reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Austrii

Vici a ja bloga nie mam :) i gratzluje nowej pracy

m_b z nocnikowaniem to ci opowiem z mojego doswiadczenia ja nie zmuszalam dzieci ale trafilo na Maxa ze babcia stara szkola ambitnie go sadzala i co ?? DZiecko darlo mi sie jak chcialam go posadzic Dopiero jak skonczyl 2 latka siku zaczal robic i tu uwaga ba stojaco a nocnik musialam kupic taki co to nie przypomina nocnika zeby cokolwiek zaskoczylo . Gabi nie byla wogule zmuszana na roczek dostala nocnik do zabawy i ksiazeczke o kamyczku co do nocniczka robil i to wszystko , bawila si enocnikiem i prosze juz w pampa praktycznie nie robi nawet w nocy

Mamy ktore sadzaja 8 miesieczne dzieci i chwala sie ze dziecko robi do nocnika maja problem z przypadkowymi wyproznienieniami ;)i nie czarujmy sie kazde dziecko robi rano siku wiec jak sie wylapie to jest ale dziecko dopiero majac ok 16 -18 miesiecy potrafi kontrolowac swoje zwieracze ze tak powiem i siuskanie wiec nie ma co sie spieszyc

Hehe ale referat mi wyszedl

Sylvia ja jeszcze dzis odpuszcze bo dopiero mamy w poniedzialek ponowne testy zrobic wczoraj bylo juz za pozno

beabea a to z facetami tak jest moj mnie dzis wkurzyl z z samego rana bo wracam ze sklepu a tu wszystkie okna pozamykane i jak otworzylam to mi sie oberwalo ze przeciagi robie i juz wywietrzone i wogule nie wiem co robie , Nie przejelam sie bo wiem ze za godzine zadzwoni i nie bedzie pamietal ;) FACECI

reklama
Witam poniedzialkowo,
Mam nadzieje, ze humory powracaly, weekend sie udal i macie sile na walke z nowym tygodniem;-):-D
Z tym nocnikiem bylam totalnie zaskoczona. Dlatego Was zapytalam:tak: Kojarze tylko jak moja bratowa sadzala dzieci na nocnik i tez zaczynala tuz przed drugimi urodzinami.
My zaraz zmykamy na kontrole do lekarza. Laura w srode skonczy 7 miesiecy. Powiedzcie kiedy to zlecialo:szok::-D W piatek byla u mnie kolezanka z synkiem o dzien mlodszym od Laury. Usmialysmy sie z nich, bo najpierw on sie cieszyl na widok Laury, a ona plakala, a potem byla zmiana:-D:-D:-D

Witam! Ale mi sie nie chce dzis pracowac!!!:shocked2: Nie moge sie juz urlopu doczekac bo jakos mi sie tak juz w pracy dluzy. No ale w sumie od swiat nie bylo ani dnia wolnego, zadnego dlugiego weekendu. Fajnie ze w maju i w czerwcu pare takich bedzie to sie odpocznie.

Jak tam po weekendzie dziewczynki, spotkalyscie sie w sobote? Bo ja nawet jakbym miala czas, to dla mnie 10ta to strasznie wczesnie! Na zakupach dopiero zazwyczaj jestem.
Wczoraj bylismy pierwszy raz z Nicole na rowerach, na Donauinsel. Super tak z dzieckiem sobie pojezdzic. Przejechala z nami 15km! Normalnie w szoku bylam, bo ile ona musi tymi nozkami sie namachac!:-) A w sobote to caly dzien na sprzataniu domu mi zszedl. Mielismy do znajomych isc, ale do meza z pracy zadzwonili ze w sobote na mecz ma jechac, ochraniac, ale w koncu wyszlo ze nie pojechal bo cos tam z godzinami pokopali.

Vici, gratulacje i powodzenia w nowej pracy! Najwazniejsze zebys zadowolona byla!

Mb - z tym nocnikiem, to sie zgadzam z dziewczynami, za wczesnie! Moze i takie male dziecko czasem zrobi do nocnika, ale to naprawde przypadek, male dzieci nie kontroluja tego.

Ja sie tylko odmeldowuje do przyszlego tyg.jutro wypad do Pl
Buziaki i milego tyg zycze i weekendu takze

Kathinka to gdzie dziewczyny widza twoje wypieki??Jak nie na blogu czy NK to gdzie??A moze lepiej ich spytac;-):-D
mb_1 jak maluch nie siedzi to nie wolno wrecz sadzac na nocnik czy inne rzeczy do ktorych umiejetnosc siadania jest wymagana.A siedzenie dlugie bez efektow i tak do niczego nie prowadzi(tak uwazam) potem tylko dodatkowe "krzeselko" dziecko ma i nie kuma co z tym sikaniem...

No ale juz zmykam odezwe sie w przyszlym tygodniu

Hellol
Weekend tylko smignal,sobota na zakupach a wczoraj bylismy w Laizer tiergarten na wycieczce.Polecam:tak:Mozna spacerowac ile wlezie,dzieci tez maja zajecie na placach zabaw,mozna kocyk rozlozyc i piknikowac,a przy okazji zwierzatka poogladac.Wprawdzie dopiero od 1.04 otwarli i nie jest jeszcze sezon w pelni ,ale i tak warto.
Asiunia,no tak jak juz urlop w poblizu to sie wybitnie dluzy robota....
Fajnie weekend na sportowo spedziliscie:happy2:Mi sie tez marzy na rowery wyrwac ale to nie takie proste u nas.Mala dopiero lapie o co biega na swoim trojkolowcu,na moim rowerze wprawdzie jest zamontowany fotelik dzieciecy,ale to jeszcze nie to.Przydalby sie najpierw przeglad calego sprzetu po dwoch latach niejezdzenia.
Mb-1 jak po kontroli Laury?My sie na kolejne szczepienie w polowie kwietnia wybieramy i ciekawa jestem ile moj klocek urosl:confused:
Sylvia to cie zmotywuje do tych ruskich bo mi sie w koncu zebralo na ochote i zrobilam!!!!! Pycha byly,reszte zamrozilam.Moze znajdziesz w sobie sile i ty:-)

Pochwale sie tez ze moj syneczek nauczyl sie wreszcie schodzic z lozek!Obkreca sie tylem na brzuch,nogi wpierw i sru na podloge...Bo wczesniej jak wlazl to na oslep parl na dol.Nie musze mowic jak to sie konczylo.

Załączniki

• 054.jpg
    054.jpg
    28,3 KB · Wyświetleń: 22
beabea ja sie juz ubieram i na pierogi do ciebie ide i brawa dla synka duuuzy chlopczyk
vici bo ja myslalam ze co chodzi o bloga z moimi dziecmi hihihihi Torty to albo na himmlischetorten.de.tl albo na nk.pl

Moj synus negatywny wiec juz w przedszkolu a we srode Gabi testy ma i uff mam nadzieje ze po chorobie jestesmy

Szykuje mi sie pracowity maj a przynajmniej jego poczatek :) mam juz zamowienie nakomunie wesele mojej cory urodziny beda i to dwa razy bo przeciez rodzinka oddzielnie ;) a do tego kolezanek urodziny sie zaczynaja mam nadzieje ze znajde czas na popisanie ale na razie mamy kwiecien

Hej kobitki
Beabea gratuluje!!!
Viciudanego pobytu w Polsce
Kathinka wyslalam ci zaproszenie na nk. Te twoje torty sa nieziemskie
U nas wszystko ok. Zmienilismy lekarza. Teraz przynajmniej moge sie wszystkiego dopytac, a pani cierpliwie odpowiada na wszystkie pytania. Laura wazy 7,6 kg i ma 66 cm. Takze wagowo ok, a wzrostowo jest troszke mniejsza od rowiesnikow. Zaszczepiona na pneumokoki, a w maju czeka nas jeszcze szczepienie na kleszcze.

Witam tak szybciutko bo pracy duzo mam:-(
Vici, udanego pobytu w PL! Ja za dwa tygodnie jade, pierwszy raz samochodem swoim i za kierownica!
Wlasnie, co do samochodu to jestem przeszczesliwa bo wczoraj przeglad pozytywnie przeszedl. Kathinka, przepraszam ze do meza Twojego nie dzwonilam, ale nasze autko stare i potrzebowalismy kogos poleconego, co sie czepial nie bedzie:-) I tak musielismy plyn hamulcowy wymienic, no ale na czyms musieli zarobic.

Druga dobra wczoraj rzecz, to to, ze szefowa powiedziala ze jest b. zadowolona ze mnie i premie mi da w kwietniu (chyba za to wychodzenie z malym, hihi)

A dzis mam wizyte z Nicole u dentysty, az sie boje co mi powie!

A na pierogi tez mam ochote, ale najbardziej lubie z mieskiem i kapustka, no i z grzybami!

Zmykam ale bede podgladac:-)

Czes Dziewczyny.
Asiunia
ale Ci zazdroszcze tej samodzielnej jazdy.Oj. Ja to sie po Wiedniu boje jazdy ale marzy mi sie,ze kiedys tez sama,samodzzielnie do PL pojade.
Vici
udanego pobytu i super pogody. My moze na wielkanoc pojedziemy.
Kathinka Twoje torty to istne dziela sztuki, poogladalam sobie na nk,´ I masz dar oj masz.Gotowanic lubie ale wypieki?!? wychodzi mi tylko murzynek..hihi.
Dziewczyny pozdrawiam i zycze udanego slonecznego dnia.:-)

reklama
Hej dziewczyny! U mnie juz lepiej, kiedys sie uda ;-). Postanowilismy gdzies wyjechac na kilka dni - tak last minute, zobaczymy dzis w biurach podrozy jakie promocje maja, pakujemy walizki i lecimi.... zeby sobie troche odpoczac i pomyslec o czyms innym.

Vici: Udanej podrozy! Ja do Polski jade na kilka dni w maju, tak wiec swieta spedzimy w Wiedniu- bedzie Schönbrunn i swiecenie koszyczka w emaus, moze zrobie mazurka :tak:

Beabea: a jak dojechac do Laizer Tiergarten- brzmi super, musze kiedys sie wybrac, potem do slynnej groty pod Wiedniem no i na te wodospady tez :-D.

Wracam do pracy, jeszcze tylko kilka stron i koniec na dzis. :-) Potem niestety prasowanie, no ale kiedys trzeba, juz teraz gora ubran siega mi bioder :-).
Milego dnia!

Do góry