reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Austrii

reklama
hej dziewczyny,
Nie dolujcie sie!!! Pogoda przesliczna, wiec spojrzcie za okno odetchnijcie pare razy gleboko (tym skazonym powietrzem;-))
Co do walki z waga po sterydach, to nie pomoge, bo nigdy nie bralam. Na wypadajace wlosy polecam szampon sebamed z bipy. Mi po ciazy wychodzily strasznie wlosy, uzywalam tego szamponu miesiac i jakos wszystko sie unormowalo. Moze to akurat zbieg okolicznosci, bo mowia, ze po ciazy przez jakis czas wlosy wychodza podwojna iloscia;-)
Co do mleka. Ja uwielbiam. Teraz bedac na diecie bezmlecznej doceniam tym bardziej czas gdy moglam mleko pic i jesc wszelkie mleczne przetwory. Prawda niestety jest, ze mleka z kartonu nie da sie porownac z "prosto od krowy", ale lepszy rydz niz nic. Zreszta co teraz nie szkodzi?
Co do warzyw, to wiem, ze trzeba uwazac na nowalijki, ale ja po prostu mam przesyt mies i wedlin, takze salatki mnie neca:-D
My juz dzisiaj odwiedzilysmy Tagesmutter. Laura 10 minut wytrzymala u niej na rekach, a potem juz tylko mamusia. Od maja planuje znikac jej z oczu, najpierw 15 minut, potem 30, potem godzine itd. Chyba mi serce peknie, jak bede musiala wrocic do pracy:zawstydzona/y:

maxmama, co do sterydow, tez niestety nigdy nie bralam.... Ale wypadajace rzesy nie brzmia za swietnie, musze przyznac....
Musisz chyba udac sie na tzw. marszrute po lekarzach, bo kurcze tutaj raczej konowaly same sa i trzeba dlugo szukac az sie znajdzie dobrego....
Mnie po ciazy wlosy wypadaly tonami, teraz mi odrastaja i pod wlosami przy szyi widac nowe krotkie i przy uszach stercza mi takie pejsy, bo odrastaja..... Przestaly mi wypadac jak przestalam karmic.
co do mleka krowiego, to mowia, zeby nie dawac przed 3 rokiem zycia, ale moim zdaniem to stwierdzenie wychodzace glownie od firm, ktore produkuja mleko modyfikowane.... Owszem, nie nalezy chyba dzieciom do 1,5 roku, 2 lat podawac mleka krowiego ale bez przesady, trzylatkowi nie trzeba juz kupowac mleka modyfikowanego....
Ja mysle, ze po drugim roku Maji napewno wprowadze juz krowie... Ale jak widac wsrod nas, sa amatorzy mleka krowiego, jak i jego przeciwnicy i mysle, ze kazdy musi znalezc wlasny sposob.
Ja bym ci radzila np. rozcienczac woda na poczatku. A potem zwiekszac ilosc mleka a zmniejszac wody.

mb_1, rozumiem cie, juz serce mi peka na mysl, ze bede musiala Maje w styczniu do zlobka oddac. I to ja chyba od razu na 30 godzin wracam....

Ostatnia edycja:
Czesc dziewczyny ale mamy świetną pogode!!!
Pisze się oczywiscie na spotkanko....może macie ochote w piątek pospacerowac po parku obok Prateru.
Sylwie Pisze się jak najbardziej na sobote oby pogoda dopisała.
Poziomeczko Zdolniacha z Maji!!! Inga narazie naśladuje pieska co Maja robiła już dawnnno temu :-).
Maxmama Wogóle nie orientuje się w sterydach jedyne co o nich wiem to że faceci na siłowni je biorą a do jakiego leczenia się je stosuje jak moge zapytac?
Kathinka No to gratulacje oby tak zostało też musze zacząc Indze pokazywac ale czekam do lata...:tak:moja ochota na słodkie jest okrutna!!! Hmmm jak sobie przypomnę tego Twojego torta;-).
Vici Właśnie jak się tam Twoja sprawa z finanzamtem rozwiązała bo nie doczytałam.
Ostatni dzień pracy i urlopik no w końcu sobie odpoczniesz.
Byłam na spacerku a teraz coś senna jestem, a taka piękna pogoda!!!

Wstawiłam ogórkową na boczku i zastanawiam się czy 2 danie robic ostatnio cos mi się nie chce gotowac a pierogi ruskie za mna chodzą.

U mnie dzisiaj spagetti bo synek tak wymyslil ostatnio coa mi rzadzi w kuchni rano ma menu na caly dzien hihi co mnie cieszy bo nie musze myslec co znow gotowac :)
Na sobote to i ja moge sie zapisac :) mala bedzie juz w piatek miala test czy zwalczona szkarlatynka a Max juz zdrowy wiec jak mnie chcecie to sie pojawie oczywiscie jak testy beda dobre no i oczywiscie pytanie kiedy mi laska torta odbierze czy nie w sobote rano hmmmm

w piatek i sobote beze mnie dziewczeta! Moja przyjaciolka przyjezdza do mnie z PL. w piatek i zostaje do srody! :-)

Franiu, moja Maja dlatego taka "madralinska", bo ona bardzo lubi ogladac ksiazeczki i ja jej w kazdej ksiazeczce opowiadam wszystkie obrazki i mowie jej jak co robi. A ona to od razu powtarza. Ostatnio przerabialysmy ksiazeczke z pojazdami i umie juz nasladowac samochodzika , pociag , statek, straz pozarna i samolot :-)

Poziomeczka, ja we wrzesniu chyba pojde na 20-25 h, a od stycznia na 30. Na caly etat chyba nie predko wroce. Ciesze sie, ze moge Laure tak stopniowo przyzwyczajac do opiekunki, ale i tak pewnie sie zarycze;-)
A wracajac do tego promieniowania, to dziewczyna na wrzesniowym wrzucila takiego linka (moze jestescie tez zainteresowane, to kopiuje):Lebensministerium.at - Messwerte aus dem Strahlenfrühwarnsystem
Zmykam do mojego skrzata, bo pelza mi po mieszkaniu i dorywa kwiatki:tak:

Na dobry poczatek dnia: http://www.youtube.com/watch?v=_JmA2ClUvUY&feature=player_embedded

Ostatnia edycja:
Witam Panie! Ostatni dzien marca, cale szczescie bo marca jakos nie lubie, zawsze jakos tak ciezko u nas finansowo w marcu, sama nie wiem czemu. A i w ogole po lutym marzec to taki dluuugi! Chociaz w tym roku jakos szybko zlecial. Jeszcze 3tygodnie i urlop mam!!! Wzielam sobie od czwartku przed swietami i caly tydzien po swietach. Czy wypoczne, nie wiem, bo jedziemy do PL i chcialabym troche na dzialeczce u mamy sie powysilac:-) Ale to sama przyjemnosc w koncu. Moze pogoda dopisze to i grila sie zrobi.
Poziomeczka, nie napisalas nic o tej dzialce! Macie swoja? I gratuluje madrej coruni! Moja ksiazeczek od malego nie za bardzo lubila, dopiero teraz troche bardziej interesuje sie. Od malego staralam jej sie codziennie czytac (bo sama uwielbiam ksiazki) ale Nicole nie chciala sluchac. W koncu nic na sile.
A wlosy po ciazy to mi tez garsciami wypadaly. Takie lyse zakola mi sie robily:-) A w ciazy byly takie fajne, mocne. Corcia mi chyba wlosy zabrala, bo ma geste i mocne a ja suche i cieniutkie. W sumie dobrze ze krecone to nie widac ze ich malo:-)

Na spotkanko niestety nie moge w sobote, bo ta i nastepna mam zajeta, ale za dwa tygodnie chetnie jakby ktoras miala ochote. W ta sobote idziemy do znajomych a w nastepna mam urodziny siostrzenicy (20te) a w niedziele drugiej (18te) Ale te dzieci rosna, pamietam jak sie rodzily;-)

W domu mam syf, bo maz od wtorku lazienke remontuje. W sumie juz wczoraj skonczyl, zostalo najgorsze - mycie wszystkiego. Roboty pelno! Jak to na wiosne:-D

Milego dnia i mam nadzieje ze humorki powracaly!

m_b fajna stronka warto sledzic a filmik zajefajny . blizniaki wymiataja
MOja cora tez postepy robi dzis mielismy dwie pobudki w nocy i siku na nocnik a rano kupsko .W szoku jestem ze juz tyle dni i talko 2 pary majtek obsikane

Ja wczoraj na poprawe nastroju okna pomylam hihi a wieczorem maz wino przyniosl wiec troche sie odstresowalam :)

Zmykam robic torta dzieci sie zajely soba bo sie w koncu nie wyrobie do jutra

reklama
Asiunia, mamy dzialeczke swoja.

Kathinka, super masz corcie! gratuluje postepow!!!

mb_1, to super, ze Laura juz pelza!!!

No ja sie znowu chwale, sorry! Ale wczoraj moja Maja przeraczkowala na czworaka z jednego pokoju do drugiego i z powrotem! Motywacja byl aparat fotografczny :-D To byla tak naprawde premiera, bo do tej pory tylko stala w takiej pozycji w miejscu. A od wczoraj zapitacza po mieszkaniu na czterech :-)

Do góry