reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Austrii

Hallihallo
Asiunia gratuluje postepow corci:tak: Pociesze Cie, ja tez nadal nie spotkalam sie z rzadna z dziewczyn w realu. Chociaz pare dziewczyn widzialam na facebooku i nk, takze nie do konca tak anonimowo;-)
Nasza Laura wczoraj pierwszy raz hustala sie na hustawce. Siedziala z rozdziawionym pyszczkiem i nie wiedziala co sie dzieje:-D
Kathinka no no konkurencja ci rosnie:tak:
Na moim wrzesniowym watku dziewczyny pisza, ze nie wychodza teraz z domu z dziecmi, bo nad Europe dotarla ta radioaktywna chmura. A jak z Wami? Ja cale dnie przesiaduje teraz z Lauka w parku i na placu zabaw pod blokiem
Happy dzieki wielkie:-) Ty jak zwykle zabiegana. Udanych zakupow (domyslam sie, ze po to biegniesz na miasto;-))

Ostatnia edycja:
reklama
mb_1: ja jeszcze o tym prezencie, bo 100 euro to nie tak malo... prezenty slubne maja najczesciej wartosc miedzy 50 a 100 euro... Ale spytajcie sie znajomych, bo moze zrobili liste i wtedy bedziecie miec do wyboru przedmioty i tansze i drozsze. Lista chyba jest anonimowa.. przynajmniej tak mi sie wydaje.

mb_1, ja dawalam 2 lata temu w czerwcu 150 euro, ale bardzo dobrej przyjaciolce. Wiec mysle ze 100 euro jest w porzadku

kurde, jaka chmura, nie slyszalam nic na ten temat, przeciez miala do nas nie dojsc.... Ja cale dnie na spacerkach i placach zabaw....:szok:

a moja Majusia jak widzi dzieci i hustawke to piszczy z zachwytu i by sie tylko hustala!:-D

Kathinka i Asiunia, gratuluje wyczynow waszych dzieciakow.

happy, no fajnie, ze wszystko sie udalo. Zalatw szybko wszystkie sparwy i spadajcie na miasto!!!:tak:

my dzis u lekarza bylysmy, znowu temat szczepionek porusze.... zaszczepilam Miske na FSME, bo maz nalegal a lekarka potwierdzila, jesli mamy zamiar byc duzo w trawie to powinnam.... Nie bylam pewna ale juz zaszczepiona...:sorry:
Teraz bidulcia spi sobie po porannym stresie a jak sie obudzi to idziemy na dworek.

My mielismy jutro otwierac sezon grillowy na naszej dzialeczce ale do du.. z ta pogoda....

m_b a okien tez nie otwieraja??? Dziwne Ja rozumiem panike ale rozsadna w pyle ktory sie przedostal nad europe ilosc radioaktywnych czaseteczek jest znikoma tego chyba kolezanki niedoczytaly lub niedoslyszaly :)

Ja ambitnie wiosenne porzadki robie w zwiazku z tym ze nie moge wychodzic zbytnio do ludzi jeszcze do poniedzialku :) ale lenia mam jesiennego musze przyznac

Witam wieczorowo-niedzielnie. Widze,ze wszystkie jestesmy tak zajete,ze na weekend nie mamy czasu.Ja tez lubie weekendy i mimo takiej pogody bylismy dzis na lodach.:no: Och Poziomeczka juz wie dlaczego mam maxmama(wysokosc troche sie nie ma do szerokosci albo odwrotnie :szok:,kto to wie) ale taki maly..malutki kubeczek!Byl pyszny!:zawstydzona/y:
Pozdrawiam serdecznie i milego wieczoru!:happy:

ahahahahahahah:-D usmialam sie!!!!!
powiem ci maxmamo, ze na to bym w zyciu nie wpadla!!!
super z ciebie babeczka! :tak: a figura nie gra roli!!!!! i jestem przekonana, ze twoj maz uwaza, ze jestes sexy!!!!:cool2:

Witam Kobitki! Jak tam po pochmurnym Wochenende? My wczoraj bylismy w Laxenburg, fajny park tam jest, mozna se polazic, a potem niezdrowo McDonald:-) i tez sobie lodzika z polewa czekol. zjadlam;-) A co!!!

Maxmama, ja tam z waga cale zycie walcze, odchudzam sie i nic. Spadnie kilo przez tydzien, to w weekend nadrobie i tak w kolko.

Poziomeczka, co do szczepien na kleszcze, to i tak pozniej, jak mala pojdzie do przedszkola to bys musiala zaszczepic, wiec bedziesz miala juz z glowy. Tu w przedszkolach taki wymog maja. Ja osobiscie do szczepionek tych dodatkowych to ostroznie podchodze, bo twierdze, ze ja szczepiona nie bylam i zyje. Ale jesli chodzi o kleszcze, to akurat jestem za, bo tyle tego pieronstwa teraz, kiedys tak nie bylo. A szczegolnie ze ja psa mam to moze przyniesc z dworu. Ja sie zastanawiam, czy samej sie nie zaszczepic.
I jeszcze co do szczepionek, moja doktorka od malej juz drugi rok mnie namawia, zebym zaszczepila Nicole na Hepatitis A. To chyba zoltaczka, nie? I sie zastanawiam, ale chyba dam se spokoj.

Poziomeczka, Wy macie dzialeczke? Wlasna czy wynajeta? Interesuje mnie ten temat bo mi sie strasznie marzy taka dzialeczka!

A co do tej chmury, to slyszalam tylko ze jakies minimalne stezenie czy cos, nic niebezpiecznego (albo nie mowia) Ja tam wychodze na dwor, okna otwieram.

Pozdrawiam i zycze slonecznego tygodnia!!!

Witam sie i ja
Dzieki za info odnosnie prezentow weselnych
Ja nie wiem jak to z tym stezeniem po tym wybuchu. Musze przyznac, ze troche mnie laski nastraszyly, ale na spacery i tak wychodzimy.
Asiunia ja tez podchodze ostroznie do tych szczepien. Mamy przyklad wsrod znajomych, ze szczepienie nie zawsze wychodzi na zdrowie. A czemu do przedszkola wymagane jest szczepienie na kleszcze?

reklama
Czesc kobitki

My wczoraj po basenie,bo pogoda taka ze nie wiadomo bylo co z soba w domu robic,a tak to dzieci frajde mialy.
Skonczyly mi sie czasy gdzie moje szkraby rowno w dzien usypialy i mialam chwile dla siebie ,teraz jak jedno wstaje to drugie sie kladzie,albo i nie.
Kevin nauczyl sie wychodzic na lozka,kanape a ze schodzeniem jeszcze sobie nie radzi to i dodatkowa pare oczu musze zalozyc bo jedna latajaca kolo glowy to malo.W dodatku wczesniej bawili sie razem w pokoju a ja od czasu do czasu zerkalam co tam a teraz i to sie skonczylo bo raz ze lozka a dwa mloda wtyka mu do buzi niby jedzonko a niekiedy prawdziwe jedzenie tak sie dzieli siostrzyczka... no i inne grzeszki czynia np. otwieranie szuflad,sciaganie dekoracji ,podszczypywanie kwiatkow itp itd.
Nieraz wysiadam....
Nie moge sie doczekac Swiat zeby w koncu do PL pojechac bo nie bylam w kraju od sierpnia
Probuje becikowe jeszcze zalatwiac.Dostalismy odmowe przyjecia do przeszkola panstwowego,echhh i nawet na ewidencji jej poki co nie mozemy zostawic.

A tu fajna stronka dla maluszkow,moze sie ktorejs przyda
Jak robi piesek, a jak kotek, kurka lub świnka? DLA DZIECI

Sorry ze nie odnosze sie do waszych postow,oj zajeloby mi troche a ja juz lece do dzieciakow,bo dotad Nikole zajela bajka "Wilk i zajac" a mlody bawi sie kolo mnie ale juz mu sie nudzi wybitnie...
Pozdrowwionka

Do góry