a umie a ona mi pisze TO JESZCZE NIE UDALO CI SIE GO NAUCZYC?? No nie udalo;) Ciesze sie ze znalazlam to forum jest z kim popisac;)
a co to jest to lakowanie zabkow?
Asiunia dzieki za namiary na dentystke :)
a jeszcze chcialam Was o cos zapytac znacie jakas dobra diete?ja duzo w ciazy przytylam i do dzis nie moge sobie z tym poradzic:(

Do góry