reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Austrii

reklama
Vici ja jeszcze pracuje, ale tylko do jutra. Chociaz, ze ostatnio mam takiego power-a, ze chetnie bym jeszcze popracowala;-) Jednak podanie o urlop juz poszlo i nie bede tego zmieniac. Zreszta to tylko tydzien roznicy. Dzisiaj bylam troche w laboratorium, zeby sie ze wszystkimi pozegnac. Jutro prawie nikogo nie bedzie u mnie w biurze, bo albo maja Zeitausgleich albo urlop, takze pojde w poniedzialek jeszcze na chwile, zeby pozegnac sie z "moimi chlopakami".
A we wtorek bylam na pierwszych zajeciach jogi w wodzie. Powiem Wam, ze naprawde super sprawa. Kurs jest w szpitalu, w basenie do rehabilitacji, takze woda jest ciepla 33-35 stopni. W mojej grupie jest tylko 5 osob (wedlug poloznej wyjatkowo, bo zawsze 10). Poltorej godziny minelo niewiadomo kiedy. Oprocz cwiczen polozna opowiadala nam o porodzie naturalnym i cesarce na rzadanie, jak radzic sobie ze skurczami nog. Naprawde fajna sprawa.
A co najlepsze ja mam pierwsza termin porodu i najmniejszy brzuch :szok:
Dobra zmykam wreszcie pozmywac po kolacji:zawstydzona/y:

mb_1 ja mialam przed porodem tak samo power jak nigdy , wstawalam o 4 i sprzatalam ;) hihi

KOchane a u mnie jak to zwykle przed urlopem musialo mi dziecko zachorowac
Od dwoch dni Gabi mi wymiotowala a wczoraj dostala jakiejs wysypki i myslalam ze nei pojedziemy ale okazalo sie ze to wina sloiczka ktory dalam malej . Przynajmniej tak wydedukowalismy z lekarzem bo kupilam taki jakiego nigdy nie dawalam a ona zwracala tylko to

dzis juz jest lepiej wiec sie pakuje
Wracam 24 lipca ale mam nadzieje ze uda mi sie wczesniej cos skrobnac alejesli nei to
KOCHANE DO ZOBACZENIA SKLIKANIA :-)

poziomeczka: wyrazy wspolczucia, trzymaj sie dzielnie poziomeczko.

mb_1: yoga w wodzie? Brzmi super! Pewnie tak malo osob, bo upaly niesamowite i sie z domku wychodzic nie chce, ale ja zawsze wole jak na kursach/zajeciach jest malo osob, bo to wtedy prawie jak prywatne lekcje ;-)
Kathinka: a moze masaze pomoga? Czasami jeden zabieg moze zdzialac cuda.

Pozdrowienia dla pozostalych dziewczyn! U mnie po staremu: nowy miesiac z persona, duzo pracy w firmie i w miedzy czasie troche krotkich wakacyjnych wypadow... wczoraj mielismy 2 rocznice slubu cywilnego i zrobilismy sobie wycieczke do Melk i z powrotem, we wrzesniu mamy 1 rocznice slubu koscielnego, ale jeszcze sie nie zdecydowalismy ktora rocznice bedziemy swietowac, ale co tam i wiecej powodow do swietowania tym lepiej ;-)

:-)Czesc laseczki nuska wlasnie spi:-)!!!
Chwilka wypoczynku dla mamy......czyli mnie:-D.
Happy79 ha my tez mamy dwie rocznice cywilna w sierpni a koscielnu wrzesien i rok roznicy bo
mialam zalobe i nie moglam wesela robic!
Tez obie obchodzimy;-);-);-).
kathinka Milego pobytu!!!!!
mb1 No a wiec juz wkrotce!!!
Nie wiem czy dziewczyny sie ciebie pytaly ale nie chce mi sie szukac!
Jaki szpital wybralas????
Ciekawe jak sie tam trzyma nasza poziomeczka to napewno
traumatyczne przezycie dla niej.
Poziomeczko berdzo sie ciesze ze nasze niuski takie cale tatki sa!!!
musimy sie spotkac jak bedziesz na silach!!!1
vici co tam u ciebie ???

Takie wielkie upaly bylam dzis na stadion bad a wy gdzie chodzicie na baseny???
Pozdrawiam udanego wieczorku!:cool2:

Kathinka jak tam corcia? Udanego urlopu!!
Happy rzeczywiscie ta joga to fajna sprawa. Tym bardziej, ze moge sie dowiedziec wszystkiego tego, co dowiedzialabym sie na szkole rodzenia. U nas przez wakacje szkola rodzenia jest zamknieta.
Frania ja bede rodzila w szpitalu w St.Pölten.
Dziewczyny mam pytanko co zabieralyscie ze soba do szpitala? Pewnie jeszcze zapytam we wtorek na jodze, ale moze jutro wyskoczylabym na jakies zakupy;-)

:-)Czesc wszystkim bylam dzis w Mikulowie nad jeziorem bylo super pogrilowalismy troche:-D.....
mb1 Ja mialam:
szczoteczke do zebow
szczotke do wlosow
kapcie
telefon ladowarke
ciuszki dla niuski przywiozl mi maz jak juz wychodzilam ale ja je przygotowalam wczesniej w domu
mozesz wziasc sobie karty lub gazety.....
jedzenie jakies dla meza bo nie wiadomo ile to potrwa!!!
ciuchy na wyjscie niby z okolo5miesiaca na mnie pasowaly od razu te z przed ciazy(okolo12 13 kilo
przybralam w ciazy a 10 stracilam przy porodzie)
staniki do karmienia
szampon mydlo
u mnie w szpitalu byly pizamy reczniki oraz majtki jednorazowe
jedzenie herbatki laktacyjne, podpaski oraz ciuszki dla niuski i pampersy a wiec tego nie potrzebowalam

Pewnie juz sie nie potrafisz doczekac!!!!
Ale korzystaj z tego czasu co jestescie sami bo pozniej dopoki malenstwo nie podrosnie nie bedziesz
mogla sobie pozwolic na wypady dluzej niz20 i wogole malenstwo pochlonie caly czas, cale Twoje zycie przewroci
sie do gory nogami nie mowie ze bedzie zle bo dzidzi daje wiele radosci ale potrafi tez czasem wykonczyc!
Pozdrawaiam!

Frania wielkie dzieki.
Wiem wiem, ze malenstwo potrafi przewrocic swiat do gory nogami. Dlatego ostatnio staramy sie spedzac jak najwiecej czasu tylko we dwoje.
Zmykam ostatni raz do pracy, ale tylko na pare minut, zeby sie pozegnac na te pare miesiecy. A potem zakupy. Mam nadzieje, ze dam rade w takim upale;-)

reklama
Frania ja bym sie chetnie wybrala, szkoda tylko, ze to nie w moim miescie ;-) Dzis ide na kolejne zajecia aquajogi, a jutro juz na pewno smigam na basen.
Ja juz dzis po wizycie u mojej pani doktor. Prawdopodobnie czeka mnie cesarka:-( Dzidzia w ostatnim miesiacu zmienila swoje ulozenie i sobie siedzi i raczej juz sie nie odwroci.
Zmykam troszke posprzatac, zanim zrobi sie goraco.
Aaa i dostalam pozwolenie na wyjazd;-) Takze za 2 tygodnie jedziemy do Polski

Do góry